При председателството: Евтин роуминг със Западните Балкани?

В понеделник ще станат ясни първите ни приоритети начело на Съвета
Обновена: 8 юли 2017 17:12 | 8 юли 2017 16:47, Екип на Dnes.bg
4

"Има изключително полезна идея от страна на Националния форум за подготовка на европредседателството ни от страна на НПО-тата за иницииране на разширяване на роуминга към Западните Балкани към постепенно намаляване на цените на телефонните разговори".

Това каза зам.-министърът по европредседателтото ни Моника панайотова в предаването "Брюксел 1" на Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя съобщи, че в понеделник Съветът по европейски въпроси към Министерски съвет ще разгледа първата част на т.нар. "Национална програма", т.е. това, което България залага като амбиции в рамките на първите 6 месеца на 2018 г.

"Това ще е приносът от страна на съответните министерства. Оттук нататък до края на септември месец предстоят публични дискусии, защото за нас е изключително важно председателството, което ще поведем, да бъде отворено председателство, близко до гражданите, така че ще е изключително важна и ценна за нас обратната връзка на неправителствения сектор, академичните среди и бизнеса и ще разчитаме на тяхното интелектуално въображение и принос в рамките на този процес", каза Панайотова.

Втората част на подготовката е свързана с конкретните законодателни пакети и инициативи, които ще си заложим като приоритети в рамките на председателството ни. Зам.-министърът обясни, че сме в постоянно сътрудничество с естонците, от които ще поемем европредседателството.

Още за програмата и приоритетите на европредседателството ни - в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" с модещ Милена Милотинова. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видеото няма звук
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Панайотова що сте я написали с малка буква?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това е чудесно предложение!Често ходя до Сърбия и е повече от прекрасно ако можем и да говорим от там на ниски цени!