Откриха второ скривалище на боса на "Коза Ностра", има изчезнали документи

Полицията открила бижута, скъпоценни камъни и сребърни прибори
20 яну 2023 21:00, Нели Христова
23
Откриха второ скривалище на боса на "Коза Ностра", има изчезнали документи
Снимка: БГНЕС

Второ скривалище, използвано от най-търсения мафиот в Италия Матео Месина Денаро, е открито в задната част на гардероб с плъзгаща се основа.

Италианската полиция съобщи, че там са открити бижута, скъпоценни камъни и сребърни прибори.

Намерени са и празни хартиени кутии, което предполага, че потенциално важни документи са били унищожени след ареста на Месина Денаро в понеделник.

Малко след като беше задържан, босът на мафията беше отведен в затвор в L'Aquila, в централната италианска област Абруцо, където според съобщенията той ще продължи да получава лечение за рака си.

В четвъртък Месина Денаро отказа да се яви чрез видеовръзка на изслушване за убийството на съдиите Паоло Фалконе и Джовани Борселино през 1992 г.  Това са само две от престъпленията, за които той е признат за виновен.

Италианските медии съобщиха, че има признаци, че второто скривалище - малка стая, едва достатъчно голяма за един човек - е било обитавано "наскоро".

Бункерът се намира в къща на около 300 м от първото скривалище на мафиотския бос в сицилианския град Кампобело ди Мазара.

Ключовете за колата, открити в чантата, която Месина Денаро носеше по време на ареста си, доведоха разследващите до първоно място. Полицията го обискира в понеделник следобед и откри приземен апартамент от 60 кв.м, който беше описан като "удобен".

Италианските медии съобщиха, че на мястото са открити луксозни парфюми, скъпи мебели и дизайнерски дрехи, както и два мобилни телефона и хапчета виагра.

Полицията преследваше шефа на мафията в продължение на три десетилетия, когато той беше заловен в понеделник. Той беше записал час в клиниката под фалшиво име.

Псевдонимът Андреа Бонафеде събудил подозрението на полицията, когато те разбрали, че това е името на племенника на починалия мафиотски бос Леонардо Бонафеде. Телефонното картографиране показало, че мобилният телефон на истинския Бонафеде не е бил в Палермо през 2020 г. и 2021 г., когато мъж, използващ това име, е опериран в града.

По време на престоя си на върха на "Коза Ностра", Месина Денаро ръководеше рекет, незаконно изхвърляне на отпадъци, пране на пари и трафик на наркотици. Той беше осъден задочно през 2002 г. за поредица от убийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе те тук и чекмеджета откриха - ама ней се , нищо не стана.
12
3
 
29
 
! Отговори
ragu преди 1 година
КОГА ЛИ ЩЕ ОТКРИЯТ БОГАТСТВОТО НА СОКОЛА ТОВА ЩЕЕ ИЗНЕНАДА ЗА СВЕТОВНИ ТЕ НОВИНИ
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Будалата, ако беше дошъл у нас щеше безпроблемно да си живее до гроб.
10
0
 
16
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Щото вече от старост брато затова се е издънил иначе като гледам от 30 години се пънат а този си е бил безскрупулен убийства на прокурори патрон милионер
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванали са някой редник докато генералите се крият много добре. - Хванали са генерала на всички генерали на 72 години болен от рак. Обаче за какво са му били тия милиони, като се крие в 60 квадрата подземие без прозорци??? И влиза вътре като плъх през плъзгаща врата, скрита в гардероб. И аз живея в 60 квадрата панелка, нямам милиони, но имам прозорци, влизам си през вратата, разхождам се където си искам, хода на планина и на море. А той се крие по дупките и накрая пак го хванаха.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като навъртиж километраж и 60 години и се изчерпваш и съсухряш и си аут от голямата игра
7
13
 
34
 
! Отговори
Каскет с чадър! преди 1 година
А нашата Коза Ностра си е в Банкя необезпокоявана от никой и закриляна от главния ни прокурор с каскет.
6
10
 
21
 
! Отговори
дд преди 1 година
Буци Тиквочини е в тия документи 100%
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, лидерите се сабраха на Рамщайн, скоро идва новия пакет военна помощ за Юкрейн, армията на Юкрейн минава в контранастъпление и до дни, дори до часове влезе в Москва и диктаторът Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага, Русия ще бъде разчленена на малки демократични държава които ще живеят по евроатлантическите правила и ще доставят евтини енергоносители и суровини и всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
4
8
 
9
 
! Отговори
4o4one bokone преди 1 година
За вас филии с масЗа мен чекмеджета с.200 км,в час
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кел файд от многото пари и бижута, като е нелечимо болен от рак...
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пич си е отживял. Ял, пил, онождал безброй жени, утрепал тоя оня, който го е деазнил нещо. Сега ще полежи в затвора, където ще се ползва с култов статут и никой няма да смее да го закача. Доста приличен живот е водил. Алтернатива на вегетирането цял живот от 9 до 5 в някоя изтръпнала корпорация.
1
1
 
14
 
! Отговори
Неграмотен превод ха преди 1 година
празни хартиени кутии