Агроминистерството готви нов Закон за храните

Евросубсидиите ще стимулират родното производство, обеща Танева
Обновена: 23 мар 2015 13:59 | 23 мар 2015 12:56, Надежда Бочева
4
Агроминистерството готви нов Закон за храните

Консултативен съвет към агроминистерството ще изработи проект на нов Закон за храните. В него ще участват представители на министерствата на икономиката, на здравеопазването и на финансите. Това съобщи на дискусия за храните министърът на земеделието Десислава Танева.

Този консултативен съвет ще прегледа цялата нормативна уредба за правилата, по които функционират предприятията, уточни тя.

Министърът заяви, че вече са направени промени в защита на българските производители в различни наредби, които са подадени за нотификация за различни типове производители на храни.

Държавата още е длъжник по отношение на равнопоставеността на пазара, заяви министърът. Тя очаква предложения, които могат да доведат до това всички производители и оператори на пазара да бъдат равнопоставени, а пазарът – прозрачен.

Министърът неколкократно припомни, че сме част от общия европейски пазар и инвестициите в сектора трябва да са резултат от маркетингови анализи.

Подкрепата с евросубсидии е насочена в посока да се стимулира производството на продукти, които биха имали добър пазарен прием, заяви тя.

Даваме си сметка, че работим на общ отворен пазар. Но ако не са равни условията, българските фермери и преработватели нямат никакъв шанс.

Шансовете на българските производители намаляват и причините са комплексни, заяви Лукан Луканов, председател на Съюз "Произведено в България".

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Върнете БДС както беше преди 89-а и ще ви призная.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забрана на използването и влагането на Палмовата мазнина!!!

Спонсорирани публикации