Започва въвеждането на медицински триаж в спешната помощ

Около 20 лекари и над 30 медицински сестри да постъпили в спешната помощ в София
Обновена: 3 апр 2015 08:13 | 3 апр 2015 08:10, Анисия Иванова
6
Започва въвеждането на медицински триаж в спешната помощ
Снимка, архив Булфото

В средата на годината започва въвеждането на медицински триаж в спешната помощ. Това каза в интервю за БТА заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. По думите му предстои да се уточнят кодовете, по които ще се съди за спешността на състоянието на пациентите, както и въвеждането на телемедицина в линейките.

Целта е навременно оказване на медицинска помощ и подготвяне на лечебното заведение за приемането на даден пациент.

Също в средата на годината спешните приемни отделения и центровете за спешна медицинска помощ трябва да обявят обществени поръчки за предстоящи ремонти и осигуряване на оборудване, допълни д-р Ваньо Шарков.

По думите му осигуряването на работещи в спешната помощ зависи и от наличието на парамедици. Благодарение на увеличаването на заплатите в спешната помощ в София има новопостъпили около 20 лекари и над 30 медицински сестри, каза той.

В Румъния има две паралелни системи за оказване на спешна помощ, разказа заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Той придружи министъра на здравеопазването Петър Москов в Румъния преди два дни, където се запознаха с местната система за оказване на спешна медицинска помощ. Д-р Шарков посочи, че там за линейките не се осигурява "зелена  вълна", но всички им правят път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама познати се запили и изведнъж единият забелязал как другият трепере и припаднал.как ли ще се триажира такъв припаднал.виждам,ч по долу са писали познавачи.Нека някой подскаже.
5
1
 
0
 
! Отговори
лол преди 9 години
За какво говори?.....бърза помощ или спешно приемно отдвление?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Триажа си е триаж,но тук не се прави най важното-всички спешни служби трябва да са първа категория труд,заплатите в спешна помощ трябва да са от 1000лв нагоре-само така ще има лекари и сестри и няма да напускат България!Засрамете се политици или направете тези неща или се махайте завинаги
3
1
 
0
 
! Отговори
stefan преди 9 години
Медицинска сортировка.
2
3
 
5
 
! Отговори
Какво е триаж?! преди 9 години
Какво е триаж?!
1
2
 
6
 
! Отговори
запознат преди 9 години
Само за сведение, не че е толкова важно - но не съществува "...спешно приемно отделение...", а "спешно отделение". Добре е да се спазват нормативно определените наименования на структурите в здравеопазването. А и не само в него. Всъщност, от статията не ми стана ясно общо взето нищо.