Нидерландия въвежда таван за газа и тока

Важи за потребители и предприятия
5 окт 2022 17:25, Росен Стойчев
25
Нидерландия въвежда таван за газа и тока
Снимка: БГНЕС/EPA

Нидерландия въвежда таван на цените на тока и газа за потребители, съобщи "Гардиън".

Кабинетът представи план за подкрепа на домакинствата, който започва да действа от януари.

Още по темата
Цената на тока ще бъде ограничена до 0.40 евро на киловатчас. На газа ще достига до 1.50 евро за кубичен метър.

Домакинствата ще бъдат ограничени в използването на горивото. То ще се плаща на пазарни цени, ако се използва повече от определено количество.

Семействата могат да спестят 2500 евро месечно, стига да покрият ограничението. Те ще получат отстъпка от 190 евро за сметките за ток през следващите два месеца.

Предвижда се компенсиране за разходите на малките и средните предприятия на основата на месечното потребление.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Константин преди 1 месец
Това всъщност не е точно така. Таванът от 1.50 евро е ако домакинствата изразходват определено количество газ. Тоест трябва да пестят. Разликата се поема от правителството. Тоест сега газа тук е 4 евро, ако изразходваш 100 км³ на месец газ плащаш 1.50 всичко над това е на 4 евро. Останалото го плаща правителството на фирмата доставчик....
18
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
До Комунделник: скоро
17
0
 
2
 
! Отговори
бай ТоШо преди 1 месец
Другари и Другарки, Още малко е топло.. ГОЛЕМИОТ К... студ скоро ще дойде, е те тога си ...Друсайте кючеци за последно
16
0
 
4
 
! Отговори
Един... преди 1 месец
...теоретичен въпрос към аудиторията: ако аз продавам литър гориво до границата на РБ за един лев примерно, а таванът на литърът, поставен от ЕС е 3 лева, при което прекупвачът не може да го освободи от данъци и такси от държавата, за по-малко от още 2 лева и трябва да продава на загуба, дали бензиностанциите ще предлагат този продукт? Или продуктът просто ще изчезне от пазара?! Кое е по-вероятното? И дали САЩ или Саудитска Арабия ще ни продават по-евтино и постоянно, с неограничени количества?!
15
1
 
10
 
! Отговори
Комунделник преди 1 месец
А режим на тока, купони за хляб и 10 години чакане за Лада кога?!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Невидимата ръка на пазара е добра, когато невидимо краде за теб от другите и от целия свят, но когато те хване за гушата, трябва да се отсече. Браво на бившата Холандия.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таванът означава квоти и купони. Искаме като в Африка да има пазарна, либертарианска икономика. Ники Василев ще даде съвети как да преминем на африканска пазарна икономика. Това е западен комунизъм с квоти за ток и газ и купони за ток и газ.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И...Нидерландия ще има недостиг на газ и ток
11
1
 
12
 
! Отговори
Смешковцк преди 1 месец
Какво стана със зелената сделка?
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фалити Прав си Бойка е подписала в името на евроатлантизма сега Путин му крив, абе тиква просста.
9
1
 
17
 
! Отговори
Фалити преди 1 месец
1.14 s ддс. е промишления ток в понеделник плащах,ще има много фалити зимата,не се чудете защо е толкова скъпо,питайте Бойка 2019 е подписал за не регулиран пазар,айде честито,тука ни занимават с Украйна,не можело да се хвърлят пари от въртолета,на вънка може само тука не може гОРАНЧО,всяко домакинство и фирма на калпак да се дават пари,иначе зимата 100 000 души напускат държавата,,упс имали държава
8
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето така се помага на народа в криза а не както Русия и България правят само да се краде и нищо за народа а те частни самолети яхти имения по целият свят и пари на близки и познати се раздават а пенсионерите с 390 лв пенсия и ток 100 + лекарства 80 лв парно 250 лв. Наем. Вода хляб абе сметката е крива не крадливият политик айде да ви е честито новото старо правителство
7
1
 
19
 
! Отговори
бай бай преди 1 месец
а купони кога ще се въвеждат?
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оправяйте се със зелените си енергиии малко, че затворихме блокове на АЕЦ Козлодуй ми сега трябва същия да субсидира комунистическите ви залитания.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
започва се ......
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с невидимата ръка на Адам Смит, която регулира свободния пазар на който е базиран капитализма? Комунисти ли станахме?
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако производителя не иска да им продаде на тези цени какво ще го заставят ли? Аз, ако отида в някой хипермаркет и им обявя таван на ените на всичко какво правим?
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди година-две Нидерландия най-много викаше за борсова цена на газа и направи най-яката газова борса в Еесовската Зона, а сега си плю в очите и въвежда абсолютно непазарен таван на цените на тока и газа.
1
1
 
12
 
! Отговори
пришълеца преди 1 месец
Иншала:)))