Швейцария гласува на референдум за еднополовите бракове

Противниците ги описват като "фалшиви бракове"
28 апр 2021 08:23, Ния Христова
35
Швейцария гласува на референдум за еднополовите бракове
Снимка: Pixabay

Избиратели в Швейцария ще решават дали еднополовите двойки могат да сключват брак. Това се случва, след като противници събраха достатъчно подписи за провеждане на правнообвързващ референдум във връзка със закон от 2020 г., който позволява подобни бракове, предаде Ройтерс.

Законодателството тогава разреши също на транссексуални хора да променят своя рожден пол с декларация. Правителството потвърди, че противниците на еднополовите бракове са събрали достатъчна подкрепа за свикване на референдум. През май месец ще се определи дата за гласуването, което може да се състои най-рано през септември, заяви говорител.

Противниците на еднополовите бакове ги описват като "фалшивите бракове" и казват, че брак може да се сключва само между мъж и жена. Според проучване, проведено от групата за защита на правата на хомосексуалистите "Розов кръст" през 2020 г., над 80 % от швейцарците подкрепят еднополовите бракове, което предполага, че законът би влязъл в сила, дори да бъде подложен на референдум.

През 2013 г. Франция узакони еднополовите бракове, през 2017 г. същото направи и Германия, а през 2015 г. Върховният съд на САЩ постанови, че американската конституция дава право на еднополовите двойки да сключват брак.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
содом и гомор преди 8 месеца
Казано е по волята на бога всички тия извратени държавици ще идат в ада не ги следвайте
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Брак е дума, която се използва за описване на съюз между мъж и жена. За да се промени значението и или за да се добави ново се изисква разрешението на ВСИЧКИ, които я използват. АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН с тази дума да се описват сексуалните извращения и менталните проблеми. Брака е свещен съюз и няма нищо общо с психично болните и психопатите.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
това е демокрация -референдум .
18
1
 
8
 
! Отговори
ВОЛЯТА НА НАРОДА преди 8 месеца
Кога волята на народа ще узакони канибализма?Ако се замислите тия сбъркани неща са тъждествени!
17
2
 
6
 
! Отговори
Природосъобразно преди 8 месеца
И къде са 'зелените' европейци в тоя случай ?!?не трябва ли според природните закони - една двойка е семейство ако може сама да си направи поколение и да се грижи за него?
16
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Ако влязат в ес, ще забравят що е то референдум. Защото референдумите са враг на ес демокрацията - всеки холандски и белгийски политик ще ви го обясни.ПП. Колко ес държави имат обвързващи референдуми на национално ниво?!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А браковете между хора и животни кога?
14
2
 
9
 
! Отговори
човека с бича преди 8 месеца
Аз знам нещо хубаво за пропагандаторите на тази содомия - един волски бич!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знаете какво е MAP? Когато приемате LGTGB+, ще се наложи след година да приемете и тях. Потърсете и ми кажете, че това не е най-кошмарното нещо, което може да се случи от тези "мили" и "онеправдани" душевноболни хора!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонименвсъщност, минараетата бяха забранени с местни разпоредби, единственото, което направиха е да напишат думите минаре и джамия в конституцията, което е по-тъпо от нулевия ефект, който постигна
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Швейцарците ме кефят. Още се помни преди няколко години как забраниха с референдум минаретата на джамиите. Впрочем и тогава имаше проучвания че мнозинството щяло да гласува против предложението, обаче стана точно обратното.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
гей-ове-те и фашистите вън от Европа!
9
1
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 месеца
Това е разликата между тях и либералният фашизъм в ЕС, където това се налага под натиск, без да се питат хората, това клоуните от дб не го проумяват, всеки който не е съгласен с тях бива нападан, понеже са големи "демократи" ;) !!!
8
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До до анонимнияДА ТАКА ЩЕ Е!!!ВЪРХОВЕНСТВО НА ВОЛЯТА НА НАРОДА!!!!АКО НАРОДА ПРИЕМЕ ДА ВЪРВИМ ГОЛИ ПО УЛИЦИТЕ --- ЩЕ ВЪРВИМ ГОЛИ ПО УЛИЦИТЕ!!!!---------ВОЛЯТА НА НАРОДА НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ РЕШАВА!! НО ДА Е ВОЛЯТА НА НАРОДА А НЕ НА ЕДНОЛИЧНИ ФИГУРИ!
7
2
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 месеца
В Южна Корея и Япония някои изтрещеняци се женят за гумени секс кукли. Време е да се помисли щом в тези толкова напреднали страни това е прието, да вземем да го разрешим и у нас. Сега по- сериозно: швейцарците да решават каквото си искат! Ако ще да приемат, че земята е плоска и куха едновременно. Ние да си гледаме наш'те си дертове.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повечето швейцарци са здравомислещи хора и затова им е разрешено да правят референдум!За по глупавите като българите или немците, които са повече, но по глупост си приличат, няма референдум!С други думи резултатът е ясен!
5
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 8 месеца
До: номер 4Те винаги са били защитени. И сега са. И ще бъдат.Не виждам какво те притеснява.
4
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А референдум за зашита на нормалните бракове няма ли да се гласува? Или те заминават на бунището и от тук на сетне ще се преследват със закон?!
3
14
 
20
 
! Отговори
до анонимния преди 8 месеца
по твоята логика народа ако реши да няма данъци, закони и трябва така да бъде??? Слави много ти е промил мозъка спри да му гледаш шоуто...
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонимеН то един народ!