Студ апаш не плаши. Задигат коли със запален двигател

Четири автомобила са откраднати само за ден в столицата
Обновена: 31 яну 2012 15:01 | 31 яну 2012 12:00,
106
Студ апаш не плаши. Задигат коли със запален двигател
В студа не оставяйте колата си с включен двигател и без надзор, съветват от МВР. Снимка: архив, Булфото

Четири леки коли, оставени с работещ двигател, са били откраднати само за ден в София, съобщиха от МВР.

Вчера сутринта собственик на "Ауди" А5 се разделил с колата си, след като я оставил работеща, докато затварял гаража си.

По идентичен начин била открадната и "Мазда" 5 от улица "Детелина" в кв. "Филиповци".

Нейният собственик оставил двигателя да работи, за да затопли купето, и отишъл да заключи гаражната клетка. Връщайки се обратно, установил, че колата я няма.

Друг разсеян собственик останал без луксозния си автомобил "Мерцедес CL 55 AMG".

Снощи мъжът паркирал колата близо до бензиностанция на кръстовището на булевардите "Никола Габровски" и "Г.М. Димитров" и тръгнал да си купи цигари.

Вървейки към бензиностанцията, видял собствената си кола да го задминава. Кражбата била извършена в рамките на две минути, установили полицаите.

По подобен начин бил откраднат джип "Мерцедес ML 280 CD" пред зоомагазин в кв. "Драгалевци". Пътуващите във возилото влезли да пазаруват и когато след минути се върнали, установили липсата му.

Вчера следобед патрулиращи полицаи се натъкнали на шест леки коли с работещ двигател, докато собствениците им спокойно пазарували в голяма търговска верига.

Служителите на реда останали на паркинга, за да опазят от кражба автомобилите на небрежните граждани.

Столичните полицаи предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни и да не оставят без надзор автомобилите си с включен двигател дори за минута въпреки ниските температури навън. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
До Machiavelli преди 12 години
Не се опитвай да им обясняваш. Човешката злоба няма граници в нашата страна за съжаление. Като потърпевш от кражба на авотмобил мога само да заявя, че в България дори с пълно автокаско парите е почти невъзможно да си ги вземеш. Всички застрахователи в България, било то чуждестранни или не разполагат с цял отдел юристи, които се чудят за какво само за какво да се хванат за да не ти изплатят щетата. При мен беше голямо ходене по мъките цели 6 месеца, не се раминах и без адвокати.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, защо ги оставят със запален двигател? Страх ги е, че няма да могат да запалят в студеното ли?Ами да си купят лади или волги.
73
1
 
4
 
! Отговори
do 94 преди 12 години
i s palno pravo...
72
5
 
5
 
! Отговори
До 89 преди 12 години
Я уточни кога е било това едно време, щото аз едно време си свалях чистачките и акумулатора вечер и има 5 л бензин в резервоара, и баща ми го набиха пред блока и се опитаха да му вземат ключовене от Жигулата, ама това беше едно време преди 89гАма това беше в центъра на София... ;)
71
3
 
18
 
! Отговори
Баровец С Г55амг преди 12 години
Лоша работа.Вие защо само завиждате и коментирате кой кво кара.И на мен са ми крали колата имах едно голфче едничка дизел добре че беше зима бяха го закарали само до другата улица после явно е загаснало и те са се отказали.Миналата зима с един приятел спяхме да си взем по-едно кафе и вестиник и един идот се пробва да открадне х6-та викам му е голям фен на бмв си.И от мен да мине повозихме го до Витоша малко.Хареса му само вика че багазника бил тесен и не му било удобно.
70
1
 
11
 
! Отговори
нали! преди 12 години
Това не е новина ,а ----ЕЖЕДНЕВИЕ в Бг !
69
2
 
21
 
! Отговори
Smart преди 12 години
Това, което разбрах от прочетените абсурдни коментари и от нацъканите минуси на свестните такива, е, че в този форум платените драскачи, ушетата и т.нар. хейтъри са значително повече от нормалните хора!А иначе, към този момент, моето семейство за последните 7-8г е претърпяло 5-6 кражби на лично имущество, една от които автомобил (преди 2-3 месеца) и по нито един от случаите няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ резултат. За мен лично полиция в тази държава няма! Но за сметка на това съм коректен данъкоплатец.
68
1
 
20
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
спряха да ги палят сега взеха да ги крадат,купона продължава
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гума да пукнат и те след нея..
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак симптоми а ? Едно време нямаше нужда да си заключваме колите и апартаментите.. къде точно е проблема ?
65
5
 
15
 
! Отговори
пострадал преди 12 години
Краде се здраво и постоянно,и заключени коли. Къде е полицията? А крадците с откраднатото свещи за децата си да купят!!!
64
3
 
8
 
! Отговори
X6 преди 12 години
В село България така се живее!
63
0
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
Да бе те застрахователите доматите с колците ги ядат и картофите с динамит ги вадят.Мнги разбираш нещата.Те да ти откраднат колата с ключ и чакай да ти платят
62
3
 
1
 
! Отговори
IVZA преди 12 години
До 83-не си прав.Аз също бих се притеснил, ако ми откраднат колата.Пази боже.Но виж какви са марките и моделите.Ако сега тези ги подпукат данъчните и искат доказване на доховите за закупуване на колите, тогава какво.Почти съм сигурен, че ще съжаляват защо са се оплакали за кражбите.Но, в България е така.Вкрайта сметка-който е имал, пак ще и не го мисли.
61
3
 
16
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Време е всеки да раздава сам правосъдие,като няма държава.
60
1
 
13
 
! Отговори
la4kat преди 12 години
Изглежда в Б-я няма да се оправим! Попрегледах коментарите и това, което виждам е плачевно. Тук се говори за Робин Худ и неща от сорта на '...от където дошло- там отишло...'. Това е срамота! За нас е валидно- 'не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле...'. Не пожелавам на никой да му откраднат колата!
59
6
 
3
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Абе незнам какво видя толкова, но аз видях, че ти си мишка.Цвъркай си щастливо, да си жив и здрав, айде...
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
79Успокои се крадецо вече! Видяхме те какво представляваш! А по постовете може да се усети безсилието на един крадец като теб! А осен това виждам, че и гадаеш какъв съм:) Това чувство от кога ти е!?:) А да! Ти си висок, рус, със сини очи и професор от Оксфорд! Ще те оставя да галиш самолюбието си! Все пак само това ти е останало:))
57
7
 
10
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Аз няма да съм следващия, бъди спокоен. И виждам, че пак ми говориш празни приказаки, щото толкова ти е акъла.Ти си сигурно от тия дето мрънкат по форумите, че някой е писал на латиница и че правил правописни грешки.И не съм те обиждал, това си е самата истина, както и да звучи. Обидата когато е истина, не е обида.За това яж си баничката, карай си опела и мрази всеки който има повече от теб и го обвинявай за това, че ти имаш по-малко и си мисли, че той е виновен.Интелигентна работа, а?
56
6
 
2
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
Мисля че на снимката е фау-ве ПАССАТ

Спонсорирани публикации