В Германия почетоха жертвите при атентата на Коледния базар в Берлин

Преди четири години камион връхлетя и уби 12 души
20 дек 2020 08:16, Петя Славова
13
В Германия почетоха жертвите при атентата на Коледния базар в Берлин
Снимка: БГНЕС

В Германия почетоха паметта на загиналите при извършеното преди четири години нападение с камион срещу Коледен базар в Берлин, предаде ДПА.

Мемориалната служба се проведе в берлинската църква "Кайзер Вилхелм", чиито камбани биха 12 пъти в памет на 12-те жертви.

На нея присъстваха около 100 души, включително кметът на града Михел Мюлери германският правителствен комисар за жертвите на терора Едгар Франке, предаде БНР.

От агенцията припомнят, че на 19 декември 2016-а  тунизиец блъсна с откраднат камион празнуващите на площада. При нападението загинаха 11 души и бяха ранени още 70. Преди това мъжът отне живота и на шофьора на камиона, който открадна, за да извърши нападението. Извършителят беше застрелян в Италия няколко дни след нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркелица и тия около нея забраниха на християните да се събират на Коледа дори по домовете си, какво остава за храмовете. На практика - скопиха Коледата.Ама никой дума не обелва да забранят, или поне ограничат, службите в джамиите, където се вирят стотици и хиляди зад-ници без дистанция по няколко пъти на ден.Хак да им е на немците!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай тая "пандемия" мисля,че западняците ще намачкат тарамбуките на амуджите.
3
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А припомнят ли риакцията на немската полиция,съд, политици и меркел?Защото точно те са причината това да се случи."... германският правителствен комисар за жертвите на терора..." - доказателство за безумното лицемерие на немското стадо.ПП. За неграмотните фенове на берлин - защо го утрепаха в Италия, а не в немско, холандско или белгийско, че и май френско?
2
0
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Тези 12 човека просто са били "културно обогатени"!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кака им Меркел е виновна. Стрелба на граноците е ваксина срещу бежанци.