Защо физическото възпитание е важно за детето?

Подобрява умствения капацитет и ...
Обновена: 1 юни 2012 16:28 | 1 юни 2012 16:28,
9
Защо физическото възпитание е важно за детето?
източник: Reuters

Физическото възпитание още в детска възраст има положително въздействие върху психическото и здравословно състояние в по-късен етап от живота, според специалисти.

 
Шведски учени проследяват здравето на 200 ученика, през периода от първи до трети клас в продължение на 9 години.
 
На половината от децата изследователският екип възлага петседмични занятия по физическо възпитание в допълнение с упражнения за равновесие и координация.
 
На другата половина са зададени обичайни физически дейности.
 
Резултатите показват, че 96% от учениците в интервенционната група са увеличили физическия, но и умствен капацитет и спокойно могат да преминат в по-горна образователна степен без значение от възрастта им.
 
По-голям положителен ефект физическото възпитание оказва при момчетата. Те имат значително по-висока осезаемост на предмети като английски, математика, физическо възпитание и биология в сравнение с контролната група.
 
Изследователите констатират, че в девети клас, 93% от учениците в интервенционната група имат по-добри двигателни умения и физика, в сравнение с 53% от доброволците в контролната група.
 
Физическото възпитание е необходим процес от растежа на децата и е добре да се прилага както в семейството, така и в училище, апелират експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А така и аз мисля, че няма нищо по-хубаво от физическото възпитание... С морал нещата няма да се оправят, само боя ще ги възпита днешните ***... (в хубавия смисъл на думата, разбира се)Аз съм ЗА физическото възпитание, а останалото по темата в статията - то е ясно
4
1
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Много ,много тъпо !!!
3
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Темата е много важна, само дето днешните младежи можеш да ги видиш само пред компютъра или в дискотеките!
2
0
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Явно не са ти казвали досега, че си много ***. От къде пък измисли, че волейболът е *** игра?
1
19
 
2
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
сина ми постоянно се оплаква, че и зимата и лятото го карат с другите момчета да играел волейбол в салона, вместо да ритат топка. Говорех с господина му по физическо питах го на него не му ли е ясно че момчетата обичат футбол, не тая *** игра за салона...и той вика: "знам, ама ни задължават да ги караме да играят волейбол"...