СЗО със завой: Швеция се справяла най-добре с коронавируса

Леките мерки били правилни в дългосрочен план
1 сеп 2020 13:16, Петя Славова
61
СЗО със завой: Швеция се справяла най-добре с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Стратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и въвеждане на леки мерки за борба с пандемията на коронавирус в дългосрочен план трябва да бъде модел за други държави. Такова е мнениего на д-р Дейвид Набаро от Организацията, изразено в интревю за местно радио, предаде БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Специалният пратеник допълни, че властите в страната разчитат на добросъвестността на населението, като не въвеждат строги ограничителни мерки. Според него подобна стратегия трябва да се следва и от други държави в бъдеще.

Още по темата

Шведските власти не наложиха строги карантинни мерки, призовавайки хората да поддържат социална дистанция и по възможност да работят отдалечено. Училищата, детските градини и ресторантите останаха отворени, но всички публични събития бяха отменени.

Шведската икономика, подобно на икономиките на други страни, е усетила негативните последици от пандемията – равнището на безработица през лятото на тази година е достигнало почти 9%, а прогнозите са за спад на БВП с около 7%. Броят на откритите случаи на коронавирусна инфекция в Швеция надхвърли 87 хиляди, загинаха повече от 5,8 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция се справя най добре- ЖИТЕЛИ НА ШВЕЦИЯ- 10 333, ЗАГИНАЛИ ОТ КОВИД19-ПОВЕЧЕ ОТ 5.8 ХИЛЯДИ, 87 000 СА РЕГИСТРИРАНИТЕ, БЪЛГАРИЯ- НАСЕЛЕНИЕ-6 951...ЗАГИНАЛИ ОТ КОВИД ИНФЕКЦИЯТА- 665 ДУШИ,16900 СА РЕГИСТРИРАНИТЕ, КОЙ ПО ДОБРЕ СТОИ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ШВЕЦИЯ. НЕ МОГА ДА СХВАНА ЛОГИКАТА...
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"но всички публични събития бяха отменени." ????Отменени, отменени...колко да са отменени? Просто да не са повече от 500 човека накуп е закона сега. И това го правят само да угодят за да не ги плюят толкова брюкселци и глобалистите. Ама никой и не брой колко са събралите се хора. И абсолютно никой не носи памперси за уста там.
52
2
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
Единствено китайците са за пример, защото успяха да се погрижат за всички, включително бедните, уязвимите и старите хора. Шведите се самоизолираха и оставиха имигрантите и старците да пострадат, защото те просто нямаха избор.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус излезна по-фалшив от кацането на луната.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва вече го дъвкахме 50 пъти, тъй че заглавието не хваща ....
49
1
 
7
 
! Отговори
балами преди 3 години
разберете се по между си кое е правилно и кое не енеможе да си сменяте мнението всеки 10-15 дниутре ще кажете ааа сорри объркахме се това не било пандемия а нормален вирус като хилядите другиако искате да ви приемат на сериозно имам предвид иначе е ясно че не ви дреме много много щом плащанията валят
48
3
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Драма няма.Те шведите си го признаха това, за старческите домове. Там е "яката умирачка".Айде да не отварям нова тема за старческите домове в нашата Мила Родина!!!Че в тях *** като мухи!!!Имаше много телевизионни репортажи, разследвания през миналата година и предишни години, когато не бяхме чували за коронавирус!!!Вижте само репортажа на Господарите на Ефира за незаконен дом в Бояна - там май ги бяха нападнали дървеници или някаква подобна гадост!!!
47
5
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 3 години
чети бе чукКъм сегашният момент Швеция има 575 починали на 1 милион население, България 91. Словакия 6, Гърция 26, Норвегия 49, Финландия 61.нещо неясно, къде му е примера
46
5
 
3
 
! Отговори
??? преди 3 години
Към сегашният момент Швеция има 575 починали на 1 милион население, България 91. Словакия 6, Гърция 26, Норвегия 49, Финландия 61.Това ли е примерът?
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си признаете накрая, че Мангъров е прав!
44
3
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Нищо подобно, имаха много жертви в старческите домове, а идеята беше да придобият стаден имунитет и така и стана.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато го написах това тука, троловете много ме хранихте, ето че и СЗО го признаха накрая.
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция в началото подцениха,вируса и резултатът беше огромен брой заразени и починали. И сега Швеция е сред държавите с най-много починали от вируса на човек от населението. После посъветваха какво да се прави и на практика там започнаха да спазват правила много по-стриктно отколкото например в България и резултатите не закъсняха.
41
5
 
15
 
! Отговори
Искрен преди 3 години
До Анонимен 45 Аре, посмали малко...5 пъти по-висока е от Дания, вярно, ама средната възраст на починалите е 80 при средна продължителност на живота в Швеция - 81. И за разлика от Дания и други страни, които предприеха локдаун, в момента бройките на заразените в Швеция стават все по-малко...в тази "война" се мисли дългосрочно...не случайно цяла Европа обърна на шведския модел ;) трябвало да свикнем с вируса....
40
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тезо ит СЗО да не са опияти?!? Само глупост, след глупост от тях! Швеция има 10 ПЪТИ по-висока смъртност от съседните си държави. Сами преценете колко се справя. Общо взето, голяма хвалба на една продънена социалистическа държава! Скандинавския модел е трагичен!
39
11
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Поредната глупост !
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен Лукашенко отказа на Путин ваксините и му спретнаха ...
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция изтрепа пенциите и наистина се справи най-добре в дългосрочен план. Тая корона наистина удря трайно и безсимптомно репродуктивната система, но шведките и без туй не раждат. имат си емиранти за тая работа. Ние какво ще правиме, като дори ромите избягаха. Оставка!
36
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Хиляди фалшиви позитивни проби за коронавирус в Швеция.Неверните резултати са най-вече от PCR тестове на хора с леки симптоми, подобни на тези, предизвиквани от коронавируса.Грешките били открити в две лаборатории, при анализ на ефективността на PCR тестове, произведени в Китай.Установено било също, че въпросните тестове, произведени в Китай от компанията Би Джи Ай Джиномикс не показват разлика между отрицателна проба и такава с ниска концентрация на вируса.Интересно чии тестове са у нас?
35
1
 
3
 
! Отговори
Добросъвестен Българ преди 3 години
ин Такова животно нЕма. БГ работодателя държи работника да е на работа болен, че ще зарази някой - на кой му дреме, важно е далаверка да има. БГ работника - ходи на работа болен за да докаже че е герой и е мнооого загрижен или си взима болничен защото си има работа. Резултата е болни работници отчитат дейност, работодателя отчита също дейност че плаща. Ниска ефективност. И като гледам новините най големият проблем е кой ще плаща болничните.