Военна операция във Франция в подкрепа на населението

Армията в помощ и на службите за обществени услуги
26 мар 2020 11:04, Елка Василева
11
Военна операция във Франция в подкрепа на населението

Френският президент Еманюел Макрон обяви началото на военната операция "Резилианс", свързана с коронавируса, предаде Франс прес.

С приближаването на пика на епидемията на новия коронавирус във Франция въоръжените сили ще се мобилизират, за да помогнат на населението и на службите, предоставящи обществени услуги, да се справят с епидемията. Операция "Резилианс" не е свързана с антитерористичната операция "Сентинел", подчертава АФП.

В рамките на новата военна операция кораби, пренасящи хеликоптери, ще бъдат разположени, за да помогнат на френските отвъдморски територии, обяви френският президент. "Единството и куражът ще ни позволят да победим. Ние сме едва в началото, но ще издържим!", подчерта той, като повтори на няколко пъти, че страната е "във война".

Още по темата

Френският държавен глава направи това изявление, след като вчера посети военнополева болница, създадена тази седмица в района на Мюлуз, за да намали натоварването на болниците в региона, затрупани от потока на пациенти с COVID-19.

Макрон също обеща да създаде "мащабен план за инвестиции" в болниците след края на коронавирусната криза.

Президентът отдаде почит на медицинския персонал - чиито представители бяха много мобилизирани през последните месеци, изисквайки повече ресурси, особено за обществените болници и за подобряване на условията на труд и заяви, че отговорът му "ще бъде дълбок и траен".

Най-малко петима френски лекари станаха жертви на новия коронавирус.
Еманюел Макрон добави, че ще организира утре среща на синдикатите и работодателите, "за да организират работата и да осигурят по-добра здравна защита" на служителите по време на работа.

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Франция! Най-великата страна!
Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!
Vive la Republique! Vive la France!
8
1
 
3
 
! Отговори
visokrus преди 3 месеца
Питам се, защо всеки следващ президент на Франция е по-смешен от предшественика си.
За този! Просто съм безмълвен.
7
1
 
2
 
! Отговори
Tony Montana преди 3 месеца
Много хора се съмняват за Америка че е пуснала този вирус в Китаи -Ухан, още не е доказано надявам се когато свърши тази ужасна история да намерят причинат и да потърсят сметка ...😥 колко невинни хора умират всеки ден , не знам какво се излъчва по българска телевизия живея във Франция,тук все още не е драма но кадри от Испания млади хора лежат на пода в болниците чакат някой да умре за да му сложат маска с оксижен като риба на сухо,старчески домове всички умрели военни камиони ги извозат ....
6
5
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Американският вирус, който американците пуснаха в Ухан, за да срути икономиката на Китай, сега се върна при създателя си и до два дни в САЩ заразените ще са най-много в света. Покрай САЩ изгоря и Европа, вкл. и ние.
5
4
 
6
 
! Отговори
Баи преди 3 месеца
Операция - резилиус това по нашемо - операция резил ли ще значи - еи на французите са сериозни с боини кораби и хеликоптери трепят вируса наред
А ние са ебаваме тука - карантини капепета тъи се бори тая гняз
Да пристигат фантомите - сипи *** да уморим вируса та да си избега обратно у - китаи
4
0
 
5
 
! Отговори
четибе преди 3 месеца
в уикипедия пише - гражданска отбрана във Франция е създадена 1965 год. и има над
32 000 доброволци , ама чукча пистель .
3
3
 
8
 
! Отговори
Кво речи!? преди 3 месеца
В Бг има едно звено "Гражданска защита" , което се занимава с подобни ситуации. Във Франиция нямат ли нещо подобно , че веднага армията изкараха.
От една страна в ЕС премахнаха даже "Гранични войски" , но за сметка на това напълнихха улиците с кашимерия.
2
2
 
9
 
! Отговори
Шойгу преди 3 месеца
Резилианс егати и името на операцията, навява ми асоциация с резил
1
10
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 3 месеца
Китайският вирус такова мамата на Франция.