Мъж поръчал убийството на жената на непризнатото си дете

Разкриха кой и защо хвърли бомба по къща в село Черноград
Обновена: 20 ное 2019 15:28 | 20 ное 2019 15:28,
47
Мъж поръчал убийството на жената на непризнатото си дете
Снимка: BulFoto архив

Двама души - подбудител и извършител, са задържани за опит за взривяване на къща в село Черноград, община Айтос. Това стана ясно по време на брифинг в Апелативна прокуратура - Бургас по повод разкритото тежко умишлено престъпление, предава Радио "Фокус" - Бургас.

Още по темата

На 18 ноември при проведена акция на полицаите от Бургас са задържани две лица - едното с инициали А.К. от гр. Средец - поръчител на взривяването, както и лице с инициали Д.Н. от село Дъскотна, 0бщина Руен - извършител на деянието.

„Задържането касае случай от 19 февруари 2019 г., където около 2.25 часа в РУ - Айтос е получен сигнал за извършено взривяване в къща в село Черноград, община Айтос. Непосредствено след задържането на лицата бяха извършени процесуално-следствени действия. На едно от лицата - с инициали Д.Н., при претърсване на жилището бе намерена ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнеопроводен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър. Всички действия са съгласувани и извършени под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас“, отбеляза старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР - Бургас. 

„На 19 февруари е била повредена чрез взрив двуетажна къща в село Черноград. Механизмът на осъществяване на деянието е свързан с хвърляне на самоделно взривно устройство по терасата на въпросната жилищна постройка. Имало е жена, която е обитавала постройката към този момент, но, за радост, устройството не е могло да попадне на терасата, а удряйки се в парапета, е паднало в двора на имота, където се е взривило. От взривната вълна се е образувала яма с диаметър 30/30 см“, съобщиха разследващите. За това деяние законът предвижда от 1 до 8 години „лишаване от свобода“.

„Мотивите за извършването на престъплението могат да бъдат сведени най-общо до битови - обтегнатите отношения на подбудителя с лице, с което в миналото е имал интимна връзка и от което има дете. Подбудителят не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред, в резултат на иск за установяване на бащинство. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказал да плаща. Сумата от 2500 евро е била заплатена на извършителя, за да осъществи взрива в къщата“, допълват раследващите.

Извършена огромна по обем и сериозна по съдържание дейност по случая от страна на прокуратурата, като са използвани и специални разузнавателни средства. Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Бургас за взимане на най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Свобода на словото преди 4 години
Бе какво сте се хванали за това заглавие бре?!?!? Не разбрахте ли, че, за "днескашната" редакция няма нищо по-важно от това във ВСИЧКИТЕ им публикации едни индивиди да не бъдат назовавани с българския им етноним, а да се приравняват с едни спиртуйозни деривати?!?!? Тва кой кум, кой - сват и кой - на булката брат в обсъжданата статия са бели кахъри!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя се кара в полето, копае си дупка, после с лопатата зад врата и в трапа.Толкова за това псе.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една история за един мъж как се оженил за бълдъзата си, която била жена на неговия брат ...разни доведени и заварени деца и в задачата се питаше как неговият внук му се пада чичо и кой ще плаща детските на внука му.Заглавието стои непоклатимо от сутринта, защото редакцията е убедена, че е безпогрешна в безсмислеността.Постижението е потвърждението ми, че не мога да имам доверие и уважение към персонал, който смята, че работи с по-*** от него.
37
0
 
10
 
! Отговори
Матей Граматик преди 4 години
"Днес.бг", след като прочетохме историята, ви съветваме да си промените заглавието така: "Мъж поръчал убийството на майката на непризнатото си дете". Тази жена, чието убийство е поръчал, не е жена на въпросното дете, а майка.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интригуващо заглавие, което навежда на следната история! Имало един мъж, който не искал да плаща издръжка, защото не признавал детето си. Детето обаче се оженило и мъжът решил да убие жена му, кой знае защо. Какво общо има снахата, че да я убива заради издръжката на сина му, който пък е достатъчно голям за да е женен и да има нужда от издръжка. Готов сценарий за класически трилър!
35
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неграмотно заглавие, явно в желанието да изглежда оригинално, шокиращо, гръмко...Мен ме шокира и падението на онова подобие на мъж, което има пари за убийство, но не желае да се грижи за собственото си дете.Това дори в животинския свят го няма.Жалко за детенцето, не случило на родители.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жената на детето му ( по всяка вероятност син, щом има жена) , демек поръчал е на снаха си да убие някой
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен ***,не стига,че жената му отглежда собственото дете,ами иска да остави и детето си сираче или да го убие,***!За бомба има пари,а за издръжка няма,***!
32
2
 
26
 
! Отговори
??? преди 4 години
Нелепо заглавие и още по-нелепи коментари. Хей, хора, новината съобщава за умишлено нападение над живота на малолетно дете. Много ли е важно размерът на ямата? Баща, който за да не плаща мизерна издръжка, поръчва убийство на собственото си дете и майка му. И въпросът и размишленията, който повдига във вас са размерът на ямата, пиратки и сериали???!!!! Дали размишленията ще са същите, ако това се случи на вас или ваш близък???. Проявете малко емпатия! Нищо човешко ли не остана в нас?
31
9
 
1
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Много добре е написано.Някои са зле с езика,ама коментират.И се заяждат.
30
4
 
18
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Днес ... осмислете заглавието си. "Мъж поръчал убийството на жената на непризнатото си дете". Така написано, излиза все едно, че жената не е признала детето му, и той иска да и отмъсти? Едва ли не, родила го е пред тях и е избягала, и той я е съдил за издръжка. Някак си е ... смешно! Наистина! Нещо от сорта на Задържаха мъж, поръчал убийството на жена, от която има извънбрачно дете, или за да не е толкова натруфено Задържаха мъж, поръчал убийството на бившата си приятелка.
29
2
 
25
 
! Отговори
Хахаххххаххххх.... преди 4 години
Заглавието наистина е изкъртващо, много по-изкъртващо от взривното устройство, с което е атакувана горката къща и жена на непризнатото дете на поръчителя ;)
28
3
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Разсмя ме! И после идва 20 годишен лекар-програмист-пилот, който е от втория брак на жената и се оказва, че са братчеди с ..... баща си. Който е заварен син от чичо му по майчина линия, който е... брат на чичо му. Още 400 серии и ще разберем какво става... *** как звучи а.. Черноград. Новият сериал. Гледайте. Четете. Плашете се.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието направо кърти!!! Такива объркани семейни отношения няма и в индийските сериали.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"яма с диаметър 30/30 см" при "опит за взривяване на къща"?!? Джурналята.... пиратки има по-мощни. Да бяхте написали "нафиракал се и мятал пиратки"? Не - ИРАК СЕ ПРЕМЕСТИ В КЪЩА! Съсед- терорист! Айде сега да ми обясни друрналоналодухалото как с тая ужасна яма 30 санта ще взривиш къща?
25
1
 
17
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Оправете си малоумното заглавие!
24
1
 
19
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Ами ... то и заплащането на услугата толкоз, колкото изпълнението! Но друго не мога да разбера - каква е разликата между умишлено убийство и опит за умишлено убийство? Защо за едното дават 25 години а за другото от 1 до 8? Реално идеята е една и съща, всичко друго е късмет за жертвата или пък не! Не е ли редно да третират престъплението с тежест като за умишлено убийство? Аз си питам де ... но поне се надявам на тия двамата да им дадат по 5-6 години на топло и да размислят.
23
4
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Знаеш ли колко експлозив е нужен за 30 см бетон ? Или си викаш, той просто е махнал барута на 4 000 000 000 кибритени клечки или направо е сложил бидон с миниум/бронз
22
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 4 години
Поръчкови убийства в България няма отдавна. Приятелска услуга е за толкова малко пари. 30 см диаметър и 30 см дълбоко е взривен бетона под терасата...
21
5
 
2
 
! Отговори
К преди 4 години
За едни 5000 може да си поръчаш някой, ще го имам предвид :)

Спонсорирани публикации