Папата се срещна с Раул Кастро

Бенедикт XVI ще отслужи литургия под открито небе в Хавана
Обновена: 28 мар 2012 14:46 | 28 мар 2012 08:08, Красимир Ангелов
6
Папата се срещна с Раул Кастро
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт XVI се срещна с кубинския президент Раул Кастро в Двореца на революцията в Хавана - сърцето на комунистическата власт в Куба, предаде АФП.

Главата на Римокатолическата църква бе приет с военни почести малко преди 17.30 ч. местно време (22.30 по Гринуич) от президента Кастро. След това двамата започнаха разговори за отношенията между църквата и държавата в Куба, където църквата е привилегирован политически партньор при липсата на законна.

В Двореца на революцията протича и среща между държавния секретар на Ватикана Тарчизио Бертоне и кубинския вицепрезидент Хосе Вентура.

Очаква се лидерите на Ватикана и Куба да разискват горещи теми като бъдещето на политическите затворници в Куба, облекчаването на американското ембарго, правата на католиците в образованието.

Днес папата ще отслужи литургия под открито небе на площада на Революцията в Хавана и следобед ще отпътува за Рим, посочва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мариэла Кастро известна своими кампаниями по принятию обществом геев, бисексуалов, трансвеститов и транссексуалов. По словам Мариэлы Кастро, кубинское общество и власти становятся более терпимыми к геям. Кастро отметила, что е отец, Рауль Кастро, поддерживает эти начинания
4
1
 
5
 
! Отговори
Ало, двойката! преди 12 години
Повишеното внимание към еднополовите връзки е сигурен белег за влечение към такива, категорични са психолозите и сексолозите. А и това "Раулчо"! Ти май си пи делта R. А?
3
3
 
6
 
! Отговори
bobix преди 12 години
"За Раулчо казват, че бил почитател на еднополовите връзки."ЦРУ ли пускат тази мълва? доста ниско падение дори за тях и методите им в очернянето на политически несъгласните с тях.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Раулчо казват, че бил почитател на еднополовите връзки.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия старчета дали няма да му спретнат едно сатаниско парти.

Спонсорирани публикации