Датски медик почина от инсулт след ваксинация с АстраЗенека

Друг е получил тежка тромбоза
20 мар 2021 15:47, Нели Христова
85
Датски медик почина от инсулт след ваксинация с АстраЗенека
Снимка: БГНЕС

Дания съобщи за два случая на медици, които са получили тежки тромбози след ваксиниране с препарата на „АстраЗенека”, единият е починал от инсулт, отбелязва датското издание "Бьорсен".

„The Capital Region of Denmark” - органът, който управлява държавни болници в Копенхаген, заяви, че член на медицински екип е починал, втори е получил тежка тромбоза по-малко от 14 дни след като са им били поставени двете дози от ваксината на „АстраЗенека”.

Датската агенция по лекарствата потвърди, че е получила два „сериозни доклада“ за тежки последствия след ваксиниране, без да дава повече подробности.

Няма данни за това кога болничният персонал е проявил първи симптоми на тромбозата.

Някои страни, включително Германия и Франция тази седмица, възобновиха употребата на ваксината на „АстраЗенека”, въпреки съобщенията за случаи на редки мозъчни кръвоизливи бяха докладвани от учени и лекари. България също възобнови ваксинациите с препарата на "АстраЗенека".

Дания, която спря употребата на ваксината на 11 март, все още не е възобновила употребата й.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА, заяви в четвъртък, че все още е убедена, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

Директорът на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Емър Кук обаче заяви, че експертите му не могат и окончателно да отхвърлят връзката между инцидентите с тромбози и инсулти и ваксината при разследването на 30 такива докладвани случаи.

„АстраЗенека”, която разработи препарата съвместно с Оксфордския университет се защити, заявявайки, че сред повече от 17 милиона души, получили доза в ЕС и Великобритания, не са открити доказателства за повишен риск от образуване на тромбози.

На свой ред днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че ЕС може да забрани на компанията да изнася ваксините си извън пределите на ЕС, тъй като е доставила през първото тримесечие на тази година само 30% от договорените количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
6
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
Все се чудя как на всеки починал от каквото и да е, ако му откият вируса или антитела- винаги със сигурност е починал от ковид? И моментално влиза в статистиките за ковид смърт(което пък намалява смъртността от други болести) Освен ако не записват и двете в статистиката!А за ваксините и смъртността-така и не могат да докажат връзка?Хора мислете! Едва ли споменават по медиите всички случай за починали след ваксиниране. И не само след АстраЗенека. Здрав, прав човек и деца нямат нужда от ваксини
63
1
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Пробвай с натурално тиквено масло нерафинирано за гастрита поне 1 месец.По с.л. на гладно сутрин и вечер.Резултата ще те удовлетвори.Остави химикалите.Във Франция са правени изследвания на възрастни с Алцхаймер.Установили са,че основно са пили чешмяна вода,питейната от общия водоизточник.А пречистването,филтрирането е с препарат на алуминиева основа и ако филтрите са порести, пропускат алуминиеви частици които остават в питейната вода.
62
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 79Разбрах ти мисълта.Аз лично взимам Алмагел (който съдържа алуминиев хидроксид Al(OH)3, защото имамбхробичен гастрит и ми помага. В листовката има предупреждение, че влияе на мозъка. Не го приемам често и засега не съм оглупял.Обаче с тези съставки трябва наистина да се внимава.А въпросната ваксина е още експериментална. Остави Борис Джонсън! Принц Филип, мъжът на кралицата, който е на 100 години го боцнаха с тази ваксина и получи сърдечни усложнения!!!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фон Лайен трябва да е доволна ,че само 30% са доставили от скапаната Астра Зеника,да го приеме като Божия промисъл.Няколко държави вероятно няма да подновят ваксинацията точно с тази ваксина.Фаталните случаи в болнично заведение на медици стимулира по щателно да направят изследване и да го обявят.Страничната реакция с тромбози е много сериозна.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69Освен ,че руската е сходна с Астра Зеника е с консервант алуминиев хидрохлорид подпомагащ оглупяването - айцхалмера.А основното вещество е с по висока концентрация.По всяка вероятност векторните ваксини не са удачни за коронавируса.Този не е грипен вирус,а много,много по силен и устойчив.Английски премиер Джонсън доста рекламно се ваксинира с Астрата,при положение,че едва го спасиха от ковид миналата година,не знае какво го чака.Ако с нея са го ваксинирали,де или само пиар
59
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 57Сигурно дори нямаш представа колко си прав?!Вече прегледах изявления от много вирусолози, пулмолози и други специалисти (да, все професори и доценти), които твърдят, че е безумие да се извършват ваксинации по време на пандемия!!!Знаете, противовирусни ваксини се бият есента, преди очаквана вълна от грип!!! А сега какво??? Предизвикаха новите мутации с тези ваксини!!!
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕМА които твърдят, че ползите са повече, дали са ваксинирани с Астра зенека. Може на този етап засегнатите хората да са малък процент, но когато ти си един от тях си е 100%. Явно хората над 45 г. не трябва да се ваксинират с тази ваксина.
57
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 62Отговарям ти директно на въпроса.Руската ваксина Sputnik V в момента е в процес на разглеждане от Европейската Агенция по Лекарствата - EMA. И ако бъде одобрена, ще бъде налична и в България. Ако я има в наличност.Тя обаче е подобна на АстраЗенека! Само предупреждавам!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте какво ви казва Емър Кук!Вслушайте се в гласа на разума!!!
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и защо трябва да умираме зорлям .. някой мениджър да си купи остров с бонуса може би
54
14
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
А колко са умрелите от инсулт на които не е поставена ваксина? Защо при смърт 10 дена след ваксинирането се набеждава ваксината?Това еврохейците явно съвсем сте изкуфели!
53
0
 
6
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Ти за Руските и Китайските нещо да си чел? Няма ... няма и да има... там инфото е така ... както и в държавите одобрили техните ваксини... просто няма гласност за нищо ...
52
2
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Всеки може да умре от инсулт, почти по всяко време от живота си, но изглежда, че тая ваксина предизвиква тромбоза при някой хора (неясно кои точно), поради простата причина, че прибързано е на пазара без необходимите тестове.Така, че мислете преди да се ваксинирате! Вярно, малко хора се споминаха от нея, но ако аз или вие сме от тия малкото??
51
1
 
13
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
До Анонимен 57 Как няма да бързат ! 10 лева на бройка бе човек!
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пускат Руската ваксина Спутник V или Китайските??А въпреки това ни принуждават да се бодем с свруми, които имат доказано смъртоносно въздействие??Това няква перверзия ли е?
49
2
 
15
 
! Отговори
ky40 преди 3 години
през 21 век дофтор и учен са синоним за шарлатанин.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може за извън Албиона ваксината да ехакната и някои компоненти да липсват.Англичанин глътнал бяла мъгла няма,атъдява много народ плюе кръв,( подокументи) и белосва просторите.
47
0
 
11
 
! Отговори
ky40 преди 3 години
не ми се живее, има ли гаранции, че максимално с третата ваксина умирам ?
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удоволствие е да гледаш как щабните *** се напъват да рестартират рекламата на "ваксините". Прилича на съживяване на обезглавен с дефибрилатор. Чух че поне са им раздали памперси, да обезопасят напъването.
45
1
 
18
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
В България тепърва започва страшното!