Папа Франциск призова да се грижим повече за околната среда

"Трябва да сме по-отговорни към грижата за нашия дом", каза той
21 юни 2020 18:15, Нели Христова
11
Папа Франциск призова да се грижим повече за околната среда
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск насърчи народните движения за опазване на околната среда, след като карантината заради коронавируса по думите му е разкрила наново красотата на толкова много места без трафик и шум, предаде Асошиейтед прес.

Пред няколко стотин души, събрали се на площад "Свети Петър", днес папата поощри инициативите за грижа за планетата, започнати в резултат на пандемията, като например днешната за почистване на бреговете на река Тибър в Рим, предава БТА.

Франциск превърна опазването на околната среда в отличителен белег на папството си и през изминалата седмица Ватикана издаде ръководство за прилагане на енцикликата си от 2015 година, която обвинява заможните държави и корпоративните интереси за унищожаването на Земята в търсене на печалба.

Учени от цял свят изучават въздействието на карантината и спирането на промишлеността върху замърсяването на въздуха и морето, както и на дивата природа, отбелязва АП.

Драстичното намаляване на замърсяването по време на блокирането заради коронавируса по света би следвало да доведе до по-голяма загриженост за околната среда при премахване на ограниченията, каза днес папата, цитиран от Ройтерс.

"Карантината намали замърсяването и разкри още веднъж красотата на толкова много места, свободни от трафик и шум. Сега, с възобновяването на дейностите, всички трябва да сме по-отговорни за грижата за нашия общ дом", отбеляза Франциск, използвайки своя израз за Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
папилиопалимпаринда преди 3 години
Тоя дето реве,що не изчисти *** от педофилиите а,не говори а действай
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
постепенно на все повече хора взе да им идва акъла,но все още повечето нямат достатъчно такъв,а капитализма като обществен строй отрича всичко което спира икономиката,включително чистата природа,дай му само добив на дърва и ниви с еднотипни растения на тяхно място,а че се губят милиони видове растения и животни,няма отношение към печалбите
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екология не се постига с карантина, а с технологии и намаляване на отпадъците и свръхпотреблението. Също и внос от другия край на света на стоки за еднократна употреба, произведени евтино във вредни условия
3
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Аз ям боб
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха, лицемер. Насърчил, а какво е направил, нищо, нула. А негов предшественик помага на нацистите.
1
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ами...като гледам какво става зад баща ми блока! Изхвърляне на торбите с *** през балконите....Егати ужаса!