Какви са рисковете, ако прекалите с чесъна?

Може да доведе до подуване, газове, болки и спазми в корема
17
Какви са рисковете, ако прекалите с чесъна?
Снимка: Istock

Чесънът е превъзходна подправка, която придава страхотен вкус на ястията. Освен това той е много полезен. Затова и някои хора го консумират в изобилие. Въпреки че чесънът има наистина многобройни ползи за здравето, прекомерната му консумация може да доведе до някои странични ефекти и неприятни състояния, според healthline.com, които далеч надхвърлят просто лош дъх.

Прекаляването с чесъна всеки ден може да причини стомашно-чревни проблеми. Чесънът съдържа големи количества от въглехидрата фруктан. Той може да доведе до подуване, газове, болки и спазми в коремната област. Това важи особено за хората, които имат непоносимост към фруктан и изпитват затруднения в храносмилането и разграждането му. Фруктанът остава необработен в стомаха и червата, като ферментира и причинява сериозни неприятни симптоми.

Прекомерната консумация на чесън може да предизвика и киселини. Изобилието от фибри в чесъна в комбинация с въглехидратите могат да влошат киселинния рефлукс, ако страдате от такъв, както и да предизвикат връщане на киселини и при здрави хора. Това води до пареща болка в гръдната област, горчив вкус в устата, гадене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.