Хора без квалификация наемани в скандалната фирма за силиконови импланти

"Фигаро" цитира служители на PIP
Обновена: 14 фев 2012 15:03 | 14 фев 2012 14:25, Елка Василева
3
Хора без квалификация наемани в скандалната фирма за силиконови импланти
Жан-Клод Мас. Снимка: архив, Reuters

Скандалът с френската компания Poly Implant Prothеse (PIP), произвеждала силиконови гръдни протези с гел, неотговарящ на изискванията, придоби нови измерения, след като стана ясно, че в нея са били назначавани лица с коренно различна квалификация от необходимата, пише "Фигаро".

Вестникът се позовава на протоколи от разпитите на служители на закритата вече фирма, проведени в хода на разследването срещу шефа й Жан-Клод Мас, срещу когото бяха повдигнати обвинения.

От протоколите става ясно например, че 62-годишен оксиженист е бил начело на дирекцията за производството. При разпита Давид разказал, че първо е работил на строителни обекти по специалността си. През 1991 г. благодарение на сложна роднинско-приятелска връзка бил нает в PIP. Първо заемал поста на отговорник по производството, а после бил повишен и оглавил цялата дирекция.

Матийо, 44-годишен, познавал няколко души, които работели в PIP и чрез тях през 1990 г. успял да получи мястото на асистент по продукцията. Бившият сладкар и хлебар признава, че нямал нужната квалификация, но твърди, че занаят се учи в хода на работата, а не с предварителни курсове.

Петдесетгодишният Жерар бил нает през 1990 г. като контрольор по качеството. Той започнал работа във фирмата само защото в старческия дом, в който бил готвач преди това, работела и приятелката на Жан-Клод Мас, която го препоръчала.

Виржини, 44-годишна, козметичка по професия, била наета в PIP първо като секретарка, а после като главен касиер. Съпругът й пък отговарял за спедицията на пратките във Франция и за чужбина.

Стефани, 46-годишна, години наред била безработна. Тя написала писмо до президента на Франция, в което изразявала възмущението си, че няма работа. От президентството предали случая на службите по заетостта в Тулон, които на свой ред се свързали със Стефани и й предложили работа в PIP, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора без квалификация наемани в скандалната фирма за силиконови импланти ...Ей, тези ГЕРБери чак във Франция се пръкнаха!
2
1
 
2
 
! Отговори
Копач преди 12 години
Каква връзка има това с некачествените импланти?
1
1
 
2
 
! Отговори
Жан Клод преди 12 години
Доста фалшиви неща се събраха по тая тема. Като почнеш от чалгаджийките дето са им клиентите, през материала, та до монтажниците....Вече почвам да се чудя дали и самата история не е менте?!Тц тц тц

Спонсорирани публикации