Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
21 фев 2017 16:37,
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
5
 
! Отговори
ПИКО преди 7 години
като не може на маса да се решат проблемите на страната ни, БЪРЗО В КРЕВАТА ДА ОТИВАТ- БОЙКО ДА ВЗЕМЕ ДА СЪБЛАЗНИ НИНОВА И ОООООООХ
107
8
 
7
 
! Отговори
НА ЩЕМ преди 7 години
НИТО НАТО И СЕТА, НИТО ТИЯ ДВАМАТА!
106
5
 
7
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До 134Аха, *** проблемът е друг! Главата / на гълъбчето - ББ/ незнай кво прави оставалата част т.с, тялото, ръцете, краката! :)) /ББ незнаел какво правят Д.Митов, Ненчев, ... /
105
8
 
18
 
! Отговори
мутрокрация преди 7 години
Не симпатизирам нито на БСП, нито на ГЕРБ, но да окрадеш до стотинка за по-малко от година 2млрд.лв., предвидени за санирането без каквито и да е било видими резултати и да не си още на съдебната пейка говори много къде са и защо пари никога няма!
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Темата за НАТО е тема за националната сигурност на България.Ако водещите партии за каквито се имат ГЕРБ и БСП не са на едно мнение по отношение на националната сигурност значи държавата се разпада.
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме в НАТО и ЕС! Далеч от корекоми и военни режими! Слава на Запада !
102
9
 
12
 
! Отговори
Искаме мир! преди 7 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
101
7
 
8
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 7 години
България горд член в клубът на цивилизованите
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП пак мажат големите лъжи и простотии... Коя банка е наред? Хахяхахахха
99
2
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
"увеличеното присъствие на НАТО в Черно море" - това не е ли заложено още със активното съдействие и съгласие от министрите на Борисов в предходното правителство, м?
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя тол.уп нагъл да каже защо от няколко дни селата около София остават за часове без ток! Продават ли, режим ли или...? Нали му е много стабилна енергийната система на лъжльто!
97
3
 
9
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
НАТО казват, че няма да нападат Русия. По същия начин лъжеше навремето и Адолф Хитлер, че нямало да напада Съветския съюз.
96
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ!
95
1
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб",----------------------:)) Добро самоопределение на Борисов! Гълъбът е от една страна символ на мир, но от друга е най сверепата и жестока птица, която разбива главата на себеподобните си при кавга, т.с гълъбите! пп. ББ ще самоунищожи ГЕРБерите! ппп. ББ небива да получава трети път власт тъй като ще доунищожи българите, като такъв!
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо се карате! И ГЕРБ, БСП, разни ДСБейци и СДСари сте еднакви Б.ОКЛУ.ЦИ. Герб върна Куневици и костовисти на влас, нищо че народа ги мрази. БСП върна жълтите крадци, а от днес ми назначава и жълтата Паси втора съпруга, демек пак жълто. Ние на жълтите казахме ВЪН дами и господа, а всички вие червени и сини ги връщате. За това, нито червени, нито сини! Трябва всички да ви изметем, че си представям втори дубъл кунево-паси-василев- царски грабеж... и революция!
93
4
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Борисов пак ли интриганства с частични или получастични истини?Та какво не казва или недоизказва Тиквата?
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв прокурор ? - ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ! Тея хиляди милионерски палати да не са от заплати ? около София вижте хиляди,на морето също - само строежа им започва от 500 000хил евро .всички са еднакви -бсп,герп,сдс и тн- имат ни за овце и май са прави
91
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИ В МОМЕНТА СБЛЪСЪКА МЕЖДУ НИНОВА И БОРИСОВ Е ЗАТОВА КОЙ ПО-ВЕЧЕ Е КРАЛ. АЗ ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА "ДА БЪЛГАРИЯ " И ДА ИМ ПОМОГНЕМ ДА ГИ ТИКНЕМ В ЗАТВОРА И ТАМ ДА ПРОДЪЛЖАТ СБЛЪСЪТ СИ ! ОСИГОРИЛИ СА СИ И ПРАВНУЦИТЕ ТАКА ЧЕ НЕКА МАЛКО ВРЕМЕ ДА ПРЕКАРАТ В ЗАТВОРА ДА ВИДЯТ КАК ЖИВЕЯТ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ !
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БОКО ЛЪЖЛИВА МУТРАнима ? Нинова не се забърквала.....много си късопаметен....а да си спомняш ,че беше подсъдима за Булгартабак ? а да си спомняш че беше приватизаторка още съвсем млада на Техноимпекс , а да си спомняш че винаги е вървяла в пакет с дългият инкасатор и вечно подсъдим ,но не осъден Овчаров . Така че колкото и Борисов ,толкова и *** са ярета на една и съща крадлива коза-БКП !. Между Корнелия, Бойко и Доган -няма разлика и тяхното място е в затвора а не да правят експеримент
89
5
 
14
 
! Отговори
антикомунист преди 7 години
Никога не бих гласувал за комунист. Но обида за всеки е да гласува за ***...като Борисов. Който гласува за Борисов след време ще го е срам да си признае, както комунистите ги бе срам да си признаят че са били комунисти.

Спонсорирани публикации