Русия няма да участва в срещата за "Южен поток"

Готвят отмяна на междуправителствените споразумения за проекта
Обновена: 8 дек 2014 20:11 | 8 дек 2014 19:09,
103
Русия няма да участва в срещата за "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Русия извършва подготовка за отмяна на междуправителствените споразумения за "Южен поток", съобщи пред медии руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Русия няма да участва е утрешната среща в Бюксел, посветена на ситуацията около "Южен поток", обяви още той. 

"Ние не сме член на Европейския съюз и за това не планираме да участваме в тази среща", каза министърът.

Още по темата
В края на миналата седмица бе съобщено, че заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по енергийните въпроси Марош Шефчович е насрочил за 9 декември неформална среща в Брюксел на министрите на енергетиката на България, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Италия, Гърция и Румъния, на която да бъде обсъдена ситуацията около отказа на Русия от проекта "Южен поток".

Очаква се страните от ЕС, които попадаха в трасето на прекратения проект за газопровода "Южен поток", да приемат утре в Брюксел съвместна декларация, съобщи по-рано говорител на Европейската комисия.

Предвижда се министрите на енергетиката на държавите от ЕС, обхванати в проекта, да се срещнат на работен обяд в ЕК.

Европейските енергийни министри ще участват утре и в заседание на Съвета на ЕС, на което се очаква темата за "Южен поток" да бъде обсъждана, макар да не е залегнала недвусмислено в дневния ред. Според официалната програма Съветът ще разговаря по "последните развития в полето на енергийните отношения".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Браво на другарите във форума !!! *** ще е горд , когато си отиде от властта , да го последвате !!! Всъщност , още сега можете да се реверсирате към Оймякон, другари *** !!!
71
1
 
6
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
А Южен Поток през декември 2015 вече е трябвало да даде първи газ в България. Амин.
70
0
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
"Все още нямаме силни студове, а вече вдигат газ от UGS по-пълна. А какво ще бъде при минус 20, минус 30 градуса? Ако е такова времето ще се случи през януари и февруари, с Украйна в Русия ще дойде телеграма, казват те, нека спешно газ (Русия) отговорите - да пари, а ние пишем, имаме пари няма". И ще започнат да хохлы крадат транзитен газ. И Русия ще затвори вентилите като през 2006 и 2009 г.
69
0
 
5
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
"Сега те осъзнават, че позицията на Путин е принципът, че на транзита през Украйна след 2020 г. няма да има. Прехвърляне на "Южен поток" в Турция означава само едно: Украйна няма да транзитером газ. Така че да се инвестира в украинската система за транспортиране на газ никой точно не ще. Още през пролетта на някой започна слух, че " Шеврон " ще купи украинската система за транспортиране на газ. И какво? Същите тези американци биха могли да вземат тръбата за две пари, това е ясно, трябваше само да се обадя Порошенко. Но какъв смисъл да се купуват украинската система за транспортиране на газ, ак
68
0
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
А в това време на Украйна: "В действителност това е износване на инфраструктура, защото всички газопроводи в Украйна вече са отработили своя ресурс. Там, където е силен износване, се опитват да променят оборудване, за провеждане на превантивна работа. Но все пак, старост - старостта", казва член на надзорния съвет на Института за енергийни стратегии (Украйна) Юрий Korolchuk
67
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците се гръмнаха сами.много са прости а се мислят за голяма работа.
66
3
 
11
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Последен кадър от филма "Сбогом ГЕРБ": Плажът на Паша дере край Варна, всички велможи от ГЕРБ начело с вожда Боко се качват на Лили Талпата (коравичка е , ще издържи) и отплуват на изток да търсят къде се изгуби газовата тръба. Морето се вълнува, гларусите плачат (остават без ***), народът празнува.
65
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оставка на ГРобарите. Един проект няма завършен при тях а само ЛЕТНИ магистрали. Нещастници
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме просто жертви от край време, който не вярва нека си види напикания юрган дето се завива с него като няма топло.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тръбопровод за нефт до Бурга, АЕц Белене, Южен поток ---бугаре, не е ли време да се съвземете. Май имате нещо общо с хахлите. Все пак Велика Болгария при Кубрат....
62
1
 
8
 
! Отговори
закон преди 9 години
русия се управлява от милиардери и е капиталистическа държава
61
17
 
7
 
! Отговори
батман преди 9 години
Русия няма да ходи в Брюксел. Това е добра новина за България, защото единствените дипломатически успехи за Русия са когато делегацията им пристига с танкове. Справка деветосептемврийския преврат! И Крим. И Донбас. И Приднестровската република. И т.н.
60
2
 
4
 
! Отговори
предизвикан преди 9 години
да изпрати в брюксел за преговори по потока подводницата юрий долгоруки
59
8
 
40
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Браво на Путин. Ще се помни в историята, че плесницата, която изплющя по врата на България е толкова силна ,че несамо нас ни заболя, ами разтърси и правещите се на заспали и западноевропейски гейове и отекна по целия свят. Гледайте ги сега как реагират и се смейте. на тъпоумието им.
58
6
 
37
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Ще се съберат мишоците да напишат декларация до котката. То бива *** ама тия минават всякакви граници. Путин по този повод ще го премести в другия крачол.
57
0
 
1
 
! Отговори
дам преди 9 години
До 66 и 67Аматемайпосредниците са пак руски фирми и с краешник за някой от България за да подпише
56
7
 
36
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Цялата пушилка на Бойко е да ограничи вътрешните щети и да прехвърли отговорността на парламента и на предишното правителство. Само че номерата му вече не минават. Скоро ще гледаме филма "Сбогом ГЕРБ", този път завинаги.
55
0
 
20
 
! Отговори
преди 9 години
До дамКакто казва Картошенко (Лукашенко): -Уберете посредниците и при вас ще е евтино................;)
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vasil levski:Koito tee osvobodil, toi shte te zarobi!
53
4
 
7
 
! Отговори
дам преди 9 години
До 62АААааааааа построили са ама едвали без пари и май немците са си сложили условия предваритено.А таксите оскапяват с много малко ако четеш е с доларче което едвали докарва крайна цена с 100% отгоре.Защо сега обещяхя на турция същите цени както за Германия а на нас и тръба да мине никой не каза такава цена