Родни феминистки от Берлин ще подкрепят София Прайд

Ще има демонстрацията пред българското посолство
6 юни 2019 12:26,
57
Родни феминистки от Берлин ще подкрепят София Прайд
Снимка: Facebook

"ФемБунт", български феминистки колектив в Берлин, организира на 8 юни, събота, от 16:00 ч. германско време, демонстрация пред българското посолство в града в знак на солидарност със София Прайд. Събитието ще бъде излъчено на живо във Facebook страницата на прайда и има подкрепата на редица германски неправителствени организации и медии, съобщават организаторите на софийския прайд.

Още по темата

За 12 път ВМРО иска: Забрана за "София прайд"

Специален гост на събитието ще бъде и Себастан Валтер, говорител на Зелените в германския парламент. От "ФемБунт" изпратиха до организаторите на София Прайд и писмо за солидарност, публикувано във Facebook страницата им.

"ФемБунт" (FemBunt) е феминистки колектив на българки, които живеят, работят и/или учат в Берлин. Групата се състои от жени с многообразие от лични истории, които са ги свързали с България или довели в Германия, както и на многообразие от езици, с които са израснали; корени, от които произлизат; места, на които са живели; както и на начини, по които възприемат света, гледат на себе си или са организирали живота си. Това многообразие е изразено в името им чрез немското прилагателно bunt, което на български значи "шарено".

Като съществително на български обаче „бунт“ има съвсем друго значение. В името на колектива им то обозначава отказът им да се примирят с неравенствата, засягащи жените в България и по света. Това засяга всички сфери на техния живот, независимо дали в дома, на работното място, в институциите или на основание на половата им идентичност, сексуална ориентация, религия, цвят на кожата, национална, етническа принадлежност или други признаци, използвани, за да маркират личността с цел изключване и контрол, допълват от София Прайд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментарите историята на много хора им се губи :) отношения мъже с мъже и жени с жени има още документирани по времето на египтяните после гърците, рим и тн.
43
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички душевно и психично болни си правят събиране явно.
42
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нишо християнско няма .Айде бе, ти ще кажеш. Нали точно Христос е казал обичай ближният си. Освен това няма нито една жена сред първоапостолите. Дали е случайно, как мислиш?
41
2
 
20
 
! Отговори
NARTH преди 4 години
Крайно време е да не се разрешават тези паради на болестта, където едни извратеняци парадират с това , че са болни! Феминистките (разбирай мъжемразки) също имат психически отклонения! Най-доброто им място , където могат да получат професионална психическа помощ е в NARTH Institute!
40
1
 
21
 
! Отговори
Парад на болестта преди 4 години
Хомосексуализмът е болест и трябва да се лекува, вместо да се поощрява! Лечение в NARTH!
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо ми се губи - какво малцинство са феминистките, че ще се появят на София прайд?
38
1
 
21
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
айде ***, само *** до джендъра из тая Европа.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Група разюздани ***, напуснали Родината, ще протестират......НЯМАТ право да диктуват какво ще става в БГ? Да са си седели тук, па тогава да дават акъли! Ние суверенна държава ли сме или ще ни диктуват от вън с кого и как да се отнасяме?!
36
2
 
23
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тия мъжемразки докато крякат пред посолството може и да ги огрее най-накрая... В Берлин е пълно с непридирчиви , загорели "бежанци" :))
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27, нишо християнско няма в ***** -то между мъже. По-скоро обувай ти потурите, и бегай на югоизток, комшиите не ги бърка, ще ти се радват даже
34
1
 
21
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 4 години
Виждам логото на София Прайд и на НПО-то " Спаси София" е едно и също.
33
5
 
24
 
! Отговори
Таня Латинова преди 4 години
Светът се обърка и напълни с откачалници...
32
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че ще идем на Похода за семейството -с още много други нормални семейства! .Ами отивай де, кой те спира? Какъв е тоя нездрав интерес към гей проявите? "Интересно" детство може би, м? Или някаква латентност, а?
31
5
 
27
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Естествено,че ще идем на Похода за семейството -с още много други нормални семейства! Но нещо Богданов и шайката му от фалшиви НПО-ота е в стрес,а,че БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ ЗАСТАНАХА срещу гнусните им изродски напъни! И гледай да не те намеря насаме,анонимно ***,че така ще ти бръкна в дупката,че чак сливиците ще ти издърпам, *** мръсен..Па ако ще да ми триете коментара,"свободна"медия......
30
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странното е ,че по-същото време в София, Пловдив и други градове се организират контрапаради-В защита не семейството и семейните ценности! Обаче" свободните" медии и дума не обелват за това. .Ами нищо не ти пречи да отидеш на тези контрапаради. Какво си се захванал за обратните? Хем сърби хем какво ще кажат другите, а? На мен лично обратните са ми много по-интересни и ще отида да ги позяпам.
29
7
 
29
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Странното е ,че по-същото време в София, Пловдив и други градове се организират контрапаради-В защита не семейството и семейните ценности! Обаче" свободните" медии и дума не обелват за това. "Свободните "медии с лицеприятие споменаваха за протестите срещу Стратегията за децата! "Свободните "медии омаскаряваха тия протести,а сега ни информират къде и кой ще подкрепи поредната гнусна проява! Ами- няма да ви се"вържем" на цензурата!
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесбийките са доста наивни и състрадателни същества. Оправил съм доста от тях навремето когато се правех на транссексуален и уж не понасях мъжкото си тяло. Ееххх младост младост....
27
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък предлагам в София да се организира първият в света прайд на хетеросексуалните хора.Ще ги ударим в земята и ще ни дават по целия свят с тази инивация.
26
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не иска гейпарад потурите феса и на ориент експреса! Тука е християнска България и всеки има право да се изявява както си иска!!!
25
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо хомоизвращенията се смесват с дискриминация и неравенства между половете?! И защо трябва да ни се покзват на манефистации, че и пък да ги харесваме?!