За ден Украйна отчете 23 ракетни и 43 въздушни удара

Според сводката към момента най-тежкият участък на фронта остава Донбас
10 май 2023 14:51, Йоана Цонева
30
За ден Украйна отчете 23 ракетни и 43 въздушни удара
Снимка: БГНЕС

Руските сили са нанесли 23 ракетни и 43 въздушни удара. Регистрирани са и 97 обстрела с реактивни системи за залпов огън. Това става ясно от сутрешната сводка на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитирана от агенция "Униан".

Използвани са различни видове ракети. Съобщава се, че повечето от тях са унищожени, но има и удари, по-специално на 5 ракети С-300 в градовете Купянск, Славянск, Краматорск и Константиновка.

Опасността от нови ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока.

Генщабът отчита за денонощието и осем удара на авиацията на украинската отбрана по райони със струпване на жива сила и военна техника на Русия, както и два удара по зенитни ракетни комплекси. Украинската защита свалила и шест руски дрона, три от които - "Шахед".

Още по темата
Посочва се също, че ракетно-артилерийски са поразили команден пункт, четири района със съсредоточена жива сила, две артилерийски установки на огнева позиция и бойна радиолокационна станция.

Според сводката към момента най-тежкият участък на фронта остава Донбас, където се водят ожесточени боеве, особено в района на Бахмут.

Същевременно продължава и подготовката на въоръжените сили на Украйна за предстоящото контранастъпление, което ще има за цел освобождаване на окупираните украински територии.

Припомняме, че вчера бе съобщено и за около 15 ракети Х-101, изстреляни от Русия по Киев, нито една от които не е успяла да достигне целта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Хи Хи Хи преди 11 месеца
Tъпи Xoxлaндци, спрете за ни вземате за малоyмни. С-300 е много скъпа ракета и е за ОТБРАНА. Това, че вие пропускате руските ракети и се самообстрелвате си е ВАШ проблем
22
0
 
1
 
! Отговори
********* преди 11 месеца
Много лъжи еей , покрайнините в този си вид отдавна не съществуват. Войната на запада с Велика Русия ще завърши като втората мировая. Пълен разпад на кравари стан и неговите ли значи.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е нали бяха свършили ракетите !!??Следете кво пишете лъжете че ставате за смях !! Аз рекох метали са кюреци руснаците те ракети :D
20
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 11 месеца
Тез ват::ен:::ки ся много умни ли са или са много на обратното на умни. Щото се опитнаха да ни метнат, от пропагандата, че видиш ли намерили начин да стрелят със зенитните C300 по наземни цели. '*** руснята нали са тАпи, бе?!?!
19
1
 
7
 
! Отговори
Турист преди 11 месеца
Ако знаете какви джипове карат украйнците по черноморието..не знам за 4 ри живота дали българин с работа може да си ги позволи ако работи само за джип!
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изкефих се на 9 май в София вдигнаха руски знамена ,но имало забрана,можело само украински знамена ,що бря,и зеления не доволен че не му купуваме жито и царевица яйца миришещи на барут ,то ако са добри Австрия ,Германия ,Франция ,Белгия няма да купуват от Южна Америка и същия тоя ЕС нас и други 4 държави от балканите ни задължават да купуваме от Украйна
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия как лъжат ,23 ракетни удара и всичките ракети свалени ,а гади специалистите ,всички украинци да напуснат България особенно по нашето Черноморие
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна по някаква причина продължава да се самообстрелва. Русия свърши ракетите през март 2022 година.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малко са. Ще са достатълно, когато всички силови сгради и президентството станат кратери.
14
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И все повече се използват планиращи бомби от Русия, които кошмарят струпването на личен състав и техника на фронта. Проблемът на руснаците е, че винаги започват една война неподготвени и се учат в движение. Но накрая се пригаждат към новите технологии и тактики и печелят. Може да ми наслагате минуси колкото искате, но това са историческите факти от последните 200 и повече години...
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вчера било съобщено за около 15 ракети Х-101, изстреляни от Русия по Киев. Не вярваме на подобни съобщения, защото крилатите ракети Х-101 са високоточни, обсег 5 500 км. и в град Киев няма цели, достойни за тях. Руснаците няма да си харчат крилатите суперракети Х-101 по бааливите киевски цели.
12
8
 
11
 
! Отговори
До Зеленски преди 11 месеца
Владимир, моля сключи мир. Стига си жертвал животи на чужди хора. Тази война се обезмисли. Разбирам че ти трябват пари и искаш да влезеш в ЕУ и НАТО от раз по нов начин. Спри!
11
3
 
11
 
! Отговори
ало ало преди 11 месеца
абе, руснаците освобождават донбас, после украинците се готвят да го освобождават....тия хорица там на кого са роби, не мога да разбера?
10
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дежурните русофили почнаха, пак с дежурните пpocтотии (глупости) в коментарите ...
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защото ракетния удар не е въздушен удар....
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз да питам,това част от конраофанзиеата ли е?Да те бъхтят там където те сбарат?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Див Петел Не се филмирай де!
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как така Украйна е отчела удари в Донбас, след като Донбас не е Украйна? Все едно да кажат, че Косово е Сърбия. Всъщност Украйна + алианса нападат Русия.
5
10
 
9
 
! Отговори
! преди 11 месеца
Едно към едно като в Чечня. Ако помните втората година, десет месеца ги засипваха с ракети и нищо. Същото и тук. Една година ще мятат ракети пък каквото стане.
4
25
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 11 месеца
Края на империята на злото се вижда. Стрелят с последните си ракети на където им падне. Още няколко дена да затегне земята, за тежките машини и ще видим гърбовете на затворниците да тичат през собствените си минни полета. А кой ще направи преврата в кремълските коридори вече се обсъжда в някоя тайна квартира на руските служби.