Какви са причините за липса на сексуално желание?

Дори диабетът може да понижи либидото
21 май 2014 16:33,
10
Какви са причините за липса на сексуално желание?
Снимка: Reuters

Причините за липса на сексуален апетит може да са най-различни. Те могат да са на психологическо или физиологическо ниво както при мъжете, така и при жените. Психологическият аспект на проблема се отнася към промени, свързани с тялото, които могат да доведат до липсата на сексуално желание. 

Диабетът води до увреждане на нервите, вследствие на което в известна степен се губи чувствителността при допир. Това е причината 50% от диабетиците да страдат от еректилна дисфункция и ниски нива на тестостерон – основни причини за потисната сексуална функция. 
 
Сексът по същество се основава на притока на кръв, а ако органът, който контролира кръвообращението, страда, може да се понижи и либидото. В този смисъл всяка форма на сърдечно заболяване може да засегне сексуалното желание. 
 
Оралните контрацептиви са медикамент, който се слави с понижаване либидото при жените. Други лекарства, като статините, медикаменти за понижаване на кръвното налягане, антидепресанти, дори и тези за настинка и грип могат да повлияят неблагоприятно на сексуалния апетит. Те пречат на нормалното функциониране на тялото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чччч Елате да ви го тУра
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партноьорката д шията пълна с целулит. *** и увиснал до коленете. Разбира се ходи с дънки тип "шалвари". Останала и чалга-косата и високите токчета. Какво желание. Пък няма 20 години.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грозотата на партньора също може да понижи сексуалното желание.