6 неща, които помагат при стрес

Не пропускайте магнезия
17
6 неща, които помагат при стрес
Снимка: Istock

Стресът е част от нашето ежедневие, като понякога се задържа по-дълго, отколкото ни се иска. Как противодействате на тревогите? Знаете ли, че пробиотиците могат да ни помогнат да се чувстваме по-спокойни и в добро настроение? За тях ни е известно, че подпомагат храносмилането и здравето на имунната система.
Полезните бактерии в червата оказват влияние върху здравословния отговор на хроничния стрес. Вижте как още може да намалите стреса. Важно! Преди прием на добавки и билки, се консултирайте с лекар.

Не пропускайте магнезия

Магнезият участва в над 200 процеса в човешкото тяло. Той помага за мускулния релакс, помага при тревожност и лесно се усвоява от организма. Приемът му спомага и за релакса на нервната система, намалявайки усещането за страх, раздразнителността, стабилизира настроението и създава усещането за спокойствие. Не на последно място ни помага да спим по-добре и намалява риска от мускулни крампи.

Пасифлора

Пасифлора е билка, която действа успокояващо при безпокойство, безсъние. Приемана под формата на чай или добавки, пасифлора спомага за увеличаване нивата на гама-аминомаслена киселина или ГАБА в мозъка. Така нервната система се отпуска чрез намаляване на мозъчната активност, което води до намаляване на тревожността и стрес. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: безсъниестресбилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди лягане взимате една доза фостатин и друга аналбин и после избърсвате в пердето
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не се стигне до бърнаут.
2
1
 
20
 
! Отговори
По ефикасни мерки преди 3 години
1. Наспете се добре.2. Хапнете нещо вкусно за закуска и на обяд.3. Не отивайте там, където ви дразнят, дори да са наложи да вземете отпуска.4. Разходете се на чист въздух.5. Уговорете за вечерта среща с гаджето и излезте някъде.6. Ако сте семейни, отидете на приятно място с половинката си.7. Вземете лека вечеря.8. Късно вечерта правете качествен секс.9. И през следващата нощ спете добре.10. НА СУТРИНТА И ПОМЕН НЯМА ДА ИМА ОТ СТРЕСА.
1
1
 
8
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Продава се Гинко Билоба - капсули, в бурканче, и на него пише немско качество, също помага при стрес. :)