В Германия: Ще трябва повторна ваксинация срещу COVID-19

Вирусът няма да си тръгне, казват експертите
16 май 2021 14:15, Ния Христова
92
В Германия: Ще трябва повторна ваксинация срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Експерти от Постоянната комисия по ваксинация в Германия (STIKO) смятат, че е много вероятно жителите на страната да трябва да си поставят отново ваксина срещу коронавирус най-късно през 2022 г., предаде БГНЕС.
 
"Вирусът няма да си тръгне. Затова сегашните ваксинации няма да бъдат последни", заяви председателят на комисията Томас Мертенс в интервю за Функе. Според него, хората трябва да са подготвени вероятно през следващата година да подновят ваксините си.
 
Бившият епидемиолог Карл Лаутербах от Социалдемократическата партия също подкрепи това виждане. Той смята, че имунната защита след ваксиниране продължава половин година. На някои от жители на Германия ще им се наложи да минат през повторна ваксинация още тази есен.
 
Ако в страната започнат да се разпространяват различни варианти на COVID-19, срещу които съществуващите ваксини са слабоефективни, с усъвършенстваните препарати ще започнат да се правят ваксинации по-рано, смята той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
45
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15Още в началото се казваше,че имат ефект до 1 г. Никой не го е крил. Казваше се,че ако си го прекарал имаш антитела за 6 месеца горе долу,а с ваксина до 1 година. Какво учудващо има в това,че след време ще се повтори ваксината. Тя и грипната ваксина се слага всяка година. Не е нещо по-различно.
16
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато има проблем- в случав ковид,то трябва да се намери някакво решение. Ако бяхме 15 век хората щяха да мислят,че е божие наказание и да пият кръв от кози примерно защото някой е решил,че това ще ги предпази. През 21 век обаче е нормално болестите да се лекуват с лекарства и ваксини. Все пак вече трябва да сме достатъчно напреднали да знаем какво да правим. В началото слушахме глупости за чипиране. Вече се видя,че няма чипиране. Сега пък стерелизация казват други. После кой знае какво ще е.
15
5
 
31
 
! Отговори
. преди 2 години
Тези са невменяеми!!!
14
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалистите от корумпиираното СЗО повече от година ни правят на шебеци с експериментите си.
13
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Големите разбирачи глобалисти, казаха, че ваксините са спасението от вируса сега бълнуват друго след като се видя, че ваксините са безполезни.
12
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли стана ясно, че това не е вирус е биологично оръжие. Тровят хората и всеки имал малшанса да поеме голямо количество отрова си отива в адски мъки. Разбира се противоотрова има, но тя не е простосмъртните. Докато болните мозъци измислили това не се налудуват и наиграят ще е все така.
11
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7"ще го задължат да се боде постоянно, за да си пласират т.нар. "ваксини" с неясно още съдържание и последици!"Теб някой да те е задължавал да си биеш инжекция. Аз за задължени не съм чувал все още. Който иска да се имунизира. Който не иска да не го прави. Едва ли си някакъв специалист,за да даваш акъл на другите кое е правилно и кое не. Всеки си има глава на раменете.
10
6
 
31
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Честито *** :) Хи-хи аре веее ваксайте се спасете бъгавите,а вие станете стерилни спасете земята.
9
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинации до дупка -това е планът
8
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито ще се разработят лекарства, нито има смисъл от ваксинацията. Очевидно. И всички насилствено да бъдат набодени, това няма да спре нито тоя вирус, нито който и да било друг. Той ще си мутира и ще си се изражда, ще си идва и отива, както е било винаги до сегаКовидиотията обаче трябва веднага да бъде спряна. Налагането на мерки от този тип по този повод е престъпление, за което трябва да се осъди световната мафия. А обикновените наивитети - ми на тях не може никой да помогне.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще плаща всичко това ? 2 пъти годишно, милиарди ваксини ?
6
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то това е ясно: че ваксинацията ще е вероятно годишна, тъй като прекалено много хора няма да се ваксинират и така вируса никога няма да може да бъде елиминиран. Поне докато няма разработени лекарства за лекуването му. След това вече може и да отпадне.
5
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът нито ще си ходи, нито пък е нов. Също като грипния. Просто направиха населението на маймуни, като го заставиха да се крие, отнеха му прата с години и ще го задължат да се боде постоянно, за да си пласират т.нар. "ваксини" с неясно още съдържание и последици!Има прости и наивни хора, които ще се вържат и ще се абонират за поредното чудодейно лекарство, но май са малцинство. И затова е тоя неистов напън и откровено насилие и фашизъм спрямо хората.
4
5
 
55
 
! Отговори
Бахахахха преди 2 години
Абсолютен цирк. Боц боц до живот. Егати ваксината 6м давност. Айде сметнете до края на живота ви колко пъти ще се боцкате? Р. И. П имунна система
3
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви боцкат до откат.Или докато им свършат ваксините.Блазе им на производителите.За нула време станаха милиардери.
2
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви се, та кой се е съмнявал, че "ще трябва"? На година минимум по две ще ви накарат да си слагате - редовно и задължително. А вие търпете тия фашисти, които управляват света и унищожават човечеството, основните човешки права и живота! Вместо да бъдат изметени и натикани по затворите. Където им е мястото!
1
0
 
49
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
добре, че не живеем в германия. от ноември до сега все още са затворени ресторантите, моловете, училищата..