Великобритания с нова роля, смела и позитивна, извън ЕС

Новият премиер Тереза Мей готви правителство
Обновена: 13 юли 2016 20:37 | 13 юли 2016 20:31, Камелия Цветанова
40
Великобритания с нова роля, смела и позитивна, извън ЕС
Снимка: Reuters

Тереза Мей е новият премиер на Великобритания, предадоха световните агенции.

Кралица Елизабет Втора прие Мей в Бъкингамския дворец и я натовари официално със задачата да състави новото британско правителство. 59-годишната консерваторка, която бе министър на вътрешните работи в досегашния кабинет, се съгласи.

Още по темата

Мей заяви, че възнамерява да води Великобритания в същия дух като Камерън, предаде Ройтерс.

Тя изтъкна, че Великобритания ще играе нова роля, смела и позитивна, извън ЕС, посочва АФП.

Малко по-рано кралицата прие предшественика на Мей на премиерския пост Дейвид Камерън, който подаде официално оставка пред нея.

В последното си изявление пред "Даунинг стрийт" 10 малко по-рано днес Дейвид Камерън посочи, че за него е било изключителна чест да работи там и допълни, че единственото му желание е "продължаващ успех за тази велика държава, която обичам толкова много".

Заобиколен от съпругата си Саманта и трите си деца, Камерън заяви, че Великобритания сега е много по-силна от времето, когато той за първи път поема премиерския пост през 2010 г.

Очаква се новият британски министър-председател да представи своето правителство съвсем скоро.

Камерън подаде оставка след свикания от него на 23 юни референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз. Британците гласуваха за излизане на страната от ЕС.

Последваха избори за наследник на Камерън начело на управляващата Консервативна партия и правителството. Тереза Мей бързо остана единственият кандидат, след като останалите претенденти отпаднаха или се оттеглиха от надпреварата.

Камерън и Мей бяха за оставане на Великобритания в съюза. Те обаче дадоха да се разбере, че ще изпълнят волята на британските избиратели страната да напусне ЕС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Ооох, жал ми е. Не знам какви са тези книги дето сте ги чела/а но май си ги чел/а в съня си: )Свършено е с нашта страна, виж как живеем и се топим с всеки изминал ден, а ти предричаш апокалипсис за Британия. Екзитите в ЕС тепърва следват, Италия фалира, Германия се задъхва от имигранти -май техният канцлер след време се очертава да е мюсюлманин! А сегашната канцлерка е главен виновник за кризата в ЕС и отцепването на ВБ. Но ти явно си четеш някакви книги на чужда цивилизация ,там нещо за съдбата на ЕС не пише ли?: )
24
0
 
6
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Нищо интересно, домашният любимец на американския президент до днес беше мъжки, сега вече е женски. Само преместиха каишката.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надай се к..е на пияна рускиня. И в ЕС и извън ЕС ВБ си остава съюзник и на САЩ и на ЕС.
22
2
 
12
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Аз чакам ОК да се разпадне и да фалира.Чакам и Русия да се разпадне и да фалира.Чакам и Китай да фалира.Ама не искат да фалират,ами смятат да правят бизнес.Краварите пък само разкарват самолетоносачи напред назад като стадо крави,до като света се променя и на никой вече не му пука за демократичните им краварски глупости.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да отварям балъците но само ще спомена че като тане 1 паунд = 1 долар ще отворя темата отново.На англичаните тогава ама никак няма да им е смешно влючително на тези които гласуваха ЗА излизането от ЕС.
20
7
 
6
 
! Отговори
Българина преди 7 години
The english way is the right eu way от това ги е страх евро тъ ците, че ще стане ясно че всеки който е извън еу по добре, швецария и норвегия, с най висок бвп на калпак което не е случайно. Който излезе пръв печели
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които бяха ЗА референдума подадоха оставки като видяха каква са я надробилии се разбягаха като мишки.А сега вие си правете изводите добре ли е или зле излизането от ЕС.Кой си подава оставката и бяга като заек ако идват добри времена?!Колко сте глупави само просто не е истина.
18
7
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен ТУКА ГРЕШИШ---ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е НОВИЯ ПАРТЬОР НА САЩ В УСИЛИЯТА ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА--СВЕТА ЗАТОВАИ НАПУСКАТ ЕС ЗАЩОТО ЩЕ ИЗПУСНАТ ТОВА ЗА КОЕТО СЕ БОРЯТ ---ЛИДЕРСТВОТО АКО СА С ЕС ГУБЯТ ПРАВОТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все "философи "тук !Разбирачи !Оправихме Бг !Сега ше "оправим" и UK !Боже -опази !)))))))))Ужас !!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 24В ЕС има вече 27 държави , не теб какво ти е виновна Великобритания...27:1. Все едно досега е управлявала само Великобритания. Аман от лаици, после англичаните били зле.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
британците напускат но продължават да работят за търговското споразумение ТТИП и като го приемат от името на ЕС окончателно ще напуснат и няма да важи за тях но ще важи за нас и пак ще ни прецакат в името на дъщерната им държава сащ
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22още малко и сам ще се убедиш не се коси.
13
2
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Ти тaм ли беше дa ги видиш,или ти кaзa квaртaлнaтa врaчкa ?
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак ни изработиха тези британци-плъховете първи напускат потъващия кораб и са вярна индикация за състоянието му
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на някои румпели им треперят мартенките на острова. да поемат обратно към село да си пасат овците.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Ако някой е имал най много ползи това е Германия, ама ти откъде да знаеш. А тази жена ще е един от най-успешните премиери за ужас на англофобите.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия е част от Великобритания. Най-главната част.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания си е Великобритания. На когото не му харесва да се оплаче на арменския поп.А гурбетчийката гол да го бара.
7
4
 
4
 
! Отговори
Динко рублата преди 7 години
А хаирлия да е!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Имхотеп 8Ей, ***, държава в която кмета на столицата се казва Мохамед не ми я хвали.Скоро и премиера им ще е Хасан.Ако беше поне малко чел книги щеше да знаеш че с Обединеното Кралство е СВЪРШЕНО!!Тези до 10-15 години ще са ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ за ЕС.