Рекорд за най-продължително четене поставиха в Невада

Ако си мислите, че четенето на книги вече е отживелица, не сте прави
19 юни 2005 10:59,
Рекорд за най-продължително четене поставиха в Невада

Ако си мислите, че четенето на книги вече е отживелица, не сте прави. Група американци, работещи в библиотека в Невада, се опитаха да опровергаят това твърдение, след като четоха книги на глас без да спират от понеделник до петък. С това си начинание те поставиха и световен рекорд по най-продължително четене, съобщава АП.

Библиотекарите от Невада чели предварително избрани книги един след друг, като нямали право да напускат местата си и да спират с четенето освен, за да облекчат естествените си нужди. Докато изчаквали своя ред, ентусиастите спяли в спални чували направо на пода.

За да прочетат петте тома на „Хари Потър“ на участниците в експеримента били необходими 72 часа. Останалото време те използвали за четенето на различни любовни и криминални романи.

Според правилата на рекордите Гинес такъв вид състезания трябва да се извършват в присъствието на зрители. И в действителност експериментът се оказал доста интересен, като се има предвид, че привлякъл огромна публика.

Шестте участници ще разберат съвсем скоро дали рекордът им ще бъде официално признат. А докато чакат те са наложили изричната забрана в библиотеката да се чете на глас.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации