Бездомник си устрои пир в ресторант, подслониха го в... затвора

Поръчал си хапки от раци, двойно уиски, зад решетките е за 34 седмици
14 май 2019 10:40, Петя Славова
33
Бездомник си устрои пир в ресторант, подслониха го в... затвора
Снимка: pexels.com

Петдесет и две годишният бездомник Пол Рокет, който през декември 2018 година в продължение на седем часа се угощавал в ресторант край Кембридж, получи присъда от 34 седмици затвор, тъй като отказал да плати сметката си, съобщи в. "Daily Mail".

На 27 декември Рокет се почерпил обилно и с различни питиета и така сметката му се закръглила на 53 британски лири (61 евро).

Съдът в Кембридж е издал присъдата предвид факта, че бездомникът е имал забрана да влиза в ресторант, ако няма средства да заплати. Въпреки това Рокет влязъл в ресторанта към 17 часа и излязъл едва в 23 часа с помощта на пазачите, предаде БТА.

Рокет твърди, че посетил заведението, за да оцелее. Той си поръчал хапки от раци, панирани кюфтенца, пържени картофи, плодова салата, два сайдера, две двойни уискита и две кафета. Пред съда той каза, че не е проявил криминално поведение и не се призна за виновен. Съдът обаче реши Рокет да лежи 34 седмици в затвора и поднови забраната му да влиза в ресторант без пари.

"Рокет никога не е имал намерение и средства да плаща за консумацията си и знае какви са последствията. Жалко е, че се е озовал в такава ситуация, но той просто е нарушил закона," коментира местен полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Жив и здрав преди 4 години
Почти като в разказ на О' Хенри. Поне си е хапнал добре човечеца, а и в затвора няма да го оставят гладен.
26
0
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
С 53 паунда не е бил кой знае какъв пир, като им знам цените.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поне е избрал няква евтина кръчма ... това всичкото само за 50 паунда си е мн добре
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да дава господ,повече късметлии,да намажат кат тоя.никой не знай живота кво ще му сервира,повече такива да има
23
5
 
2
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 22Как не е откраднал.Съвсем си сбъркан
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** англичани,от 20 години живея в Лондон .За бездомните затвор,а наркодилърите си продават дрогата спокойно.Скапана държава,добре че излиза от Европа.
21
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В затвора поне яденето му е сигурно. И не е наранил никого, не е откраднал, не е счупил. Ресторанта няма да фалира с 53 лири сметка.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17договор имаш ли дето да пише, че ще е 360 лв. ремонта?Или си от тия де искат все тънко да минават и некой за без пари да им работи. Такива се хващат и на "супер изгодните" оферти в интернет, после ревете, че ви е измамил некой. Ако Ви предлагат голяма, бърза печалба или супер изгодна оферта, значи нещо не е ок - или е измама или е нещо незаконно, колкото и хубаво да изглежда! ВНИМАВАЙТЕ!
19
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато издигаме в култ мързела, нищо добро не ни чака.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПлачДори да го прави за първи път, нормално ли е да ядеш, пиеш и накрая да не си платиш? Защо не си прочетете баснята за мравката и щуреца?
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пил ял и не платил а при мен се случи обратното дойдоха майстори искаш ли да ти правим покрива за 120 лв. изолация за 240 лв. и Аз смятам 120 +240 и си викам добре ама накрая ми излезе 3800 лв. с цял ден разправии!Викам си да дам сигнал на МВР да знаят за тази схема и пращам имейл до пощата им за сигнали в сайта им обаче те ми намират името и ми пращат призовка 300-500 лв. ако не се явя на разпит. Няма начин отидох написаха преписка до прокуратурата и ми пратиха писмо, че няма престъпление
16
4
 
14
 
! Отговори
Плач преди 4 години
До смях34 седмици за 60 лири !!!!!!Не, не за 60 лири, а за това, че е влязъл в ресторанта и е ял за без пари.Както се разбира, това му е навик.
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза че аз ако ви бръкна в джоба и взема 10 лева, с оправданието че ми трябва да си платя обяда, това е похвално поведение, нали така другари и джурналисти? Ами дайте да го облечем в закон това положение, за да мога да ви джобя когато ми се появят някакви нужди от пари.
14
8
 
11
 
! Отговори
Логик преди 4 години
Значи той ял-пил и не платил и сега вместо да мръзне по улиците и да гладува, умните великопакистанци го вкарват на топлло с храна и баня?! Е, това е "англиска" логика! Англетата са им неведоми пътищата на мисълта (ако изобщо я имат). Вместо да му извадят очите те му изписали веждите. Типично, "скрипалско" решение. А, забравих да питам. Нещо за бебето арчи или за розовата бабка няма ли да има днес? Как са им памперсите? Пълнят ли ги "благородно" ?
13
11
 
9
 
! Отговори
Команиз преди 4 години
До ДемократКато е смотан и некадърен и не може да се адаптира при демокрацията и е беден да си стои на улицата или в подлеза където спи.Като е смотан и некадърен да отиде в някоя фирма за почистване.Да мете с метла и да бута контейнера до камиона всеки може.Все някакви пари ще получава.
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДемократКато типичен другар, ти най-обичаш да мародерстваш нали? Влизаш и си взимаш каквото си искаш, гавриш се с труда на хората, смяташ че щом теб те мързи, нормалните хора са длъжни да те отглеждат - да не си платиш сметката е престъпление и в нормалните обществата те чака наказание. И не че се учудвам, но термина демокрация, не го използвай повече, защото не знаеш неговото значение.
11
3
 
7
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Гадничко нещо са услугите.Заплащането е винаги след извършената услуга винаги може да пиеш една вода
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега в затвора ще яде безплатно и зимата ще си е на топло това е мечта на всеки бездомник но понеже са добри хора и немогат да направят престъпление де и в бг да вкарваха за неплатена сметка в закусвалня нямаше да има мизерстващи бездомници
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, какво стана с демократа от СДС и депутат от ДПС Христо Бисеров който открадна милиони, демократична Швейцария даде ли достъп до сметките му с милионите?
8
28
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Нермално е при демокрацията бедните да се вкарват в затвора защото не могат да платят и да им се издава забрана за посещаване на обществени места. Като е смотан и некадърен и не може да се адаптира при демокрацията и е беден да си стои на улицата или в подлеза където спи.