Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
3
 
! Отговори
xaaxaxa преди 8 години
До VkontakteZashto ima misia. Otivat kym vraga za da go otstranqt. Da si vial terorisym v Avstralia ili Nova Zalandia. Emigrirat kam Eu i Usa za da syzdava teroristichni grupirovki i da nasazdat islqma
133
2
 
6
 
! Отговори
Уляна преди 8 години
да помолим Африка и арабските страни да се преместят в Европа, ще се грижим за тях, ще ги храним
132
1
 
5
 
! Отговори
1-н преди 8 години
все към неверниците ги влечещо така...?
131
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Конкретно това момиче може би не заслужава съдбата си, но Меркел е напълно права. Не може заради един да довлече хиляди в държавата си.
130
6
 
6
 
! Отговори
Трикери преди 8 години
Аз си мислех че коментарите ще се изчерпат около това работа ли е на Меркел да се занимава с деца. Ама вие съвсем сте полудели. Отчайвашо *** народ станахме -това е !!! Меркел ,немския ботуш,работливите християн демократи..мръсни чуждоземци.. ЛЕЛЕ това вече не сме народ а ***. И пак да ви кажа че Меркел има сериозна опозиция в Германия пак няма да разберете
129
4
 
10
 
! Отговори
До Тирирам преди 8 години
Ами недей да ходиш в Европа щом ти е неприятно да ги гледаш
128
1
 
12
 
! Отговори
Тирирам преди 8 години
До До Тирирам"Ти не гледай *** и арабите ..."Абе, аз се опитвам да не ги гледам, но на много места из Европата няма на какво друго да ми падне погледът.
127
1
 
7
 
! Отговори
До 168 преди 8 години
На добър час!
126
1
 
5
 
! Отговори
ТТТ преди 8 години
До От СлавиВ основата на полезната ми информация е, че не може да го направиш. Поне не лесно. Не може току-така да емигрираш в Русия. Има законови пречки за български граждани. Затова първо опитай да пробиеш сам, а после опитай да изтеглиш тъща, жена, деца. Желая ти успех!
125
5
 
8
 
! Отговори
ТТТ преди 8 години
До АнонименНормален или не, не мисля, че българинът има правото да емигрира в Русия. За него съществуват редица ограничения да живее и работи там. Аз пък познавам няколко души, които са получили такива права и не се връщат в България. Единият ми е първи братовчед, женен за рускиня в Санкт Петербург, работи само той, с някаква фирма поставят кабелни инсталации, издържа жена и дете, всяко лято плаща билети за тримата да летуват 1 месец у нас. Мнението му е, че само пияниците не успяват в Русия.
124
1
 
7
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До Анонимен 161Спри да гледаш "Рамбо" и не коментирай страна в която не си бил , виж Одисей е обективен този път .
123
1
 
10
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Къде са БХК? Веднага сигнал до Страсбург. Как може такива работи?
122
3
 
8
 
! Отговори
До 157 преди 8 години
Там освен нефт не им остана друго за ядене...
121
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наще русофили сега изкарват тук, че Русия е топ дестинация, и цял свят се е запътил към това райско кътче с небивал стандарт. Истината е много по-различна - самите руснаци бягат от Русия и отиват в западни държави. В Америка е пълно с руснаци, които никога не биха се върнали в Русия. От всички кадърни хора които познавам и оставиха родината си не познавам и един да отишъл в Русия да търси реализация всички на Запад- ЕС, САЩ, Канада. Кой нормален емигрира към Русия ?
120
1
 
5
 
! Отговори
Игрек преди 8 години
До Одисей 1Вие сте в София и сте по-запознат от мен. Аз съм останал с впечатление, че има и от едните, и от другите, защото по едно време се бяха сблъскали помежду си.
119
3
 
5
 
! Отговори
До Златен лъв преди 8 години
Бачкат яко и мизерстват, за разлика от Европа.
118
1
 
5
 
! Отговори
Игрек преди 8 години
До Одисей 1Напротив, те имат имиграция от Сирия понеже са политически поддръжници на Башар Асад. Не знам колко са, но в Русия има сирийска общност откъм страната на Асад. Мисля, че не са от последната вълна от войната.
117
2
 
5
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До Златен лъвПрав си !
116
1
 
4
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До Одисей 1Нижни Тагил е в пъти по - добре от Петербург ама съм сигурен , че не знаеше че има такъв град https://youtube/watch?v=GYAR37GPiqo
115
2
 
8
 
! Отговори
Златен лъв преди 8 години
До До VkontakteОбщото между Русия и държави като Великобритания, Франция, Белгия е, че към тях се насочват жители от бившите им имперски и колониални земи. Те са си привични едни на други и нерядко приемащите държави ги имат за свои хора, чувстват ги още като част от тяхната общност. Даже отношението към полуграмотен *** от бивша колония е далеч по-добро отколкото към квалифициран източноевропеец.Разликата е, че в Русия имигрантите бачкат яко и никой не ги издържа заради черните им очи.

Спонсорирани публикации