Изборите – поредното земетресение за Великобритания

Има ли олевяване на британското общество?
9 юни 2017 16:00, Екип на Bloomberg
9
Изборите – поредното земетресение за Великобритания
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За консерваторите резултатите от изборите бяха едно земетресение, въпреки че някои сондажи вещаеха този резултат. Това каза проф. Димитър Хаджиниколов от УНСС в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тази загуба, която не беше предизвикана, е сериозен удар по репутацията на правителството с всички последици, които това ще има. Ако не бяха предсрочни тези избори, Тереза Мей дори щеше да бъде поздравявана. Щяха да кажат - нормално е, били сте на власт, винаги има отлив. Проблемът е, че тези избори бяха предизвикани и то в момент, когато не се очакваше това да стане, защото има много време до 2020 година и защото за пръв път от 20 години консерваторите имаха удобно мнозинство. Това ще доведе до сериозни вътрешнопартийни реакции на раздразнение с въпрос - защо това се случи", прогнодзира той.

На въпроса дали консерваторите могат да разчитат на подкрепа извън своята партия проф. Хаджиниколов каза, че те ще бъдат принудени да търсят такава подкрепа, защото няма да могат да съберат мнозинство.

От настроенията за Brexit ли се водиха избирателите или от това каква вътрешна политика ще се води? Може ли да се говори за олевяване на британското общество? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Саладин преди 3 години
До Анонимен
Добре ви беше на вас анонимните да "папкате" от 200 000 000 данък в евро ,
който Великобритания вкарваше всяка година в "бездънния търбух" на Европейската
Общност. И ловките български, румънски и гръцки мошеници и крадци
да пълнят сметките си по офшорните зони по света.
Но дойде времето когато да ви приседне и този голям залък . . .
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огромен разгром за реакционерските сили надигащи се след победата на трамп и трагичния брексит. Хубаво е че разумът все пак надделява, и особено добри са данните за младежката активност която показва че левите идеи имат пълна преднина при тях. Още едно поколение и десните ще отидат завинаги в историята където им е мястото.
1
2
 
7
 
! Отговори
1000 преди 3 години
Високомерните десни във Великобритания получиха добър шамар.