Андреа от Галиче - пребита, изнасилена и заклана от наркоман

Хората от селото искат да се изсели цялата фамилия на убиеца
Обновена: 13 яну 2020 08:39 | 13 яну 2020 08:29, Камелия Цветанова
145
Андреа от Галиче - пребита, изнасилена и заклана от наркоман
Снимка: Булфото

Жестокото изнасилване и убийството на 18-годишна ученичка Андреа Руменова потресе хората от Галиче.
Жителите на селото започнаха подписка за изселването на цялата фамилия на убиеца Аксел Олеков, пише „24 часа“.

Още по темата
Момичето бе открито с прерязано гърло, пребито и изнасилено в двора на родната си къща в ромската махала в събота сутринта на 11 януари.

Часове след убийството двамата първи братовчеди с криминални досиета от Галиче Аксел и Десислав Олекови бяха задържани като заподозрени за жестокото убийство на Андреа.

При първите разпити двамата отричали твърдо пред криминалистите от Враца и София да са били при Андреа.

Според разследващите обаче показанията им били доста противоречиви, нямали алиби за нощта на убийството и в противоречие с фактите твърдели дори, че не познават
момичето.

Това веднага било опровергано от много свидетели в махалата, които посочили, че братовчедите не само живеят през няколко къщи от дома на Андреа, но и често се навъртали около нея.

Знаели, че тя има приятел, футболист от Бяла Слатина, че баща ѝ често ѝ пращал пари от Англия и я смятали за източник на средства за купуване на дрога.

Преди година пък още като хлапаци двамата нападнали и пребили жестоко с камъни клошаря на селото Младен Мухляшки, в досието си имат и нападение над полицай.

В Галиче и двамата са известни като приближени на бившия кмет Ценко Чоков и с честите си изцепки, които съпътстват техните сбирки. Според местните братовчедите са заклети наркомани.

През нощта в събота срещу неделя след часове разпити 17-годишният Аксел признал пред разследващите, че той е изнасилил и убил Андреа. Непълнолетният ром завел криминалистите в махалата и показал къде е скрил ножа, с който убил момичето.

Пред разследващите той разказал, че влязъл в къщата на Андреа през прозорец на мазето и после почукал на затворената врата на антрето. Чул, че ученичката, стресната от неканения гост след полунощ, се опитвала да се свърже с някого по телефона си. Малко след това Андреа отворила вратата, след като разбрала, че това е живеещият през няколко къщи Аксел.

Въпреки доста обърканите си показания Аксел признал, че искал да накара Андреа да правят секс, но тя се дърпала.

Тогава той се нахвърлил върху нея, пребил я и я изнасилил. А за да не го издаде, той извадил ножа, с който не се разделял никога, и заклал момичето, след като то, разсъблечено, успяло да избяга на двора, за да вика за помощ.

Андреа случайно била тази нощ в родната си къща. След като баща ѝ Асан Руменов заминал с брат ѝ на гурбет в Англия, ученичката живеела при чичо си. На 10 януари в петък вечерта обаче той събрал в дома си шумна мъжка компания и Андреа решила да се върне да преспи в дома си.

През нощта около 1 ч, вероятно след като чула промъкващия се в къщата Аксел, 11-класничката в местната гимназия звъняла на братовчед си, за да го извика на помощ.

Роднината обаче бил оставил телефона си на безшумен решим и едва на сутринта видял обаждането. Учуден, че Андреа му е звъняла в такъв час, той тръгнал към дома ѝ, за да види какво се случило.

Именно той открил тялото на момичето и подал сигнал в полицията, извикал и екип от спешната помощ в Бяла Слатина. Медиците обаче вече не можели да помогнат на Андреа и само преценили, че смъртта вероятно е настъпила поне пет часа преди да бъде открито мъртвото ѝ тяло.

В Галиче обаче не вярват, че слабият физически Аксел сам е изнасилил и убил Андреа. Местните жители са убедени, че като непълнолетен Аксел е поел еднолично вината, за да спаси братовчед си, и са сигурни, че двамата заедно са нахлули в къщата на Руменови.

Такава е и версията на майката на Андреа Борислава Гешова, която се разделила с баща ѝ преди години и вече има ново семейство в селото.

“Тия наркомани винаги ходят заедно и се чудят откъде да измъкнат пари и да се надрусат”, твърди тя.
 


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
46
 
! Отговори
ИЗСЕЛВАНЕ преди 1 година
И къде? Да отидат да тормозят други нормални хора. Кой ще иска такива съседи. Що вой се надигна, когато направили репортаж руски медии за Столипиниво като най-опасното място в Европа. Че да не би да не е вярно. Най-голямото гето. Там си хвърлят *** през прозореца. Водата тече свободно, няма водомери. В ЧЕЗ и ЕВН имаха 15% надценка за "загуби" в договорите. Т.е. никой не е тръгнал да им събира пари за безплатния ток. На всички избори им го прощаваха...
21
3
 
39
 
! Отговори
Еврей преди 1 година
Най отвратителното племе на тази земя!
20
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че милиЙончева и Г-жа лъжа са добре
19
1
 
45
 
! Отговори
ОТ ОПРОЩАВАНЕТО преди 1 година
на тока, водата, помощи за щяло и нещяло, даже пари за да ходят на училище, докато другите трябва да работят за тези пари. Нормално българско семейство пари за детски не взема. А на такива пари се изсипват за ВКЛЮЧВАНЕ. Тотална дискриминация и убиване на българския етнос. Това е политиката последните 30г.
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Приближени на бившия кмет Ценко Чоков".....без коментар. Властта ги създаде тея, властта ги подкрепя, властта ги пази....защо ли? Да не би защото после на изборите всички под строй пред урничките, а? Как мислите?
17
3
 
14
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ преди 1 година
все млади, образовани и възпитани. Всички ги видяхме на последните избори. Само дето се цаниха даже за 2 бутилки олио от "спонсорите". Хапване ,пийване, надвикване Само ГЕРБ и по една мрежичка с бутилки олио за вкъщи....А ТИЯ УБИЙЦИ със сигурност са гласували за някой лев. Само, че КОЙ плащаше на последните избори ГЕРБ
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромски ценности.Като гледах кадрите по тв, все едно даваха репортаж от бомбардиран Багдад.Излющени полуразрушени къщи и некъпани про дти хора.Срам ме е че това се случва в БГ.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов сериал, със щедрата подкрепа на българската съдебна система. В лентата има насилие, кръв и нецензурни думи. Забранено за лица под 18г, освен за онези със специалните културни особености. Българската съдебна система заяви, че можем да очакваме множество продължения. Гледайте по новинарските емисии!
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано извършителите получат възмездие за сторените гнусни престепления в същата последователност!
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статистиците от Мевере, познавали ли са младежа? Те за друго не стават, ама поне познават тоз и оня :D
12
3
 
13
 
! Отговори
Малее преди 1 година
България в няколко реда...
11
2
 
28
 
! Отговори
Милиционер преди 1 година
Ytrepetego! И сега ще се съгласи на съкратено производство и след 15 години ще е на свобода това животно. Ужас
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На чичото телефона бил на безумен режим. Събрали се сто човека да пият и му изключил звука. Поне Валери Симеонов ще е доволен, с неговата акция тишина.
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надрусани, безполезни ***. Директно са за въжето.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До една женаНали онзи ден медиаторка от общността се оплакваше по телевизията, че българския съд взема страна на общностните съдилища и приема аргумента "културни особенности". Когата няколко фамилии спореха продадена жена на кой е съпруга!!!!!
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато МВР влиза в свързаност с открити престъпници. А от страни обикновенните хора ги виждат. Престъпника се взима за техен контингент.
6
2
 
60
 
! Отговори
една жена преди 1 година
Ромки, осъзнайте се! И вие сте жертви на агресивността и безумието на вашите мъже! Продават ви по тържища като животни, раждате на 13 всяка година като крави, сводници трупат баснословни суми на гърба ви, трепят ви и убиват и сте безгласни роби във вашето капсулирано общество от векове! Светът върви напред, къде сте вие? Имате и образовани жени, организирайте се и започнете с малко, но сигурно!
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора освен убиеца На съд и Кмета и органите на МВР в местната власт. ЗА ПОДВЕЖДАНЕ И СКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ.Много добре чух по новините на хоризонт Кмета на с. Галиче, като каза " при нас такива няма.".
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния подопечен на БХК и сродните ромски организанизации за "интеграция" унищожава по нечовешки, брутален, гнусен начин здрав, прав и пълноценен човек. В САЩ, пример за демокрация има резервати. Като приемаш светското законодателство, добре дошък. Като искаш анархия, шериат и т.н. хайде в резервата. Прави каквото искаш. Колко вече станаха, ако започнем от студентката във В.Търново. *** унищожават тези, дето плащат за съществуването им!
3
6
 
28
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 година
Лоша работа, ако ги окошарят и двамата, на следващите избори ГЕРБ ще имат 3 гласа по-малко. А ние какво чакаме още, не знам? Явно вървим към режима в ЮАР.

Спонсорирани публикации