Вече отиваме в Гърция и с разпечатан отрицателен бърз антигенен тест

При необходимост от МВнР призовават да се свържем с посолството ни в Атина
19 юни 2021 08:45, Петя Славова
33
Вече отиваме в Гърция и с разпечатан отрицателен бърз антигенен тест
Снимка: БГНЕС

Гърция ще допуска български граждани и с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест за COVID-19 на хартиен носител, считано от събота, 19 юни 2021 г., съобщи гръцкото Министерство на туризма, съобщава МВнР.

По информация на посолството ни в Атина документът за бърз антигенен тест трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Новата мярка се отнася за всички влизащи в страната граждани, независимо от вида транспорт, които пристигат от т. нар. зелени държави (по скалата на ЕС в тази група влиза и България – https://reopen.europa.eu/en).

Още по темата

Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега – за навършилите 6 години. Всички шофьори на тежкотоварни камиони, независимо от гражданството си, които пристигат от Италия в Гърция, са длъжни да представят пред компетентните органи декларация с отрицателен резултат от направен самостоятелно бърз тест ( т.нар. self (rapid) test).

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на дежурен директен телефон: +30 210 67 48 107 или дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107, както и с Генералното консулство в Солун на телефон: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 и дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Позлатихте я тая гърция. Браво.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли все още изискване да се носят маски на открито? На олажа трябвя ли да сме с маска?
26
1
 
5
 
! Отговори
Док преди 2 години
Както предполагах гърците направиха още една стъпка към охлабването на мерките и от първи юли може и съвсем да отпаднат. Тогава искам да видя физиономиите на бг мутрохотелиерите... А на мен ми е супер удобно през Капитан Петко, един час по национала и съм на магистралата и после където сърце пожелае.
25
0
 
11
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
На Южното Черноморие както винаги с тест за Ешерихия Коли. Вместо маска - памперс.
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде на опашкатаааа!!!Докато влезете и.......трябва да излезете!!!!Ама нали много обедняхте последната година???
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция квито и мерки да имат пак е по-добре от родното бетономорие.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 22Пич, спомените ти са от едно време. В момента тези пари ги хвърляш по тестове, а на плажа си с маска над носа, иначе 300 евро глоба. В колата пак с маска. Преди полунощ трябва да си се прибрал иначе пак глоба. Да не говорим че повече от половината таверни и магазинчета вече са фалирали и не работят. Докато не минат 7-8 години и световните мафиоти не се напечелят, забрави за нормална почивка в Гърция.
21
6
 
9
 
! Отговори
Пепи Костов преди 2 години
Много е просто- НЕ отиваме в Гърция!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 Стъпи там и ще видиш.Последно като ходих (3-4г.) фрапето в заведението на плажа беше 3 евро, а пицата 30см 10 евро с безплатни вода, чадър, шезлонги.В България същото лято и клас кръчма цените бяха по-високи и си плащаш за чадъра, нацупения келнер(ако го има) и други подобни (пр. възглавничките на шезлонгите и пуфовете там бяха бели и чисти, тук не...)Честно казано, всяка година съм и на нашето черноморие, но ми става все по-трудно да намирам хубави места.
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 Мен също не ме вълнува пустата му Гърция. Да добавя, че кракът ми никога не е стъпвал там и няма да стъпи. Освен ако не махнат границата изобщо може би... Не че не съм пътувал доста по близки и далечни страни. И какво и възхваляват евтиното? Изобщо не е евтино! Да, чадър и шезлонг ти дават "безплатно". Ама трябва да си накупиш поне няколко питиета за сумати евро. Което излиза много повече вместо да си платиш в България само чадъра.
18
4
 
11
 
! Отговори
Хамалин и теляк преди 2 години
Който има бол пари и няма какво друго да прави, да си прави тестове и да пътува. Аз съм на работа , нямам време за глупости.
17
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция от години не ме интересува. Пландемията - съвсем.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладът е по-силен от всяка пландемия. Скоро и бързите тестове ще паднат. Мафията не може да продължава да тормози целия свят. Трябваше да се научи до сега, че прекалено големите империи се разпадат. И да не се вживяват в ролята на Господ.
15
0
 
14
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ми добре. Отивайте!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде не отивам докат тая лудост не приключи
13
2
 
11
 
! Отговори
неориентирана преди 2 години
С бавен положителен антигенен тест става ли да се промушим?
12
1
 
23
 
! Отговори
12 преди 2 години
Още малко и ще отменят тестовете.Все пак глада е по- силен от тока.Няма как....
11
1
 
10
 
! Отговори
у Гърция преди 2 години
Ама ако не ви измами някой техен туроператор. При новия вирус измамата върви яко. Вземат едни пари и отменят всичко.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди имаше опашки да си плащат данъците на границата, сега да им проверят дали са платили данък имунизацията...хахаха, после ще има и проверка за сексуалните партньори
9
7
 
11
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
На мен не ми трябва разпечатан отрицателен бърз антигенен тест............не ходя в Гръчко!