София – магнит за чужденеца! Хотел и храна за $47

В класацията на Business insider попадат 19 ваканционни дестинации
13 фев 2017 07:10,
39
София – магнит за чужденеца! Хотел и храна за $47
Снимка: архив, Булфото

Българската столица София  е най-евтиното място за почивка през 2017 г., показва годишният доклад на сайта за летищни трансфери Hoppa, публикуван в престижното издание Business insider.

В класацията попадат 19 дестинации в света, които предлагат най-ниски разходи за ваканция.

В средния разход на човек са включени цените на двойна стая в хотел, храна за двама с бутилка вино, 3 км возене с такси, както и чаша кафе, коктейл и бира.

Според изчисленията за всичко това в София ще платите малко над 47 долара.

Долар-два по-скъпо ще ви излезе, ако посетите Кайро, Египет или Картахена, Колумбия. В Анталия, Турция и Букурещ, Румъния средната цена на човек стига около 55 долара.

Сред евтините дестинации попадат още столиците на Мексико – Мексико сити, на Филипините – Манила, на Украйна – Киев, на Уганда – Кампала, на Малайзия – Куала Лампур.

Около 64-65 долара ще ви струва на ден почивката в Слима, Малта, Краков, Полша и Хо Чи Мин, Виетнам.

Най-високи цени държат в Йоханесбург, Южна Африка, Мумбай, Мека, Банкок и Ханя, Гърция, където разходът на ден стига до 70 долара на човек.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
егати туристите преди 7 години
БАСИ НЕЩАСТНИЦИТЕ ДЕТО НИ ПОСЕЩАВАТ ЩОТО ЯДАТ И СПЯТ ЕВТИНО! НАЙ-ВЕРОЯТНО ТУКА ДА ЖИВЕЯТ НА ХОТЕЛ 1 МЕСЕЦ ИМ СПЕСТЯВА ДОСТА РАЗХОДИ, АМА ПОДОБНИ СИРОМАСИ ЗА КАКВО СА НИ, И ВТОРО ПО СВЕТА СЕ ХОДИ ДА РАЗГЛЕЖДАШ, НЕ ДА СЕ ТЪПЧЕШ И ДА СПИШ! ТУКА САМО КАТО ВИДИШ ПРОТЕКЛОТО ЛАРГО, *** ИЗ ГРАДА И "ЧУДНИЯ" ТРАНСПОРТ, ДЕТО ТИ ИДЕ ДА ПОВЪРНЕШ..... И АКО СИ ЧИТАВ БЕГАШ ВЕДНАГА!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До неразбралОткакто Ryanair пусна повече полети до София. И не става дума за дълга лятна ваканция, а за уикенд и кратки пътувания.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Къде прочете, че България е на първо място по смъртност в света? Дай достоверен източник. Или *** така ти каза. За сведение, не е .
28
5
 
3
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Откога София е туристическа дестинация?Не знам за нито един турист ,който да си кара ваканцията в София.По-скоро обратното.Щом се зададат празници ,цяла София се обезлюдява.Всички бягат от мръсния въздух ,разбитите улици и сините зони ,където дебнат копоите на Картофка Самоковска.
27
5
 
6
 
! Отговори
Бегето е рай преди 7 години
То пък една храна.В България идват само заблудени туристи и пияндури.
26
7
 
2
 
! Отговори
моето мнени е преди 7 години
........лека ви пръст псевди столичанчета ........
25
5
 
10
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До Сп??нсТи кога последно си бил в София. Предполагам когато още имаше централна баня и всички като тебе се събираха там. На летището има само 1 фирма таксита и возят на нормална тарифа, освен това има метро. *** що се учудвам в България всеки има мнение по всичко. Предполагам знаеш как да се справим с глобалното затопляне и само да стане на въпрос ще дадеш мнение. За жалост истината е, че не си експерт по всичко, а най обикновен хейтър.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе бъде толков сигурен, В Африка стандарта е много по-висок от България която е на първо място по смъртност в света.
23
0
 
3
 
! Отговори
а преди 7 години
До Анонименняма нискотарифни полети до там , трябват ваксини , чудесии ...А София им е на два часа път със самолета и билети от по 20 паунда.Впрочем нощния живот им е още по скъп.Там малкото е 20 мл и струва по 8 паунда , тоест за 40 паунда може да изпиеш 100 мл твърд алкохол в бар, а в София дори черното джони ти е 20 лева голямото, а с техните заплати от по 5 хиляди , това им е без пари
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Африка е по-евтино
21
2
 
15
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До бай иванБългария привлича елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка, провеждат се турнири по спортно пиене - спринт и маратон както и балконинг през лятото. В София има интересна архитектура в индийски стил коптор както и множество истински паметници на културата сипещи мазилка и тухли, някои от тях без покрив.
20
2
 
8
 
! Отговори
дам преди 7 години
Много са малко летищата в Света които предлагат за 80 цента билет , да те превозят до центъра на града.В повечето заведения в София една бира струва 1 евро, а в Англия в пъбовете е около 7 пъти по скъпа.По евтино им е на англичаните да си хванат нискотарифен полет и да дойдат да изпият 10 бири в София , отколкото в Англия.Все още за 10 евро в София може да пийнеш и хапнеш , а в бяла Европа за същото ти трябват 100 евро.
19
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 7 години
София е пълна с евтини и яки кръчми, има нощен живот и всичко това е на един един-два часа път със самолета за европейците - все по-често се виждат туристи и з софия даже и китайци и японци. Това е добре. Не бързайте да го омармаладите.
18
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До хахахахахаааа.......11 Евтиното не означава добро.Така е , но нашите умници наемат най евтините фирми и затова всичко построене е с такова качество. Магистрали....
17
4
 
8
 
! Отговори
Турист преди 7 години
В цената не е включен разхода за такси от летището до Шератон. Едни 150 евро само. Бакшишът е От *** еколози тип електорат. А и аз с колкото чужденци съм разговарял, нямат търпение да се махнат, както те казват от това забутано село.
16
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц до СПЕНС преди 7 години
Ето товарищ назъвается развитой пазарной капитализм и он оченьй харашо послал в Болгарии Ако не ти харесва отивай да ловищ падпъдъци в Татрите.
15
0
 
9
 
! Отговори
нема лошо преди 7 години
Хапване, пийване .... - тези три неща, а след някоя седмица и интересен обрив, наподобяващ дребна шарка.
14
1
 
9
 
! Отговори
много преди 7 години
Някой броил ли е хотелите в София?почти на всеки ъгъл има хотел?!представете си какви пари се перът за конкуренция и добро обслужване не можем да говорим защото заплатите на персонала са мизерни.
13
14
 
18
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
В София задължително трябва да си придружен от някой местен - още от летището се започва , таксита по 10лв на километър . да не говорим за уредения градски транспорт дето страх те хваща още преди да се качиш. Всички тротоари и градинки приличат или на сметище или на битак с всякакви бутки , походни масички , баби продаващи върху кашони или директно по земята , хора ровещи из кофите и изсипващи съдържанието по улицата и това в центъра за кварталите no coment.
12
6
 
6
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Истината е че няма много за гледане , да идеш във Велико Търново има повече какво да видиш. И поне не е толкова зле защото имаш една улица по която минава всичкото движение на коли и останалите са доста тихи и спокойни.

Спонсорирани публикации