В Италия: Гласуват в нета - да отиде ли на съд министър

Матео Салвини е заплашен от съдебен процес
17 фев 2019 16:58, Анисия Иванова
15
В Италия: Гласуват в нета - да отиде ли на съд министър
Снимка: БТА

Движение "Пет звезди" (ДПЗ), обяви днес, че ще организира гласуване в интернет сред привържениците си, за да се реши деликатен въпрос, застрашаващ популистката му коалиция с крайнодясната партия "Лига", предаде ДПА.

Лидерът на "Лигата" и министър на вътрешните работи Матео Салвини е заплашен от съдебен процес, защото в продължение на няколко дни блокираше слизането на брега на спасени мигранти, които бяха на борда на кораб на италианската брегова охрана. Обвинението срещу него е за отвличане. Процес обаче няма да има, освен ако ДПЗ не се съгласи имунитетът на Салвини като министър да бъде свален.

Въпросът е неудобен за движението, защото като антисистемна партия то традиционно е против привилегиите на политиците като съдебния имунитет. Ако се придържа обаче към този си принцип, то лесно може да предизвика правителствена криза, отбелязва ДПА.

В съобщение на своята страница в интернет ДПЗ призовава регистрираните си членове да се произнесат по въпроса в допитване, което ще се състои по интернет от 10 до 19 ч. утре - ден преди сенатска комисия да се произнесе по въпроса за имунитета на Салвини.

Движението има решаващия глас в комисията и затова от неговата позиция зависи как ще се развият нещата. При всички случаи каквото и да реши комисията, то ще трябва да бъде прието или отхвърлено и от целия Сенат в гласуване, което се очаква да се състои на 24 март.

Ръководството на ДПЗ излезе с конкретни препоръки за гласуване към своите членове. Те изглежда загатват за подкрепа за Салвини, защото в тях се казва, че случаят с неговия имунитет е "различен", тъй като той е действал при провеждане на правителствената политика, а не за лична облага, отбелязва ДПА. (БТА)
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 1 месец
Американците и франчулята я надробиха, каквато я надробиха и Либия и сега Италия да им сърба супата! Браво на Славини- така трябва да се действа, а и да повдигне ребром въпроса за европейската държава, която има най-големи "заслуги" за ситуацията в Сирия и Африка като цяло, тя да поема отговорността за това, което "си е надробила" тоест, мигрантите от Африка да бъдат на 90% приемани от Франция!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е написано,когат спасят мигранти откъм Африка в морето то обезателно трябва да ги закарат и оставят на европейски бряг понеже ятото поело курс към Европа от Африка,било много топло,сухо,коет да са птици,животни иди-доди е приемливо за да не чакат птиците следващо ято и да настигнат своето коит прелители широкото море,но тия специално идват с кораби и моторни салове,яхнали мощни катамарани,че яхти и били спасени,добре де всичко неудачно може да се случи в морето,но къде пише-да не се връщат.
12
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 1 месец
Провокацията на фестивала Санремо с Махмуд ,показа че има сили в Италия които работят срещу държавата и целта им е тя да бъде завладяна и ислямизирана !!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще съдят човека, че са ги налазили мишкарлоците . Яво и в Италия не са добре с главите, вместо медал да му дадат искат да го вкарат в зандана. Европропейците са станали еврогейци, самоунищожението е неизбежно...
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е какво отвличане, той не ги пуска в Италия, не ги е вързал, да ходят другаде, примерно в Африка
9
2
 
5
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Това обвинение срещу Салвини изглежда пълен абсурд,ама щом дотам я докарахме....
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя перко си е за съд.
7
2
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Е те това е философията на европейския джендъризъм:Дайте да съсипем Стария континент,за да угодим на някого отвъд океана,който дори вече не е на власт!(Сорос и сие)
Естествено,разправата с всички,които искат да попречат на пъкления им план е приоритет!
Очевидно трябва да се върви към смяна на законите с такива,защитаващи националния суверенитет!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е "нета"? от Антоанета ли идва? Иначе не се ли казва интернет? Или е много литературно и трябва новинарските сайтове да пишат като говорещите на пазара? Супер куул
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те затова емигрантите ще превземат Европа, защото е пълно с "умници", които ги защитават.
4
1
 
20
 
! Отговори
Киро Х преди 1 месец
Сорос, Макрон, Ротшийлд и т.н. сатанисти -юдейски глобалисти няма да спрат до последния си цент да попречат на Салвини да спаси страната си! Но изглежда вълната се надига в цяла Европа и много трудно ще може да бъде спряна! Дано Салвини успее с Божията помощ!
3
1
 
13
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Юдеоционистите - глобалисти на кръст ще го разпънат Салвини, само да могат! Но, явно не им пречи да опитат! Греха му - че мисли, че Италия трябва да остане държава на италианците.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италиамците е те изтъпяха.Емигрантите незаконно искат да влязат в страната,ще съдят Салвини,че законно ги е спрял.
1
0
 
12
 
! Отговори
sperko преди 1 месец
Салвини е министър на вътрешните работи и си пази държавата и народа. Мусолини и Хитлер също са ги съдили и дори са лежали в затвора.