ЕК увери: Вносът от Украйна отговаря на условията

Полша участва в преговорите за новите украински мерки
Обновена: 23 сеп 2023 08:16 | 23 сеп 2023 07:37, Нели Христова
43
ЕК увери: Вносът от Украйна отговаря на условията
Снимка: БГНЕС

Земеделските стоки, внасяни от Украйна в Европейския съюз, отговарят на всички европейски изисквания за качество и за тях не се правят отстъпки, заяви говорител на Европейската комисия. Той добави, че ЕК ще изпрати на Киев оценка за плана на украинските власти за преодоляване на затрудненията, свързани с износа към ЕС.

Украйна предлага да се въведе лицензионен режим за земеделския износ, за да няма нови трудности в петте засегнати по-рано държави - България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, поясни говорителят. По неговите думи ЕК следи пазара и съобщава данните на държавите от Съюза всеки месец.

Европейските правила предвиждат при необходимост да бъдат предприети промени, но в общия случай ЕС премахна митата за вноса от Украйна, за да помогне на страната, нападната от Русия, посочи говорителят. По неговите думи се предвижда, след като украинският план бъде одобрен от комисията и засегнатите държави, да бъде приложен възможно най-бързо.

Говорителят потвърди, че Полша участва в преговорите за новите украински мерки.

Междувременно спорът между Киев и Варшава по отношение на украинския земеделски внос се задълбочи с предупреждението на полската страна, че повече няма да доставя военна помощ на Киев, а украинската страна заведе иск в Световната търговска организация срещу Полша, Унгария и Словакия, които въведоха едностранни мерки срещу украинския внос след отпадането на европейските ограничения на 15 септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пренасочете я Тази Украйнска качественна Храна към Англия и САЩ нали те пратиха радиоактивни Снаряди със Убеднен Уран на Укра... без Война в България няма да престанат да ни тровят ние не трябва да мълчи а да се борим за правата си със всички средства естественно че правителство, медий, държавни служби в Бг са марионетки на Глобалисткият Режим в САЩ затова те не се интересуват от Българският народ.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Статия в Блиц: Разследване: В Полша ядат хляб от над 100 тона украинска пшеница, предназначена за лепила и шперплатКое е истина.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много странно, преди две години украинската пшеница не се внасяше защото не отговаряше на изискванията за качество на ЕС, и за две години ти да видиш вече започна да отговаря. Номера е лесен, като не търсиш това което знаеш че ще откриеш, а търсиш това което знаеш че го няма и викаш всичко е ОК, плюскайте!
26
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Разсмяха ме. Уж твърди, непреклонни, уж защитават интересите си и не си позволяват неблагодарните да ги пл..юят, а сега участват в някакви си преговори, вместо да спрат всякаква помощ? Имат ли достойнство полските политици? Май не, а освен това сигурно се страхуват от санкции от страната на ес. Такива ми ти работи.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наблюдаващият орган за замърсяване на околната среда към ООН твърди точно обратното. Въобще е абсурдни да се внася храна от държава, в която от две години се води война.
24
0
 
13
 
! Отговори
Ще повярвам преди 7 месеца
Че е така, когато на всички стоки от Украйна пише, че е произведено там, и когато всичките от ЕС, ЕК ядат поне една година, всичко произведено в Украйна и предлагано ние да консумираме
23
0
 
12
 
! Отговори
КАТЯ преди 7 месеца
ИМА И МАЙОНЕЗА ОТ УКРАЙНА КОЯТО СЕ ПРОДАВА В БИЛЛА И ФАНТАСТИКО ПРОСТО ЧЕТИ ЕТИКЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!
22
0
 
16
 
! Отговори
Мъка българска преди 7 месеца
Отговаря , но само ако го ядем източно европейците .
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние отдавна ядем ***от Запад, сега ядем украинските радиоактивни *** ***!
20
0
 
29
 
! Отговори
Вьзмутен преди 7 месеца
Като е толкова хубава нека да я внасят за - белгия, германия и франция, защо я пробутват на нас
19
0
 
18
 
! Отговори
Продьлж пеша преди 7 месеца
Яж хубава украинска храна и гласувай за - пп и герб
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено! Те ни увериха и за Ковида че е дошъл от прилеп, че няма страшно, че ще останем без нито един завод, че ще ни е по добре да купуваме турски плодове и зеленчуци, че няма страшно да ядем 20 годишно замразено месо и още и още.
17
0
 
11
 
! Отговори
леле леле преди 7 месеца
това го публикувахте и вчера бе мушмороци
16
0
 
33
 
! Отговори
Жорж преди 7 месеца
Как се разбра, че отговаря на изискванията? Още не е натоварена и изнесена, не е минала през лаборатория, но вече се знае ,че е тип топ.
15
0
 
28
 
! Отговори
+++ преди 7 месеца
Този безимен говорител точно българина ще уверява.Не става .САЩ ще трови украинската земя с уран ,а те ще ме уверяват ,че зърното отговаря на критерии им.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбира се, че тговарят на изискванията за качество, в житото и царевицата има необходимото съдържание и даже го надхвърля десетки хиляди пъти - нишесте, вода, уран, кадмий, живак, и сухо вещество. Ние гледаме само качеството, от безопасност не разбираме, все пак препоръчваме да не прекалявате, защото може да имате алергична реакция към глутена, да имате промяна в теглото заради цялото това качетво, да почнете да светите в тъмното или да ви привличат неудържимо магнитни полета, токови кабели...
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На кои условия?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Следователно ЕК ни съобщава, че НИЕ отговаряме на условията за опитни мишки и сме подходящи да приемем украинската отрова. А отговаряме на условията, защото сме съглесни.
11
0
 
19
 
! Отговори
мда преди 7 месеца
Не вярвам на евробюрократите. Тях не ги интересуват европейските граждани, а само това което им се иска на тях.
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На нищо не отговаря, питайте нашите форумни разбирачи. Те вече са свободни да се занимават със зърно, че до онзи ден сапьори бяха....Разбирачи да искате в България