Рецептата Dnes: Боб с бекон в гювече

Как да не ахнеш!?
28 сеп 2016 08:09, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Боб с бекон в гювече
Снимка: youtube

Продукти:

1 и ½ чаши зрял боб
300 г пушен бекон
1 глава лук, нарязана
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
2-3 супени лъжици горчица
1 чаша доматено пюре (или малка консерва)
1 щипка захар
 
Приготвяне:
 
Накиснете боба за през нощта. След това го сварете, докато омекне. Изхвърлете водата и налейте нова. Кипнете отново. Отцедете водата и я запазете. Поставете боба в гювече. Към него прибавете нарязаните бекон и лук. Отделно в тиган на средна температура смесете подправките, горчицата, доматеното пюре и захарта. Разбърквайте непрекъснато, докато се получи гладък сос. След като клокне свалете от огъня и залейте боба с него. Долейте малко от водата на боба, колкото да покрие ястието до средата. Печете под похлупак на слаба фурна за около 3 часа.

1
Още по темата: рецептабеконгювечебоб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да не ахнеш? Въпросът е - как да не пръднеш!

Спонсорирани публикации