Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!

Затова британският министър-председател готви визите
27 фев 2017 08:08, Петя Славова
155
Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!
Снимка: архив, Reuters

Британската министър-председателка Тереза Мей изглежда се готви да отнеме на гражданите на Европейския съюз правото на свободно движение, когато задейства член 50 идния месец, защото според правителствен източник в противен случай "половин Румъния и България" може да дойдат във Великобритания преди Брекзита, пише лондонският вестник "Индипендънт".

Още по темата

Според "Дейли телеграф" се очаква Мей да обяви, че гражданите на ЕС, пристигнали след "гранична дата" - около 15 март, няма да имат право да живеят постоянно в Обединеното кралство, пише БТА.

По силата на нейния план обаче гражданите на ЕС, които вече са във Великобритания и наброяват около 3,6 милиона души, както и онези, които ще дойдат преди тази дата, ще имат тези права при условие, че същият принцип е в сила за британските граждани, живеещи в ЕС.

Не е ясно дали планът на британското правителство е в нарушение на договорите на ЕС, които гарантират свободата на движението, посочва "Индипендънт".

Правителствен източник заяви пред "Телеграф": "Получихме сведения, че Европейската комисия може да се опита да ни принуди да защитаваме правата на всеки, който дойде до момента на нашето излизане (от ЕС). Може да стане така, че половин Румъния и България да дойдат тук, ако чакаме толкова дълго".

Около 1,2 милиона британски граждани живеят в други страни от ЕС. Те биха могли да получат гражданство на ЕС индивидуално, добавя "Индипендънт".

Европейският парламент заяви, че разследва как Великобритания се отнася към граждани на ЕС, живеещи на нейна територия след съобщенията, че някои от тях са се сблъскали с "бюрократична стена", когато са се опитали да си гарантират законно право да останат във Великобритания, посочва "Индипендънт"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
emiliaaaa преди 7 години
Сенклеров бунт през пролетта на 1878г. Бившият английски консул във Варна Сенклер вдига на бунт част от мюсюлманското население в Родопите. Към метежа се присъединяват остатъци от турските войски и черкезки банди. Сенклер цели да дискредитира пред западната общественост освободителната мисия на Русия и да предизвика оставането на Хасковско и Харманлийско в османските граници (Санстефанският договор им отрежда място в българските гранични предели). Първоначалните средища са Беломорието, районите на Кърджали и Ахъчелебийско (Смолянско). Впоследствие размириците се разрастват и в Западните Ро
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази ще се окаже по-глу.пова и от Фараж....
106
1
 
3
 
! Отговори
ала бала преди 7 години
Работодателите-богатото малцинство- искат евтина работна ръка-без значение дали са чернокожи или бели.Критерий-колкото по-гладни толкова по добре. Работещите-бедното мнозинство -не искат чужденци бели черни или жълти да им подбиват надниците и да им създават несигурност за доходите и борчовете.Затова имаше брекзит и расистки надписи срещу поляците.
105
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ANGLICHANITE I ANGLICANKITE NE SA STUDENI I NADMENNI KATO NASHITE PARVENUTA IMA I BOKLUZI AMA SA MALKO PROBLEMA E CE UK E PRENASELENA NA TERITORIAN KOLKOTO ROMANIA JIVEAT 70 MILIONA NASELENIE I IMA MNOGO CERNI OSOBENNO LONDON PROSTO E OTVRATITELNO SLED UK HOLANDIA BELGIA I FRAZIA SA NAI OTVRATITELNI DARJAVI V EU MUSLITA I CERNI PALNO ZASEGA SAMO RUSIA BELARUS I UKRAINA SA NAI BELI DARJAVI LOSHO CE SA GLUPAVI I VOUVAT POMEJDU SI A NE SAZDAVAT IKONOMIKA I TEXNOLOGII
104
3
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
Преди 10 тина години си спомням младите като завършваха средно масово заминаваха в София да си търсят работа. А сега повечето от завършващите млади в малките градчета заминават за Лондон. В градчето където живее майка ми вече никой не ходи в София или големите градове всички млади се изнесоха в Англия. Мога да кажа че поне 30 % от младите които познавам са в Англия. С тези темпове на емиграция ако не беше Брекзит наистина половин България щеше да се изсели в Англия
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To ima mnogo bg zigani oschte 6te idvat i balgari
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ясно,не им останаха британци - нали идват тук да спортуват по морето балконинг,та сега ще си заселят кафяви.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
правилно,защо са и от ЕС ? те там на острова нали са бледолики, да си се заселят с амуджи ! да си оформят гена.
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахах, виждате ли какво е мнението им за нас? Слагат ни по-долу от индийците и арабите с който са наводнени. Да продължаваме да им се молим? Признават си че ни смятат за навлека на ЕС.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Така е! Цените са даже тройни особено в българските хранителни магазини в Англия! А в турските са на значително по ниски цени! Бегай и не се вращай щом ти е нисък паунда!!!Така
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 121 Първите срещу които англичаните скочиха ,бяха поляците и все още са резервирани към тях ,може би заради голямият им брой ,над 800хил.,някой казват,че са повече от милион.
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето го отношението, на братята Англичани, не ни искат. Трябва да удвоим усилията да им се мазним.
96
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
До Анонимен 116За съжаление и ти си прав...в България положението е трагично, но в следващите няколко десетилетия едва ли ще се оправи...и все пак имам надежда, че все някога народът ще се събуди и ще заложи на малкото останали образовани и кадърни хора...а и сред поколенията след 1989 има (малко са но ги има) интелигентни и можещи деца, ако успеем да ги задържим България ще просперира. Светът се променя и скоро идва последния влак към успеха, който българите можем да хванем
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинСтранно, защо не ги е страх от поляците? Дори унгарците са повече.страх ги е
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти гледай твойте хора да не тръгнат към Европа, че как ти пада паунда, още преди да сте излезли и цените са вече двойни, тогава няма кой да ти е крив. Аз живея в Англия и обмислям след време да си се върна, при нисък паунд е безмислено човек да си губи времето тук
93
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години,Фараж не говореше ли същото?Даже един ден беше на лондонско летище за да покаже на англичаните ,преселението на българи и румънци.Дочака ,само двама румънци!Ако се бяха сбъднали предишните заплахи ,ние отдавна всички трябвше да сме се преселили!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До God 117Абсолютно! Нашето си е чиста и свята република та даже Джамиите пускат силна музика. А в Англия не пеят!
91
3
 
13
 
! Отговори
God преди 7 години
Ние пък се притесняваме тук да не се наводни с "британци" от пакистански и индийски произход, които искат да работят в ЕС ама не могат с британските си паспорти. Щом досега не сме избягали там след като сме имали законна възможност, едва ли някой тепърва ще хукне да емигрира в ислямска страна.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българин 113Има кой да мисли за Германия и Англия! Ти си мисли за България тъй като нашенското ни овапцване е колосален исторически характер но в лошия смисъл!
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи за българи и румънци не може, ама за алахакбарци може ... нека тогава ре3аните да ви изядат розовите дUпета.