Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна

Нови сблъсъци имаше днес между сепаратистите и украински сили
Обновена: 1 фев 2015 22:23 | 1 фев 2015 22:23,
368
Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна
Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес.

В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на  Контактната група вчера в Минск, съобщи Елисейският дворец.

Още по темата
Оланд, Меркел и Порошенко са призовали за незабавно прекратяване на огъня, се казва в съобщението на френското президентство.

Призивът дойде на фона на нови съобщения за престрелки в Източна Украйна.

Проруските сепаратисти продължиха днес атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево . Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили, в която през последното денонощие са загинали 13 правителствени войници, а 20 са били ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирайки официално  съобщение на властите в Киев.

Няма данни за загубите на бунтовниците.

Дебалцево лежи на железопътната линия, свързваща двете крепости на бунтовниците - Донецк и Луганск. Според говорител на украинския Съвет за сигурност сепаратистите са атакували няколко села около Дебалцево.

Жертвите на войната в Източна Украйна, започнала през април, вече са над 5100. Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо се губят ***, да не са на гей парада?
113
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати лицемерието. Тази дебела фашистка *** порошенко, призовава за мир а в същото време фашистката артилерия бомбандира села и градове.
112
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тази "официална" статистика е много фалшива.Не знам как си я представят цял ден да се бомбят с ракети, оръдия и миномети от най-различен калибър,танкове и всякакви други пушкала и да съобщават за 20-на убити.По данни на опълчението за последните две седмици категорично е установена (разбирай събрани от полето) смъртта на около 1500 войника, към 130 унищожени танка и т.н. За собствените загуби конкретика не дават, но признават че също не са малки.
111
1
 
18
 
! Отговори
до 324 демократ преди 9 години
Честит празник, другарю ***.
110
0
 
17
 
! Отговори
АК47 преди 9 години
Последни новини:Вълците се кълнат във вечна дружба с овцете и са готови да сключат пакт за ненападение и сътрудничество и мир за вечни времена и в знак на приятелство и дружба ги канят на вечеря!
109
17
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Честити ви празник путеноиди.
108
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази е този , вече и Папата не могат да кандардисат със тези фълшиви усмивки.По добре е да съм *** отколкото мазен *** като тези двамата...Да живее Истокаааааа !!!
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България лявото е много силно,леви са социалистите и леви са и т.н.демократи,които днес имат празник.Честит 2 февруари господа
106
0
 
4
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Грешка коментара ми беше до 317
105
0
 
2
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До117 Ама много си оригинален значи направо се попилях от смях
104
4
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Когато нещата за Хунтата тръгнат на зле-веднага всички стават много миролюбиви!А иначе развяват байряци,крещят:Ще си върнем Изтока(че и Крим)!Късно е чадо-мандалото хлопна!И стига с тея лъжи-направо си кажете:Ядем бой по всички направления!Имаше възможност за мир-пропиляха я,от САЩ не дават!Явно не знаят правилото на Путин за трите пъти:1.Предлага взаимноизгодна сделка-отказ. 2.Следва бой и по-малко изгодно предложение-отказ. 3.Много бой и си взема каквото му трябва!
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит празник, другари ***.
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой другари от седерастията много рано са злоупотребули с "твърди" наркотици. Ще си отидете млади и зелени , със семето си още в дисагите. Ще ни оставите да скучаеме по форумите.
101
9
 
7
 
! Отговори
до 310 преди 9 години
Е верно не могат да се мерят с Мутин,Педведев,Чучуркин и сите източни красавчики!
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PORTRET NA UKRAINA -SPINAGII, MORALEN TOTALEN UPADAK, UBIICI ! drugi komentari sa izlishni ! MERKEL DA SPRE DA PODSTREKAVA UKRAINA SRESHTU RUSIA.... I EVROPA SRESHTU RUSIA.,,..BABO MERKEL, SHTE BERESH QDOVE..... SHTE GRABNA TOQGATA, TA BOI.... XUBAV PERDAX SHTE TI DRAPNA A I USHITE SHTE TI DARPAM DO CHERVENO !!!!
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ABE ..... XORATA ISKAT NEZAVISIMOST A UKRAINSKATA ARMIA UBUVA XORATA ZA NEPODCHINENIE ! NE ZNAM KAKAV MIR ISKAT? ZA MIR, TRQBVA DEMOKRAZIA, INACHE E LAGA! UKRAINA DA SPRE DA UBIVA? XORATA NE SA OVCE, NIE VIGDAME KAKVO PRAVITE!!!
98
4
 
16
 
! Отговори
до хитрия ветър преди 9 години
Не само това газохранилище в Бранденбург е на "Газпром" а и в Долна Саксония(около град Реден) е купено от бившият собственик-BASF/схвана ли...Чакай да фалират руснаците...докато ги чакаш,ще остарееш пред компа,а те още ще си бачкат...
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До САШО СЛАНЦА---хахха--браво...най-накрая се научи как се пише "сланцов".......***
96
3
 
13
 
! Отговори
даммм-чети преди 9 години
До Хитър ВетърКъде какво са казали...може би си чул на опашката за краставици.Има документи и можеш да ги видиш в сайта на министерството на икономиката на Русия-и стига вече с тази смехотворна пропаганда."Газпром" взе най-престижната награда за бързоразвиваща се фирма в нефтеният бранш--ноември месец.Наградата е английска-това е да си знаеш-лично до теб.Няма никакви съкращения-напротив-набират хора за проектите"Сила Сибир" и "Турски поток"--пак да си знаеш....
95
6
 
20
 
! Отговори
ивко преди 9 години
Няма тайни как на живо разпалиха тази ужасна война в Украйна. Този подъл ***, да *** от Вашингтон /Обама/ командваше европейските марионетки да поддържат мазни *** като Праховия шоколадов крал и нежното яйце, което сега гледа като насрано детенце.И ако Обама се крие на 10 хиляди километра в Белия дом и смята, че руска ядрена ракета няма да го удари трябва да знае, че Бог всичко вижда и чува и че прошка за него и кликата му няма да има както на този така и на онзи свят.Бог чака.