Украйна получи нов транш помощ от ЕС в размер на 1,5 млрд. евро

През тази година Съюзът отпусна на Киев 16,5 млрд. евро финансова помощ
85
Украйна получи нов транш помощ от ЕС в размер на 1,5 млрд. евро
Снимка: БГНЕС

Украйна получи нов транш помощ от Европейския съюз в размер на 1,5 млрд. евро, съобщи украинското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

Досега през тази година украинското правителство е получило 16,5 млрд. евро финансова помощ от ЕС, се казва в изявление на министерството, което допълва, че се надява да получи още един транш през декември.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди отпускането на транша в изявление в "Екс", съобщава Укринформ.

"Финансирането от страна на Европа подкрепя икономическата стабилност и обществените услуги на Украйна от началото на войната с Русия. Днес изплащаме нови 1,5 млрд. евро", заяви Фон дер Лайен. Тя добави, че финансовата подкрепа на ЕС за Украйна в момента възлиза на 85 млрд. евро.

Председателката на ЕК също така увери, че подкрепата за Украйна ще се увеличи, като комисията е предложила до 2027 г. да бъдат отпуснати 50 милиарда евро за Украйна./БТА, Асен Георгиев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ех, животе! Извика Зеленски от радост и се успокои, че все още има будали да му дават пари!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Парите ви отиват в черна дупка хахахаха
59
0
 
1
 
! Отговори
OZZY преди 7 месеца
Нашите добри пари - в техните добри ръце...
58
2
 
1
 
! Отговори
БЕрлиН преди 7 месеца
Руската мечка ще хапне пак нещо,Украйна си отиде досвидания.Фан дер Лаен дава ама до кога?Сънуват загубата на Хитлер,Шолц мишока не спи да дава оръжие.
57
0
 
1
 
! Отговори
Ку-ку преди 7 месеца
И само с баница не став.Трвбва и печено агне към нея.Поне пет милиарда,че да клъвне мечката.
56
1
 
2
 
! Отговори
Вашингтонски капан преди 7 месеца
Берлин попадна в капана на американците. Трябва да избира между спасението на собствената си икономика или спасението на Киев
55
1
 
2
 
! Отговори
Ку-ку преди 7 месеца
Не е луд,който яде баницата.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 49:Не са си седяли мирно и кротко.Нарушавали са Минските споразумения и източните укри са викнали на помощ руснаците.
53
1
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
А за българските пенсионери коледни няма А минималните заплати в България даже в С Македония са по високи Падение унижение за българите НИТО правителство което да работи за държавата нито политици само хора които мислят за себе си
52
2
 
13
 
! Отговори
А също и преди 7 месеца
около половин милиард евро безвъзмездно подарък БТР-и с боеприпасите и резервните им части + пълен ол инклузив в 5-звездни хотели на Слънчака за отмора и отдих на бъдещите храбри укро войници,които ще бранят храбро Зельоньй ФюрЪр и ще крещят Слава Кокаине! Урсулю ще им изпрати и без страшната трансджендайска армията "Цветна дъга" да разбие лошия агресор с уникалните си "бойни" умения...
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия не обявява помощите от С. Корея!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нищо не може да помогне на О-крайна.
49
6
 
3
 
! Отговори
БабаВанга:ВсекиПлаща преди 7 месеца
На 3.11. в Деня на артилерията 128 украинска бригада е строена за награди. Искандер М убива 19 бойци и 2 цивилни. На 19.11. в Деня на ракетни войски и артилерия на РФ 810 бригада на РФ е строена за награди. Украинците убиват 25 и раняват 100. За последните 24 часа РФ загуби 610 окупатора, 6 БТР, 4 артил. единици, 7 дрона, 1 крилата ракета, 7 автомобила и 1 спец. техника
48
7
 
3
 
! Отговори
Германец преди 7 месеца
Одобрявам :)
47
13
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ВЪН ВСИЧКИ ПУТИНИСТИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА!
46
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Имаме близо милион пенсионери, които трябваше да получат 80 лева за Коледа - точно това са парите, които сме дали ние от тези 1.5 милиарда. За бедните българи пари няма, но за чужди държави, явно имаме. Нов народен съд е единственото спасение за родината ни!
45
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А в българия няма Детска болница ! ,а инак и тя дарява милиарди на окрите !
44
2
 
20
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Ще фалират цял ес с това раздаване и санкции. А краят на войната не се вижда, не се вижда също краят на издръжка на украйна. Ще дават още, а зеления все ще е недоволен и все ще му е малко. И така до безкрай.
43
3
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 7 месеца
Сега ние-запада ще дадем по 15 000 $ на кълпак заплата,ще наемем вагнеровци,и ще ги хвърлим в Бахмут да го завоюват пак,само че за Украйна! Жероем слава!
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вън всички украинци от ЕС и България