10 000 "нормални софийски дришльовци" пиха и пяха с Ъпсурт

Бандата с голям концерт в Арена Армеец
14 май 2017 15:10, Александър Попов
50

Снимка: Булфото

Близо 10 000 фенове пиха и пяха с Ъпсурт в зала Арена Армеец снощи. Три поколения "нормални софийски дришльовци" си дадоха среща и редиха рими със своите любимци. Нямаше министерски честитки, нямаше кошници от президента, само една неподправена любов, която продължава две десетилетия.

Началото бе поставено от DJ Cass, след което Ицо Хазарта, Бат Венци и Буч започнаха ударно с "Животът ми е попфолк". И над два часа не слязоха за миг от сцената, подкрепени от бенд на живо и сексапилните балерини от "Нова". Дичо, Белослава, Лора Караджова, Goodslav, Валентина и Стоян Роянов - Я-я също обраха овациите.

Ъпсурт разказаха своята хип-хоп приказка, която започна от средата на 90-те на миналия век, а екзалтираните фенове "кълчиха кълки" и чуха всички хитове през годините, сред които "3 в 1", "Колега", "Звездата", "Нон стоп", "Бела жига". В сетлиста бяха и всички песни за майките, които заемат особено място в творчеството на бандата.

Най-големият успех на бандата не бе факта, че събраха толкова много фенове в залата само за месец и половина от обявяването на концерта, а че до поколението, което израсна с песните им бяха техните деца и днешните тийнейджъри. И припяваха култовите и злободневни рими - толкова актуални и днес, които се лееха без цензура. А преживяването и емоциите трудно могат да се опишат с думи, просто трябва да се преживеят.

Финалът бе сложен с бис с новото парче "Гъзи-бузи", което бъдете сигурни ще бъде един от големите хитове на лятото.

"Благодарим, че ви има вас, за да ни има и нас", сложиха точка Хазарта, Бат Венци и Буч. Точката всъщност е многоточие, защото скоро тръгват на турне с други свои колеги в България и Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Ъпсурт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия докато се пенсионират ли ще трябва да ги гледам как се излагат за пари...
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истински дришльовци.вседнъж им бях на живо - по-големи дървета няма.стояха като статуи.добре, че бяха мацките да раздвижват..втори път няма да отида
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще са тия, или Слави Чалгаря, все на простащина си лъха.
40
0
 
10
 
! Отговори
Румениге преди 6 години
А що сте скрили главите на девойките бе, а циците не?
39
12
 
16
 
! Отговори
софийска дрисла преди 6 години
Чета коментарите и недоумявам как може да сте толкова смотани, бе хора?! Ъпсурт са и ще си останат най-култовата хип-хоп българска банда, а това че не слушате такъв тип музика и не разбирате посланията на текстовете, си е ваш проблем. Пуснете си мазна чалга и енджой на Слънчака!
38
15
 
14
 
! Отговори
доньо преди 6 години
сбирщина от софийски гъзари и връзкари се правят на музиканти,пробутвайки абсурдно подобие на музика по абсурден начин, ако бяха в чужбина,със сигурност щяха да бъдат бити заради некадърноста им, и нахалството им да се правят на музиканти,какво да се прави това е нивото на новата забавна българска музика,и след това защо хората в българия не слушат българска музика?!
37
5
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Да , има надежда за демокрацията.Ако не вярвате, поканете Муслим Магумаев да напълни зала Арена Армеец.Ъпсурт.
36
8
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
сандец, "репортажа" ти изглежда като писан от човек, който не разбира , или по -вероятно е в тих ужас и погнуса от творчеството на тия. предполагам, даже не си бил в залата.
35
0
 
29
 
! Отговори
нов софиянец преди 6 години
Ако нямаше новодошли ...Но има и заради тях се строи,отварят се молове,заводи и изобщо София е с десетилетие пред другите градове заради новите.Лошото е,че свършиха образованите и идват тъмни балкански субекти с трети клас...
34
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе дали са софийски или от тия надошлите от сериала, които си донесоха "високата култура" е малко спорно.
33
7
 
3
 
! Отговори
. преди 6 години
lelee kvi ste prosti djurnalistchiite .... lele lele naprao aushvits da ne se muchite
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието ви се получи. Браво на вас!
31
9
 
48
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Ъпсурт са пичове, а не чалгари като учиндолеца !
30
3
 
25
 
! Отговори
Прост преди 6 години
Е друго си е да беше Слави , той е от народа и за всички българи го е грижа.Той с Гергов от детцската градина се познава , а с Първанов от яслата се знаят.Като всички нас , нали.
29
10
 
27
 
! Отговори
недей се смя маймуно преди 6 години
Е аз съм на 45 и ми дреме на шлепа ,кой и какво!! КАТ,бях по млад без деца и семейство палехме на някой колата и айде на черно море от резово до Шабла!!сега сме извън Кенефизацията ,и ***,но пак си слушаме с децата ни ЪпсуртА;)
28
7
 
28
 
! Отговори
От Надежда съм преди 6 години
Аз ги слушам от 1998/99 за първи път им ходя на тяхно участие... то си беше концерт де. Доста съм доволен! Респект надежденски типове!
27
11
 
40
 
! Отговори
boto преди 6 години
Респект на момчетата!Направиха хубав концерт. Бяха се погрижили за бенд, гост музиканти, балет и разни летящи и светещи девойки.Не много претенциозен концерт, ноедва ли се се нядавали да напълнят Армеец със "нормални софийски дришльовци". Интерестно поне за мен бяха 2-те поколения от слушатели родители и деца слушащи тази музика.Песните забавни, кои по-добри, кои по-лоши, но като цяло приянто изкарване!Е ако беше "Шкембе фест" или Весна еле па Слави щеше да вали от позитивни коментари.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бира и шкембе... Говоря за неделя сутринта.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсурд
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДриШльовци......смятай