Сензация: Жозе Моуриньо може да поеме Бенфика

Проблем пред евентуалното назначение ще е високата заплата
5 яну 2019 18:31, Георги Пешев
10
Сензация: Жозе Моуриньо може да поеме Бенфика
Снимка: Ройтерс

 Жозе Моуриньо изненадващо може да се завърне в родината си и да поеме Бенфика. Както е известно, шефовете на лисабонските орли уволниха Руи Витория и сега мечтаят да наемат Моуриньо, който пък бе изгонен от Ман Юнайтед.

Говорителят на Бенфика Луис Бернардо заяви, че клубното ръководство все още не се е свързвало за преговори с други специалисти, които могат да заемат мястото на Витория.

Сред спряганите в местните медии имена да поемат португалския гранд са още бившият треньор на столичани Жорже Жезус и Пауло Фонсека, който в момента е начело на Шахтьор Донецк. В момента Специалния е в родината си и дори бе забелязан на трибуните на мача между Витория Сетубал и Санта Клара.
 
Моуриньо вече бе начело на Бенфика в началото на кариерата си, като записа 6 победи в 11 мача начело на “Орлите”. Тогава обаче той остана само 3 месеца в клуба, тъй като имаше разногласия с новоизбрания президент относно договора си.
 
Големият проблем пред евентуалното назначение на Моуриньо на “Луш” може да бъде твърде високата заплата на специалиста, който иска по 15 миилона евро на сезон. Затова от Бенфика може да се спрат на компромисен вариант и да го наемат само до лятото. 
 
Бруно Лаже, който до момента работи в щаба на Витория, беше назначен за временен треньор на "орлите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
Най-много там да го вземат тоя бездарник, няма къде другаде
6
0
 
3
 
! Отговори
Forca Portugal! преди 5 години
Велик треньор, постигнал всичко! Само Порто!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тоя треньор не става. На всякъде е бил с готови отбори със скъпи футболисти. Когато пое юнайтед след ерата Сър ...трябваше сам да създаде отбор , но до там. Михитарян - греда , Баиий - греда , Лукако - Греда , Санчез Греда и др. Това са негови лични трансфери ..провал след провал. За 3 год изхарчи над 350 милиона и плачеше , че не му давали пари. Това ако не треньор ...Аз съм извънземен :)
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и отбор да поеме вече е все тая. За 3 години не успя да направи нищо с мултимилионната звездна селекция в Юнайтед.
3
1
 
5
 
! Отговори
фергюсен преди 5 години
Ако поеме Бистришките тигри ,ще получава по 2 мил. евро на месец , и ако поиска българско гражданство ,може и министър на спорта да ГО направи !!
2
3
 
6
 
! Отговори
Как ще го изтърпят?! преди 5 години
Мърмориньо.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щеше да е сензация, ако поеме фалиралия Уевски.