Според фъншуй: Какви растения да си купите?

Не ги подреждайте хаотично в хола
18 юни 2019 20:20, Иванка Гъркова
1
Според фъншуй: Какви растения да си купите?
Pixabay

В един дом има хармония, когато в него се отглеждат цветя. Те създават приятна атмосфера и радват хората с аромата и цветовете си. Според древното изкуство фъншуй, за да привлечете положителна енергия в жилището, е добре да подберете внимателно растенията и да прецените къде да ги поставите. 

Всеки предмет, включително и растенията, могат да ни донесат така наречената Чи енергия. Ако нещо в хола или кухнята ни липсва или усещаме, че в помещението се носи негативна енергия, може да си вземем различни цветя, които да поставим в ъглите. Колкото повече светлина и зеленина има в дадена стая, толкова по-голям приток на положителна енергия ще постигнем.
 
Ако искате да внесете повече свежест в коридора или кухнята без прозорци, заложете на кашпи, които да окачите на стената или в ъглите на стаята.
 
Подходящи растения според фъншуй
 
Първото нещо, с което трябва да се съобразите, е свободното пространство, с което разполагате. Може да сте си харесали една огромна драцена, но ако тя заема твърде много и ви пречи, не бива да я купувате за хола. Разгледайте цветята не само по сорт, но и форма, височина, размер на листата. Опитайте да си представите дали ще пасне на мястото.
 
Смята се, че цветята с остри листа и тези, които растат право нагоре, са проводници на топлото мъжко начало и енергията Чи. С овалните пък се свързват женското начало и тъмнината. Същото важи и за увивните, чиито „пипала“ падат надолу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Банко Пиронков преди 4 години
Няма препоръки за цветята според Фън Шуй. Те са просто представител на енергията на Дървото. Нищо повече. Единствено гледаме да не са с остри листа, заради Ша Ци.

Спонсорирани публикации