Съветът на ЕС ще обсъди напредъка ни за присъединяването към Шенген

Ще бъдат представени данни за охрана на външните граници
5 дек 2023 06:30, Анисия Иванова
42
Съветът на ЕС ще обсъди напредъка ни за присъединяването към Шенген
Снимка: БГНЕС

Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди днес напредъка по въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген. Това се посочва в предварителния дневен ред за заседанието, който по-рано предвиждаше възможност и за гласуване.

През декември миналата година Съветът на ЕС предприе гласуване, но допусна само Хърватия в пространството без гранични проверки. Днес се очаква Европейската комисия да представи данни от последната проверка, организирана в нашата страна и свързана с отчитане на изпълнението на задълженията по шенгенското законодателство за охрана на външните граници.

Според съобщение на МВР заключението от тази поредна проверка е, че България продължава да отговаря на условията за пълноправно членство в пространството на свободно движение. В проверката са участвали 13 експерти от държави от ЕС, сред които Германия, Нидерландия, Австрия, Испания. (Н. Желязков, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: БългарияШенгенЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
абракадабра преди 5 месеца
На кой му дреме
31
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 5 месеца
Русофилчета подкрепяйте Шенген вашите братушки живеещи в България ,шпиони ,смесени бракове ,с визи дошле ще ходят да шарят по целият еврсоюз само с Българска виза ,сега немогат ,лично седях как румънците не пуснаха една рускиня на Дунав мост ,нищо че имала Българска виза,
30
0
 
5
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Оставка Дебиленков! Най-слабото правителство в историята на България. Срам, само конфликти и разделение подклаждате. Срам.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евродепутатката Мишел Ривази, която настоя размяната на SMS-и между председателя на Европейската комисия и главния изпълнителен директор на Pfizer да стане публична, е починала, докато е пътувала към Европейския парламент в Брюксел. Като причина за смърттасе посочва сърдечен удар, според Euractiv.
28
1
 
1
 
! Отговори
Безимен. преди 5 месеца
Надявам се Академик Денков вече да си е написал оставката! Лично той обеща че тази година България ще е във Шенген в противен случай той напускал кораба.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо ни е шенген ? Да може *** и правоверните спокойно да си влизат у нас от запада ли?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Събират се да пият кафе и малко кетеринг...да отчетат дейност до следващата година. Иначе решението е отдавна взето.
25
1
 
9
 
! Отговори
Kuncho преди 5 месеца
Не беше ли влизането в "Шенген" основната цел която позволи политическия компромис "Сглобката" ?! Като няма "Шенген" трябва да си поемат и политическата отговорност, а не да изпълняват възложени им политически поръчки от различни центрове.
24
2
 
4
 
! Отговори
Хахахах преди 5 месеца
Гледах, без звук, новините по БНТ тази сутрин. Парад на мъже с боядисани коси. И все експерти.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо външната граница на Европа трябва да се пази само от България? Нали уж има общи ценности, стоделяне? Да изградят надеждна граница с пари от всички членки.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали бяхме изпълнили изискванията?
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 25 -да вдигнем паметник на Хитлер е веднага ще ни гушнат у Шенген!
20
0
 
10
 
! Отговори
ШЕНГЕН преди 5 месеца
ДРЪЖ КОЛОНАТИТЕ БЛИЗО, НО НЕ ПРЕКАЛЕНО БЛИЗО!!...
19
4
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
и др. под. в парламента, с групировката *** (най-недосегаемата от всички), с...? Какъв Шенген, какви 5 лева с *** с вирнатия шмайзер в центъра на София, с оня на "Бунарджика" в Пловдив, с...? И т. н. и т. н. Шенген. Тука, у Евразийското блато при пияндурската матушка. Хората не пасат трева. баси!...
18
3
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
имали време и да го покрият с някакъв гюрук), с неразкритите убийства на Луканов, на Ил. Павлов, на братята Илиеви, на Надя Дункин, на Татяна Титянова, на Иван Тодоров - Доктора, на ..., с неприкосновеността на Брендо, с неразкритото отвличане (и (за щастие)връщане после) на дъщеря му, с неразкритото покушение срещу Алексей Петров - Трактора (оцелял за негово щастие), с...? Какъв Шенген, какви 5 лева с тоя гмеж от червеногъзи ком/болшевики/сталинисти/путинисти у нас? Какъв Шенген, какви 5 лева с Маджо, разпищолил се в Гщаадт, с Черепа в Дубай, с Цветан Василев в Белград, с Шиши, Данчо Ментата
17
7
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
Какъв Шенген, какви 5 лева с тия (не тея) оправдателни присъди на Ем. Масларова, на Цвъки (няколко), на Огнян Донев, на Хр. Бисеров (няколко), на Богомил Манчев (с най-скъпата за времето си гаранция (500 хил. лв.), на...? Какъв Шенген, какви 5 лева щом всичко се покри и затаи с тия (не тея) н'ам колко си фирми бяха, свързани с т. н. Панамска сделка ли беше, друго ли(?), с изчезването и появяването на Петко Сертов, с откраднатото и ненамерено(?) тефтерче на Красьо Черничкия, с приземилия се след прелитане и кацане над/в няколко държави самолет на летището м/у Търговище, Шумен и Разград (даже са
16
5
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
До анонимен 16: Пръдльо.
15
0
 
7
 
! Отговори
Съветски съюз преди 5 месеца
Европейски съюз на слциалистическите републики. Слава КПЕС!
14
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
хич не ме интересува шенген ли, ерген ли....пия си ичкията, мезето, и слушам как сибирската мечка гази паникьосаните укрофашисти!
13
6
 
6
 
! Отговори
5G Reptile Haarper преди 5 месеца
Дано ремтилите да имат план за унищожението на България за да ни приемат в Шенген.Защото иначе е невъзможно БеГето да влезне в Шенген просто тоя Заддунайски Ке *** не отговаря на никакви критерии.