Вархей: Вратата ми е отворена за македонските българи

Властите в РСМ да издирят извършителя от Охрид, каза комисарят
Обновена: 25 ное 2022 14:37 | 24 ное 2022 14:33, Петя Славова
48
Вархей: Вратата ми е отворена за македонските българи
Кадър: Брюксел 1

"При всяко нападение срещу която и да е общност в Северна Македония трябва да се предприемат последващи действия от страна на полицията и правителството. Наясно съм с нападението от вчера (б.р. - първото за тази седмица нападение над клуба на македонските българи в Охрид, което стана в понеделник).

Надявам се, че правителството ще направи същото, както в предишния случай (б.р. нападението над клуба в Битоля в началото на август).

Още по темата

Най-вече да започне разследване, но и да намери извършителя," каза в ексклузивно интервю, което ще бъде излъчено в събота от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR, еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей пред водещата на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова.

Еврокомисарят заяви, че е готов да се срещне с представитери на организациите на македонските българи, ако те поискат среща с него. "Вратата ми е винаги отворена за всяка заинтересована страна от която и да е страна-кандидатка," допълни Вархей.

Знае ли комисарят за безпрецедентнтото законодателство, което РСМ въведе по бързата процедура срещу културните клубове на македонските българи - цялото  интервю можете да проследите в събота от 17.30 часа в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 1 година
значи пак грешна интерпретация, македонски българи няма не видам какво искаме да вписваме в тяхната конституция, има българи родени и живеещи в настоящата страна Рпублика Македония. Реално българите имат 2 държави които не искат да се обединят!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42 На много европейски стоки, предназначени за европейския пазар, ще видите указания на руски, задължително, но много рядко на български. Русия не е европейска членка, както знаем, а България е. Руснаците бяха привилегировани да пътуват в ЕС, с лесен достъп до визи. Но сега се предлага, тази привилегия са им се отнеме.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42 Да, в документите пише, че българският език е приет за един от официалните езици в ЕС. Но като погледнеш по-внимателно, ще видиш, че това е руската кирилица, а не българската. Направено е, за да улесни официалната, по-специално, бизнес комуникация на Европейските институции с Русия и като жест към нея, вероятно. Та, така стоят нещата. Имаше журналистически материал в наша медия по този случай, но безхаберните ни политици не се интересуват явно.
40
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Бла,Бла,бла
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС е приет български език / кирилицата/не руски , както пише коментара преди мен. Руския не е приет в ЕС. .
38
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Какви са шопите: Другарят Георги Димитров е също шоп и затова казва "търнист" вместо "трънист". В знаменитото си изказване пред конгрес на БКП той казва: "Другари! Ние не си правим илюзия и в нашата партия няма да се намерят сериозни партийни другари, които да си правят подобна илюзия, че пътят по който върви партията ни ще бъде гладък... Ние знаем, че този път ще бъде труден, търнист, но единствено СПАСИТЕЛЕН ПЪТ, за България, за работническата класа, за народа" (бурни ръкопляскания).
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39 Понеже нашите правителства дремят и не им пука, че вместо български език, ЕС прие руския за официален, като го нарече"български". Всеки може да провери това. България не реагира срещу това невежество и злонамереност, от страна на европейските чиновници. Пълно безхаберие на нашите управници!
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господин Верхей, защо българския език не е официален в ЕС? Вместо него сге приели руския за такъв?! Кокво невежество и поклон пред Русия, от европейските чиновници! При това сте обещали на северномакедонците да им направите "северномакедонския език" , който е сътворен след инженеринг от български диалект, официален в Съюза. Това е поредният абсурд в ЕС!
35
1
 
2
 
! Отговори
Какви са шопите преди 1 година
До Бай Дрън: Има сведения от византийски летописци, че по времето между първата и втората българска държава в Софийско са се заселили печенеги, и след това са се претопили сред местното население. Възможно в шопите да са техни потомци. Оттам сигурно им идва и диалекта Те непример не "вървят" а "връвят".
34
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
29, има генетични изследвания които показват, че шопи и македонци от Вардара са една кръв. Сега шопите българи ли са, македонци ли са или сърби, както твурдят сърбите? Ами всички сме едно. Живели сме в една държава големи периоди от време, колкото и да е, сме се омешили и с тия от албанско и с тия отвъд Сливница и с тия от Източна Тракия. Отделно, че понашите земи са вилнели над 50 племена.
33
0
 
10
 
! Отговори
А кой да ги защитава преди 1 година
До СМЕХ...: Това пък откъде. Хубава работа, да се оправяли сами македонските българи. Това откъде го измисли. На кого да се надяват ако не на нас.
32
10
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
С ТИЯ КЛУБОВЕ У РС.МАКЕДОНИЯ--само си създаваме проблеми....оставете ги сами да се оправят с сръбско-руските простотии..."ЗОРЛЕМ ГЮЗЕНЛИК-ОЛМАЗ"--/насила хубост --не става/
31
2
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
АКО ИМА БЪЛГАРИ .....ДА СЕ ОЖАЛЯТ ! АКО НЕМА КОЙ ДА СЕ ЖАЛИ --ЗНАЧИ НЕМА БЪЛГАРИ....
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вархей казва, че вратат му е отворена за българите от сев.мак., това с цел сев.мак-те да знаят кого да застрелят ли?...
29
1
 
21
 
! Отговори
Makedonec преди 1 година
До АнонименМалумник то македонец, тракиец, шоп ....са все българи по етнос
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука, хем ви сърби, хем ви боли. Сега тоя трябва да се плюе, ама иначе не се плюе. Не е лесно заболяване путинофилията.
27
5
 
9
 
! Отговори
Не знам преди 1 година
Как ще ме караш да чета на този изманик Слави Трифонов простотиите? Изхвърлете си цялата му дискография в кофата.
26
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са Македонци с промити мозъци.Как ти звучи? Същото е когато го казваш за Македоците.Те са славяни,които са решили да бъдат самостоятелни,както и ние преди години.Само,че те генетично са по-чисти славяни от нас.Ние освен славянска имаме и тракийска и средиземноморска кърв,както и турска.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВархGей,Така е, но Македония е сложна тема, която според мен требва да зачеркнем и да скъсаме всякъкви връзки с тях, защото са неблагодарници :))) Да се сърбеят колкото си искат, да приказват на сръбски и да се тупат в гърдите какви антички били, вече не ни пука за тех :))
24
3
 
19
 
! Отговори
ВархGей, преди 1 година
няма понятие "македонски българи" ! Това са българи с промит мозък,въобразяващи се като марсианци! А това че задната то врата е отворена е повече от ясно ...