Плажовете в Европа отново са пълни – има ли притеснения?

Тълпите усложниха спазването на мерките
24 май 2020 21:20, Нели Христова
18
Плажовете в Европа отново са пълни – има ли притеснения?
Снимка: БГНЕС

Плажовете в много европейски страни вече се изпълват с хора след облекчаването на ограничителните мерки. Европейците с нетърпение очакват окончателното премахване на най- строгите каратинни правила от утре. Френското правителство препоръча на гражданите на Франция да прекарат лятната си ваканция не в чужбина, а в страната, пишат от БНТ.

Бреговете на Сена в Париж се изпълниха с хора в топлия неделен ден, които се опитваха да спазват социална дистанция. Въпреки призивите на кмета на града, парковете във френската столица все още са затворени, защото районът се води "червена зона".

При 30 градуса жега, португалците се възползват от плажа близо до Лисабон при определени мерки за безопасност. Физическата дистанция между хората трябва да е метър и половина, между шезлонгите и хавлиите три метра.

Първоначално беше съобщено, че плажовете отварят на 6 юни, но правителството уточни, че това ще стане тази седмица.

Плажът Мондело, най-популярният сред жителите на Палермо, също се изпълни с хора. Това усложни спазването на мерките за безопасност и затова трябваше да се намесят полицаи.

За първи път от седмици насам на площад "Свети Петър" бяха допуснати хора за молитвата Реджина Чели, която се пее на латински и е посветена на Богородица, както и за благословия от папата от прозореца му.

Жителите на испанската столица очакват с нетърпение отварянето утре на известния мадридски парк Ретиро.

От понеделник в Мадрид и Барселона ще са разрешени и събиранията на до 10 души, както и храненето навън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Нелогични глупости преди 3 години
Живея и работя в малък туристически град в Германия. От няколко дни пуснаха туристите от всички части на Германия. Сега случаите на корона вирус пак скочиха. Очаквам до месец-два пак да затворят всичко. А можеха да пуснат по-малко хора, да ги тестват карантинират и така. А не да вървят като орди без маски и без отстояние - е как да стане? Лаком... глава затрива.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема вирОз ,рептилите са тук и заедно с Гейтс и Сорос искат да ни чипират и да ни забранат да ходим на плаж,щото там събираме витамин д ,а те го искат за себе си1
13
2
 
10
 
! Отговори
Земята е плоска преди 3 години
5Гто е виновно.Братя вегани обединяват се.
12
3
 
10
 
! Отговори
стига дивотии преди 3 години
Стига с тия притеснения и дайте да работим.Само с глупости ни пълнят главите.Вземете се хванете за работа и всичките ви притеснения ще изчезнат.
11
23
 
16
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Ами хората разбраха че това е най грандиозната измама в историята и не искат да играят повече тоя спектакъл 'корона'! Е за това.
10
3
 
17
 
! Отговори
except me преди 3 години
Имам дефицит на витамин Д (90% се усвоява през кожата). Ако е заради това, че киснах вкъщи почти два месеца ще е много забавно. От корона може да не умра, ама други заболявания може и да развия.
9
9
 
11
 
! Отговори
Стоянов преди 3 години
Влизам денс в магазна и от вратата ми казват сложи си маска - питам има ли защо? Отговор: Няма но ги изискват! Преди 2 дни пред поликлиниката , един младеж без маска не го пускат да влезе, в това време излиза негов познат и тоя се обръща към него:-Брат дай ми маската си че не ме пускат да вляза. С тия мръсни и кирлясали маски е логично да се разболее човек от нещо.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснения няма. Хората се информираха. Но скоро ще изиграят втора част на "пандемията" и за нея ще обвинят нас.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бреговете на Сена... големи плажове развииш ли. Между другото чумата тръгва от Сена в района на Париж
6
14
 
6
 
! Отговори
Стоянов преди 3 години
На тези дето ми цъкате минуси - да не забравите да си сложите маските докато цъкате на клавиатурите от в къщи. Утре се качете в собствените си автомобили и си сложете маски. Ако искате се забрадете до ушите, психари , вие сте с промити мозъци. За статистиката - няма заболели за епидемия , да не говорим за пандемия.
5
4
 
5
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Само се чудя секс от метър дистанция как става?
4
11
 
11
 
! Отговори
Стоянов преди 3 години
То голям филм с тая измислена пандемия!
3
1
 
5
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
да ,много са притеснени ай чау
2
3
 
15
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
И сега какво? И лятото ли ще сме на принципа Stay home, daheim bleiben, остани си у дома? Точно витамин Д и ултравиолетовите лъчи са смъртоносни за вирусите, по крайбрежието е и ветровито, това не е затворено пространство. Пясъкът се нагрява до температура, на която не може да се стъпва, солената вода, съдържаща хлор - още фактори, непозволяващи съществуването на каквито и да било вируси да изреждам ли?
1
4
 
15
 
! Отговори
Овцeте преди 3 години
Стадния ефект в действие...