Десет случая на тромбоза в Дания след ваксинация

140 хил. души са ваксинирани с препарата на "АстраЗенека"
Обновена: 23 мар 2021 16:19 | 23 мар 2021 16:15, Ния Христова
50
Десет случая на тромбоза в Дания след ваксинация
Снимка: БГНЕС
Установени 10 случая на тромбоза след ваксинация с препарата на "АстраЗенека" в Дания. Това се казва в специално изявление на Датската агенция по лекарствата. 
 
От агенцията уточняват, че все още не е установено да има пряка връзка между ваксината и тромбите. Над 140 хиляди души в Дания вече са ваксинирани с този препарат.
 
"Датската агенция по лекарствата разглежда 10 случая на поява на тромби след ваксинация", се казва в изявлението. "На този етап не може да се каже дали те имат пряка връзка с ваксината, тъй като проверката продължава".
Още по темата
 
Според данните, една жена на 60 години е починала след ваксинация, но медицинска й картина показва, че е имала и други усложнения. Жената е имала ниски тромбоцити, големи кръвни съсираци, тесни кръвоносни съдове и кръвоизливи. Засега не може да се каже дали смъртта е свързана с ваксинирането и препарата.
 
Норвегия също съобщава за случаи на тромбоза след ваксинация. Регистрирани са три такива при мединиски персонал от университетската болница в Осло, като появата на кръвни съсиреци е причинена от свръх реакция на имунната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приемът на противозачатъчни увеличава няколко пъти риска от тромбози. И въпреки, че десетки милиони жени ги приемат ежедневно, не съм видяла вестниците да ни заливат със статии по въпроса.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според някои вирусолози, тази реакция или реакция при която имунната с-*** реагира бурно и пациента получава анафилактичен щок се е получавала и преди ,особенно при хора с много ваксинации в миналото, напр.всяка зима-противогрипна .Затова ,когато са разработвали предишни ваксини за птичи и свински грип-които са от същото семейство вируси, са спрели разработката ,като неуспешна и носеща висок риск.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как преди ковида нямаше ни един с тромбоза, а сега кат се заговори, и оправдания бол, ясно е, че ваксината е кантар или или
40
9
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
"Засега не може да се каже дали смъртта е свързана с ваксинирането и препарата." - тогава защо се лае срещу ваксината?
39
3
 
18
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
От 31 заразени в старческия дом в с Опанец, Добричко, 14 са с поставени 2 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech. Общо обитателите на дома са 42-***. Ей сега го съобщиха по БНР, Хоризонт.Колко процента беше ефективността на ваксината на Pfizer/BioNTech, че нещо не ми излиза сметката?Измамата с безопасността и ефективността на ваксините явно е в толкова гигантски размери, че скандалът, който се заформя ще е велик.
38
4
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
10 на 140К прави 0.007%Не очаквам да знаете това дали е много или малко. Да ви го сметна в промили?
37
9
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
......За пример ще ви дам пенецилина който е открит през първата световна война но влиза в употреба чак през 40-те години на 20-ти век след много изпитания върху шимпанзета. ....1, и на колко милиона шимпанзета е тествана2. Говориш за наука и технологии от преди 110 години.
36
1
 
5
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 3 години
Като цяло, предимствата да имате хипотетично по-леко преболедуване на китайски грип, надвишават недостатъците да имате тежки странични ефекти от експерименталните псевдоваксини. Така ми каза телевизора.
35
0
 
19
 
! Отговори
Ми преди 3 години
като е имала жената такива проблеми, защо сте я набучили с ваксината.
34
16
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Хм, тази новина не я ли четох сутринта, и вчера, и онзи ден, и май миналата седмица .... защо ни заливате с една и съща новина всеки ден? Тромбози е имало и преди ваксините има и след тях. Има си данни, процента е дори по-нисък при ваксинираните. Стига със една и съща новина. Когато имате случай, доказан, че е от ваксината тогава пишете новина, защото почна да писва едно и също.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нее редно да се ползва ваксина която е само на няколко месеца след разработването и без да се знаят страничните ефекти от нея. За пример ще ви дам пенецилина който е открит през първата световна война но влиза в употреба чак през 40-те години на 20-ти век след много изпитания върху шимпанзета. След като се доказва чее безвреден и няма странични ефекти го пускат в болниците. Но по онова време е имало отговорни хора които не са гледаи печабата а са мисли ли за здравето на хората.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астрата се оказа руска рулетка...
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста отрова. За съжаление правителствата които са дали милиони за тези ваксини ще лъжат до последно, че била безопасна.... Очеизвадно има проблем с нея и вече е все по-трудно да се крие този проблем!
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е това че си ваксиниран не озбачава че всичко след ваксината което те заболи е от нея
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е това че си ваксиниран не озбачава че всичко след ваксината което те заболи е от нея
28
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в дания до сега хора с тромбози нямало ли е. Еми сигурно от ваксинираните някой и диярияя ги хваща това значи ли че е от ваксината. Тя е ваксина срещу един вирус а не универсален лек като живата вода от приказките
27
5
 
27
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Това беше ясно още преди седмица,ама бавноразвиващите не CXващат!:)) Кво има да се коментира още!.Бийте си по-две астри-като сте болни мозъци!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
майка ми.баща ми на по 78г.нищо не им стана.внучката им д-р ,орален хирург в Германия получи ужасно главоболие.повръщане.световъртеж.температура 37.5 повишени нива Gpg.
25
13
 
10
 
! Отговори
голяма новина преди 3 години
В Дания се очаква всички ваксинирани да измрат до две седмици.
24
7
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Има нещо тромбозно в Дания...