Седемте предизвикателства пред Дон Ернесто в Барса

Новият треньор на каталунците трябва да реши важни задачи
30 май 2017 11:37, Веселин Коларов
0
Седемте предизвикателства пред Дон Ернесто в Барса
Снимка: Reuters

Новият треньор на Барселона Ернесте Валверде беше приет със смесени чувства от феновете на клуба, след като каталунците записаха един от най-неуспешните си сезони през последното десетилетие. Ето какви седем предизвикателства очакват специалиста според вестник "Марка".


1. Да възстанови световната доминация на отбора. Барса определено загуби позиции на европейската сцена след двете поредни отпадания на четвъртфиналите в Шампионската лига. В момента "блаугранас" са много далеч от прозвището "кралете на континента", за каквито се смятаха преди две години.
 
2. Да осигури оставането на Андрес Иниеста. Капитанът на няколко пъти намекна, че може да си тръгне следващото лято, когато изтича и договорът му. Футболният магьосник не записа желаните от него игрови минути този сезон заради контузии и ротации, а желанието му е да бъде несменяем титуляр.

3. Да намали влиянието на атомното трио отпред. За трети пореден сезон MSN (Меси, Суарес и Неймар) вкарва над 100 гола във всички турнири. Стрелците често правят разликата, но когато играта им не върви, детронираният шампион на Испания почти винаги е обречен заради липсата на баланс в играта.

Вижте останалите предизвикателства в материала на Gol.bg

 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари