Преди евровота: Какво се случва при патриотите и десните?

Патриотичното и дясното "омешаха капи" в консерватизма
7 дек 2018 12:00,
15
Преди евровота: Какво се случва при патриотите и десните?
pixabay

В десния и патриотичния сектор на българската политика текат стремителни процеси на разцепление и опити за някакво обединение на по-малки или по-големи групи.

Предизборно патриотичното и дясното у нас "омешаха капи" под новия моден тренд - консерватизма.

ВМРО имат вече евродепутат - Ангел Джамбазки, в групата на консерваторите. "Атака" се стреми към членство там, но подаде документи, не с посредничеството на Джамбазки, а под крилото на другия консерватор с претенции за единствен автентичен такъв - Николай Бареков. Двамата със Сидеров заявиха близостта си на 12 октомври на конференция в София. Бареков предрече светло бъдеще на новия консервативно-патриотично-десен проект, а Сидеров бе по-скромен - европейците са узрели за идеите му.

Още по темата

Засега лидерът на "Атака" не е решил да напуска патриотичната коалиция, но иска да води листата за евроизборите. Другата опция бе предложена от Бареков - коалиция "Патриоти +". Но и двете предложения не срещнаха прием, предаде БНР.

ВМРО държат Джамбазки да оглави листата, но лидерът Красимир Каракачанов предпочете да обоснове своя отказ с отказа на третия в коалицията - НФСБ.

Сидеров спря да идва в парламента и не може да бъде питан определил ли се е. Оказа се обаче, че партньорите му също ухажват и са ухажвани от други политици - вдясно.

Първо, Симеонов бе харесан за съюзник от Божидар Лукарски, но с отстраняването му от председателското място в СДС флирт с бившия вицепремиер започна друг ексминистър от кабинета Борисов 2 - Петър Москов. Той има проект за "силна, консервативна десница", защото по думите на Москов "консервативно-патриотична алтернатива е смисленото политическо бъдеще на България".

Отказали се да уговарят Симеонов, от СДС се похвалиха, че и те на свой ред са търсени като партньор. Главният секретар на СДС Илия Лазаров сподели за интерес от ВМРО. От партията на Каракачанов обаче не са обявили официално, че търсят контакт със СДС.

Новият председател на СДС Румен Христов отдаде търсенето на социологическо проучване, на което получили 10% доверие. Неговата представа за трансформация е в друга посока - явяване на евровота заедно с другите десни формации в ЕНП.

Въпреки желанието на сините ГЕРБ не са вариант, тъй като Бойко Борисов държи на самостоятелно участие. Затова погледът е насочен към бившите съюзници от ДСБ, сега в "Демократична България". ДСБ обаче нямат намерение да се разделят с партньорите си от "Да, България" и "Зелените", а те пък не искат да чуят за СДС, защото ако приемат и тях, и ДБГ, ще заприличат на разпадналия се "Реформаторски блок".

От ДСБ вече издигнаха Светослав Малинов за свой водещ кандидат в обща листа в рамките на "Демократична България". Хората на Христо Иванов още се допитват онлайн кого да номинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно от статията само едно разбрах ултрадесните като всички неолиберали не им дреме за народа а за банковите им сметки и да като дънкан маклауд ще се избиват помежду си докато кокала остане само за един.Не им се връзвайте на тия мошеници лъжци и псевдопатриоти.Издигнете си сами пряко демократична партия само от нови хора която да даде повече права на вас народа не на самите си началници.
13
3
 
3
 
! Отговори
Пошол Бг преди 5 години
Белата Златка, каква Европа сънува! Да отива в любимата си Москва.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понеже всичките изредени в статУята са много читави, истински мъже, с добра програма, та се щъкат сред "майките", за да яхнат протеста?! Я всички в задния двор!!! Със стари прасета нова Коледа няма да правим!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Много си прав! Още като за първи път я видях си помислих същото!!! Ха-ха-ха..........а като си помислиш КАК Е ЗАВЪРШИЛА ИСТОРИЯТА С ПЪРВАТА ТАКАВА КУЛА........Мдддааа, уж тези еуропски люде би трябвало да знаят, че КАКТО НАРЕЧЕШ КОРАБА, ТАКА И ТОЙ ЩЕ ЗАПЛУВА, трябвало е да помислят като я строят такава, почти еднаква с античните картинки на първата Вавилонска кула!!! Та и нея я чака СЪЩАТА СЪДБА!!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката е Вавилонскат кула в умален мащаб.
9
0
 
6
 
! Отговори
панчо преди 5 години
бареков е типичен пример за един *** от такъв никой нищо ползотворно или смисленно не може да очаква ,неговото присъствие където и да е е просто загуба на друга личност която заемайки неговия пост ще свърши наистина нещо
8
3
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
патриотите не генерират нищо продуктивно те са там единственно да пречат и критикуват а не да се държат като полезни компетентни партниори,нещо като сърдити раздразнителни деца на които не е угодено и им е отнета близалката и те вдигат врява от която полза никаква,единственното бъдеще на изчерпалото се сегашно управление може да бъде коалиция между десните раздробени партии за която *** не иска да знае
7
1
 
8
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Както казваше баба ми, "леле мале". За едното крадене и плячкосване са готови и душата си да отдадат. Какви партии? Какви принципи? Това вече е смешно! Окончателно ударихме политическото дъно!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разпадат се популистките формации
5
1
 
7
 
! Отговори
Панчев преди 5 години
До Анонимен: Седесарски разбойници и ликвидатори на България след 1992 година -това са тези всичките изредени в статията ! Мислят си ,че хората са глупави и не помнят мръсотиите им.
4
4
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И какво ни интересуват евроизборите нас, нормалните хора?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близостта на Сидеров и Бареков е в това, че са мошенници.
2
0
 
20
 
! Отговори
zeus преди 5 години
В България няма леви, десни, център, всичко е само борба за кокала!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това животно "патриот" и "десен"?У нас всички са се оплили като свински черва и не се знае кой какъв е.Само едната далавера ги крепи,нищо друго.