НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия

Предстои преразглеждане на всички връзки на Алианса с Москва
Обновена: 18 мар 2014 14:25 | 18 мар 2014 09:25, Елка Василева
115
НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия
Андерс фог Расмусен. Снимка: Reuters

НАТО извършва преоценка на отношенията си с Русия във връзка със събитията в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за телевизия CNN в интервю по повод за случващото се в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„В момента преосмисляме нашите отношения с Русия – каза Расмусен. - Вече решихме да преустановим практическото сътрудничество с Русия. А когато министрите на външните работи на страните от Алианса се срещнат на 1 и 2 април, те ще преразгледат всичките ни връзки с Русия“.

„Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие – припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството“.

В понеделник след срещата в Брюксел с и.д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дешчица Расмусен заяви, че Украйна и НАТО са потвърдили намеренията за разширяване на военното сътрудничество и развитие на украинските военни възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Анонимен Харесва ми как всички подценявате запада. Комунистите все говореха за западен упадък пък то накрая СССР се разпадна мизерноПРИЯТЕЛЮ НИКОЙ НЕ ПОДЦЕНЯВА САЩ И ЗАПАДА.В СТРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ИМА МИЛИОНИ КОИТО НЕ ПОДКРЕПЯТ ВОДЕНАТА ПОЛИТИКА ОТ САЩ.НИКОЙ НЕ ИСКА ВОЙНАВИЖДАМЕ КАКВО СТАВА В СИРИЯ ИРАК ЛИБИЯ.НАЙ-ЛОШИЯ МИР Е ПО-ДОБЪР ОТ,ХУМАННИТЕ"АМЕРИКАНСКИ БОМБИСАЩ И ЗАПАДА СА ПО-ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНИ НО ВСЕКИ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА ЧЕ ДОРИ 300РУСКИ БОМБИ ДА ПАДНАТ ТОВА ПРАВИ ПАРИЖ ЛОНДОН.
17
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вие сте луди за връзване тука бе господа русофили
16
5
 
39
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Продължават хумористичните санкции, този път натовски. Русия нямало да присъства на унищожението на сирийски химически оръжия... аз съм сигурен че на Русия й е само до една гемия натоварена с оръжия за скрап. :)НАТО изглеждат направо жалки, ако насреща им беше държава от калибъра на България, вече щяха да са я бомбардирали с касетъчни бомби с обеднен уран или бял фосфор, ама нали насреща е Русия и... натовците станаха по-тихи от водата и по-ниски от тревата.
15
4
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ПЪЛНИ ИДИОТИИ НА САЩРУСИЯ ПРЕОСМИСЛЯ ВРЪЗКИТЕ СИ С КУБА И ВЕНЕЦУЕЛА И ЩЕ РАЗШИРИ ВОЕННОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ КАТО ОТГОВОР...РУСИЯ ЩЕ СЪЗДАВА ФОНД ПОДПОМАГАЩ РУСКИ НПО В САЩ И СТРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА..РУСИЯЩЕ ПРЕОСМИСЛИ КАК ДА ПОДПОМОГНЕ ОПРЕДЕЛЕНИ РЕГИОНИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТРУСИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛЕДА НА ТЕЗИ НАРОДИ КАТО СЕПАРАТИСТИ А КАТО НАРОДИ БОРЕЩИ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ..ЕТО ДВА ЕЗИКА НА ДЕМАГОГИЯТА С КОИТО МОГАТ ДА ГОВОРЯТ ДЕМОКРАТИТЕ..
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne ose6tate li 4e otnovo se razigrava scenariat ot 1938 - 39 godina i Tretia Rach?
13
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Харесва ми как всички подценявате запада. Комунистите все говореха за западен упадък пък то накрая СССР се разпадна мизерно. Продължавайте в същия дух. Гадните капиталисти имат 10 пъти по-добра социална система от добрите комунисти и бабичките им имат 10 пъти по-големи пенсии ама вие лайте.
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО НАЙ -ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗАКРИЕ.
11
6
 
18
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия, ТОВА РЕШЕНИЕ КООРДИНИРАНО ЛИ Е СЪС ВЕГЕНИН,ДРЪЗКИ МАЙ ЩЕ ВЛИЗА В БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се притеснявайте. Руснаци и Американци може да имат ядрено оръжие. Ние си имаме Бойко. Откъдето мине - само разруха.
9
4
 
28
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Абе гледам сутринта по телевизията Путин без чорапи, а то за какво било.
8
5
 
28
 
! Отговори
Деси преди 10 години
Баси и селската физиономия дето я има тоя
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този много се е надрусал. Едното му око бега у лево, другото гледа напред.
6
6
 
33
 
! Отговори
Чавдарче преди 10 години
ГАДНИ КАПИТАЛИСТИ !!!
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То едно сътрудничество...
4
6
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Ейййй този череп на снимката ще се пръсне от злоба.
3
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо притеснен ми се вижда хер Расмусен.
2
6
 
30
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
А Плевнелиев исказва неудобрение за Крим и заедно с Вигенин пишат неудобрителни доклади. В каква мизерна страна жиевеем само.Да окупираме МАгедония и да правим референдум.
1
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин: дреме ми на...

Спонсорирани публикации