Трикове за лесно разресване на косата

Кокосово масло за дълбоко подхранване
26 май 2023 19:48, Михаела Лазарова
5
Трикове за лесно разресване на косата
Снимка: Istock

Косата понася всякакви агресивни въздействия всеки ден. Мием я, сушим я, разресваме я, а след това правим прически, които допълнително я отслабват и я карат да страда.

Стягане с ластик, нагряване със сешоар, преса или маша са само част от предизвикателствата, с които косата се сблъсква ежедневно. Това заедно с боядисването може да направи косата слаба, крехка, накъсана и да я накара да пада бързо.

Ако искате косата ви да не страда от косопад и да бъде лъскава, жизнена и силна, започнете от правилното разресване. Много хора правят грешки с ресането, които увреждат косата. Една от най-сериозните е разресването на мокра коса.

Може да ви се струва удачно да разрешите косата, докато е мокра и сте нанесли балсам или маска, но това не е така. Избягвайте сресването на мокра коса, защото това я прави още по-слаба, тъй като докато косъмът е влажен, той е по-уязвим на увреждания.

Вместо това вижте 3 хитрини за бързо, лесно и щадящо разресване на косата, с помощта на които тя ще блести, ще е здрава и силна.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е чудесно средство за изплакване на косата. Той помага за избистрянето ѝ, лесното разресване и прочистване от наслагвания по косъма, които го правят уязвим.

Смесете две супени лъжици оцет с една чаша топла вода. Изплакнете косата след измиване с шампоан. Оставете да постои така 5-6 минути, след това изплакнете с чиста вода. Оцетът действа като балсам, който улеснява разресването след изсушаване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Светлио и Преслава се *** вън
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
вънка кучке
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Машинното масло е по-добро!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мише, а трикове за лесен секс?