Масло от шафранка за по-млада кожа

Извлича се от семената на растението
4 юни 2017 11:44, Eкип на Puls.bg
1
Масло от шафранка за по-млада кожа
Reuters

Маслото от шафранка е една от най-полезните съставки използвани в съвременната козметика и е най-добрата растителна алтернатива на огромна част от наличните на пазара емолиенти (овлажнители на кожата).

 
Извличано от семената на растението шафранка - Carthamus tinctorius (да не се бърка с шафрановият минзухар - Crocus sativus от който се добива подправката шафран), маслото е отличен овлажнител, подходящ за суха и чувствителна кожа.
 
Маслото има свойствата на лубрикант, който подсилва способността на кожата да задържа влага. То подобрява общия вид на сухата кожа и спомага за по-балансирата секреция на кожни мазнини. В здравословен аспект то е напълно приложимо и често препоръчвано при разнообразни кожни състояния, включително екзема, псориазис и акне. В козметичен – придава блясък на кожата, промотира еластичността ѝ и забавя образуването на бръчки и кожни неравности.
 
Основните свойства на маслото от шафранка се дължат на съдържащата се в него линолеева киселина – полиненаситена омега-6 мастна киселина. Тя подсилва структурно кожните клетки и подобрява бариерната им функция.
 
 
 

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари